Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, januari 2019

op 02 februari 2019 door

De eerste maand van 2019 ligt achter ons. En natuurlijk ga ik door met het maandelijkse overzicht van de door mij gelezen boeken. In een iets andere vorm, want verandering van spijs doet eten, wordt gezegd. Zes boeken las ik de afgelopen maand, en niet ieder boek vond ik even goed. Eén kreeg de volle vijf sterren, maar er was er ook een die er maar twee gekregen heeft. Maar genoeg gedraald, hieronder de vernieuwde opsomming.

6cbc28c508c0476f7b4830369331e7fb.jpg
Blonde Dolly - Tomas Ross
Drie weken na zijn hartaanval, waarvoor hij in het ziekenhuis is opgenomen, mag advocaat Herman van Dijk weer naar huis. De 22-jarige Hannah Fridman werkt daar als leerling-verpleegster en heeft hem gedurende die periode verzorgd. Ze is ervan overtuigd dat Van Dijk haar vader in 1943, bijna vijftien jaar geleden alweer, in Velsen aan de Duitsers heeft verraden. De reden hiervoor was om te voorkomen dat de communisten na de bevrijding de macht over zouden nemen. Hannah zint op gerechtigheid en is van plan om hem te vermoorden, al ziet ze dat zelf anders. Dan blijkt er nog iemand te zijn die hetzelfde wil, ze treffen elkaar steeds vaker en Hannah wordt gewezen op een jonge vrouw die in de oorlog in een bordeel voor Duitse officieren en NSB’ers werkte. Ze noemt zich tegenwoordig Blonde Dolly en zit in Den Haag achter een raam, maar beweegt zich met evenveel gemak in de betere kringen van de stad en beschikt daardoor over geheime informatie. Die ze gebruikt om haar plannen te verwezenlijken.

Gelezen voor: Hebban Thriller Magazine
Aantal bladzijden: 384
Soort boek: digitale drukproef
Waardering: ****


20a9886ac2616f69a556e46c78c4f590.jpg13 uur - Deon Meyer
De Amerikaanse vriendinnen Erin Russel en Rachel Anderson reizen met een groep door Afrika. In Kaapstad wordt een van hen vermoord en de ander achtervolgd. Inspecteur Bennie Griessel krijgt de leiding over het onderzoek naar de moord, maar moet er ook voor zorgen dat het gevluchte meisje, dat inmiddels verdwenen is, levend wordt teruggevonden. Ergens anders in de stad wordt in zijn woning het lichaam van een man gevonden en de verdenking valt al snel op zijn alcoholistische vrouw. Ook deze zaak zal door Griessel gecoördineerd moeten worden. Wat hebben deze zaken gemeen en worden ze op tijd opgelost?

Gelezen voor: eigen keus
Aantal bladzijden: 389
Soort boek: papieren boek
Waardering: *****


5c6190fa392cd46fba31fa8dd8f71fd9.jpgGeen genade - Chris Ryan
In het noordoosten van Mexico is Los Zetas, een gevreesd drugskartel, actief. Ze zijn keihard en verantwoordelijk voor een groot aantal slachtoffers, in eigen land, maar ook in de VS. Omdat dit kartel bestaat uit voormalig leden van de Mexicaanse geheime dienst zijn ze bijzonder goed getraind en lastig te grijpen. Op verzoek van de CIA wordt een klein team onder leiding van Danny Black naar de VS gestuurd om van daaruit de beruchte kartelleider Z1 te elimineren. Het wordt geen eenvoudige operatie, vooral als ook nog blijkt dat een verrader hun missie bemoeilijkt.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 416
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


a3ab62a371bb462e09c0863841c73b1c.jpgKoorts - Deon Meyer
Na de uitbraak van een zeer besmettelijk virus waaraan het grootste deel van de mensheid gestorven is, proberen Willem Storm en zijn zoon Nico, die immuun blijken te zijn, een nieuw bestaan op te bouwen bij de stuwdam bij het plaatsje Vanderkloof. Willem roept goede mensen op om zich bij hem aan te sluiten en in korte tijd heeft zich een kleine gemeenschap gevormd dat Amanzi wordt genoemd. Ze worden aangevallen, maar mede door dapper optreden van Nico slaan ze zich er doorheen. Er is echter meer aan de hand, want ook binnen de gemeenschap groeit de onvrede. En wordt er een opzienbarende moord gepleegd.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 480
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


760df7767247299ca70327ee8620bdbd.jpgDNA - Yrsa Sigurðardottír
Op een avond wordt Elísa, een jonge vrouw, op barbaarse wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter Margrét had zich onder haar moeders bed verstopt en krijgt mee hoe haar moeder toegetakeld wordt. Niet lang daarna vindt er een tweede en even gruwelijke moord plaats. Rechercheur Huldar leidt het onderzoek, maar hij en zijn team kunnen nog geen verband tussen de moorden ontdekken. De enige overeenkomst zijn gecodeerde berichten die beide slachtoffers ontvangen hebben. Ook een radioamateur ontvangt deze berichten, hij maakt hier melding van, maar wordt niet geloofd. Daarom gaat hij, ondanks de gevolgen, zelf op onderzoek uit.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 477
Soort boek: e-book
Waardering: **


1ee16f15af02c0cda351d20296c56fa9.jpgLexicon - Max Barry
Op de luchthaven van Chicago wordt Wil Parke door een aantal mannen overmeesterd en moet hij vijf bijzondere vragen beantwoorden. Er wordt hem ook verteld dat hij immuun is en dat hij de sleutel is in een voor hem onbekende geheime strijd. In San Francisco wordt het op straat levende meisje Emily Ruff geronseld om naar een exclusieve school te komen waar lesgegeven wordt in overtuigingskracht. De woorden die ze er leert fungeren als wapens en de beste leerlingen worden tewerkgesteld bij een duistere onderneming. Emily is een van de besten, maar maakt de fout om verliefd te worden.

Gelezen voor: januari-categorie HRC, boek getipt door boekentipper
Aantal bladzijden: 432
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


Zes boeken dus, met een totaal van 2.578 bladzijden en een gemiddelde van drieënhalve ster. Ik ben er wel tevreden over. En dat is uiteindelijk ook de bedoeling.

Zijn jullie dat ook over de boeken die jullie in januari gelezen hebben?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, januari 2019

Gerelateerd