Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, januari 2018

op 04 februari 2018 door

En dan is die lange maand januari toch maar weer zo voorbij. Een maand waarin de nieuwe Hebban Reading Challenge begon, een maand waarin wat meer boeken verschenen dan aan het eind van een jaar, maar ook een maand waarin ik een aantal dikke boeken las.

Vanaf nu zal ik, aan het begin van iedere maand, een overzicht geven van de boeken die ik in de voorgaande maand uitgelezen heb. In januari waren dat:

2b837f8d67c636a4fa2f0adb974d452b.jpgIk ben Pelgrim - Terry Hayes (736 blz, *****)
Dit boek stond al een paar jaar in mijn boekenkast. Vanwege de dikte durfde ik het nog steeds niet aan om eraan te beginnen. Want het is niet niks om dit boek in je handen te houden. Omdat We Love Crime-lid Fany een leesclub rond dit boek ging organiseren, kon ik, als mede WLC’er, het natuurlijk niet nalaten hieraan deel te nemen. Dus verplichtte ik mezelf om het boek eindelijk een keer te gaan lezen. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Wat een geweldig boek is dit.

HRC-Categorie
- een dik boek
- een boek dat al heel lang in je kast staat
- een doorbraakboek van een bekende auteur
- een boek dat je al heel lang wilt uitlezen
- een boek met een naam in de titel, #een boek bekroond met een Hebban Award


3020bd91f9a830f6c83172630701b3e4.jpgIJskoud - Quentin Bates (e-book, 243 blz, **)
Dit boek las ik voor de rubriek ‘1 titel, x auteurs’. Het artikel hierover is op 21 januari op We Love Crime geplaatst en hierin gaf ik mijn mening over het boek. Ik heb het boek overigens speciaal voor dit artikel aangeschaft en ik vraag me af (dat deed ik al voordat ik het gelezen had) of ik het anders ook gekocht zou hebben. Het aantal sterren geeft wel aan wat ik van het boek gevonden heb. Het betekende mijn eerste, maar ook mijn laatste kennismaking met de auteur.

HRC-Categorie
- een boek dat zich afspeelt op een eiland
- een boek in winterse sferen


4258c9d07863d1c7e2802168986e0b30.jpgZij die volgen - Ingar Johnsrud (462 blz, ****)
Een boek dat ik ‘al’ in 2016 heb aangeschaft. Het is het eerste deel van de Broederschaptrilogie en omdat ik het tweede deel, Zij die gaan, voor Hebban moest recenseren, wilde ik dit boek eerst lezen voordat ik in het andere zou beginnen. Ik was sowieso al van plan om dit debuut dit jaar te gaan lezen, want voor We Love Crime zal ik er binnenkort mijn korte mening over gaan geven. Maar mijn waardering verraadt dit al enigszins.

HRC-Categorie
- het eerste deel van een serie
- een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden


8582f9c8079dbd0c4e19313b34e4c628.jpgZij die gaan - Ingar Johnsrud (491 blz, ****)
Zoals ik hiervoor al aangegeven heb, heb ik dit boek voor Hebban gerecenseerd. Wat ik van dit boek gevonden heb, valt in mijn recensie te lezen, maar uit de sterren kun je toch al wat afleiden. In ieder geval weet ik dat ik het derde en laatste deel van de trilogie ook zal aanschaffen. Zij die doden verschijnt, zoals het nu lijkt, in juli van dit jaar.

HRC-Categorie
- een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden


1d94d519c3d344610a99aa458ee74478.jpgHartenvreter - Benny Baudewyns (e-book, 367 blz, ***)
Van deze Vlaamse auteur had ik nog nooit iets gelezen. Sterker nog, voordat ik dit boek ging kopen, had ik nog nooit van hem gehoord. Terwijl hij toch al een aantal boeken op zijn naam heeft staan. Ook dit boek heb ik speciaal voor een artikel op We Love Crime aangeschaft. Dat artikel zal op 11 februari geplaatst worden. Dan is ook mijn korte mening te lezen, maar opnieuw, de sterren zeggen al min of meer wat ik ervan gevonden heb.

HRC-Categorie
- een grappig boek
- een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden


Vijf boeken in januari dus. Voor dit jaar heb ik mijn Reading Challenge op zestig gezet. Dat betekent dus dat ik qua aantal op schema zit. Over de categorieën maak ik me niet zo heel erg druk. Die vink ik wel af, maar het is niet een doel op zich.

Hoe zat het met jullie leesmaand januari?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, januari 2018

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...

Quentin Bates

Quentin Bates

Quentin Bates (1962) is een Engelse journalist die meer dan twintig jaar in IJsl...

Benny Baudewyns

Benny Baudewyns

Ik debuteerde in 2000 met de thriller 'Het Zwartbergplan'. Mijn volgende thrille...