Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, juni 2019

op 01 juli 2019 door

Hallo juli en dag juni. Dit houdt in dat er opnieuw een maand voorbij is. En ook deze keer weer gevlogen. Inmiddels is ook de officiële zomer begonnen en is het jaar wat aantal maanden betreft doormidden geknipt. En, hoe kan het eigenlijk ook anders, heb ik boeken gelezen. Dat waren er deze keer maar liefst negen. Die, op drie na, hieronder staan opgesomd.

e9d15292e5df92accc961e93c83c59ad.jpgDonald Nolet - Hoek
Voormalig kickbokser en legende Alexander Holman, bijnaam Hoek, is de eigenaar van Bushi Gym en traint daar jonge vechters die de top willen bereiken. Hij heeft echter ook nog een ander leven, want hij is de rechterhand van André Krook, een toonaangevende crimineel in de Amsterdamse onderwereld. Van jongs af aan zijn ze al vrienden en niets staat die vriendschap in de weg. Dan komen twee mensen op Alex’ pad, zijn dochter Hannah en de Syrische vluchteling Ali Ayob, die een groot talent in de kickbokswereld blijkt te zijn. De band die de twee vrienden hebben, verandert en de gevolgen zijn dramatisch.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 286
Soort boek: papieren boek
Waardering: *** (eigenlijk tweeënhalf)

5f24217b0cf36d69918aae1eead8923a.jpgCorine Hartman - Een duister pad
Borderliner Faye van Laar is begin dertig en woont al zo goed als haar hele leven in de psychiatrische instelling Groot Loenen, waarvan haar vader directeur is. Dan wordt Emilie, een voormalig soapactrice die aan achtervolgingswaanzin leidt en beweert dat haar vriend Steven is vermoord, opgenomen. Faye trekt met haar op, gelooft haar en gaat op onderzoek uit. De politie gaat er echter vanuit dat Steven zelfmoord heeft gepleegd, maar rechercheur Simon te Bresser is daar niet van overtuigd. Wanneer Emilie plotseling verdwijnt, komt de zaak in een ander daglicht te staan en lijkt Simon gelijk te krijgen.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 368
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


927f4902113849507b5df7712d094cb7.jpgMick Herron - Dode leeuwen
Een in een bus dood gevonden man is voor Jackson Lamb, het hoofd van een aantal min of meer afgeserveerde geheim agenten van MI5, de reden om argwaan te krijgen. Hij is er zeker van dat de man geen natuurlijke dood gestorven is. Wanneer hij ontdekt dat de man met zijn mobiel een codewoord wilde versturen en tevens een oud-collega uit de tijd van de Koude Oorlog blijkt te zijn, is hij er helemaal van overtuigd en lijkt de strijd met de voormalige vijand weer te herleven. Vooral wanneer er een Rus opduikt die op wraak zint voor een actie uit het verleden.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 320
Soort boek: e-book
Waardering: *


15fbe64ad62d89520010dd9fe91ecaa1.jpgNicolien Mizee - Moord op de moestuin
Judith is halverwege de veertig en nog niet zo lang met Thijs getrouwd, dit huwelijk verbaasde haar familie. Drie dagen daarna krijgt Thijs een hartaanval waardoor hij lang in het ziekenhuis moest blijven. Bij thuiskomst blijkt dat de buren zijn gaan verbouwen. Dat is voor schoonzus Cora en zwager Ab aanleiding om voor hun vieren de hele zomer een boswachterswoning op een landgoed, dat van twee jeugdvriendinnen van Judith en Cora blijkt te zijn, te huren. Omdat Thijs daar rust kan krijgen. Eenmaal gearriveerd, huurt Judith er een moestuin en ontdekt dat er op die volkstuintjes van alles aan de hand is.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 240
Soort boek: e-book
Waardering: **


15b7b5f0707f7906b18df40bb9eadda5.jpgLeo Benedictus - Wie zwijgt
Door een erfenis wordt de verteller van het verhaal schatrijk. Hij besloot niet meer naar zijn werk te gaan en om de tijd te verdrijven begon hij met het stalken van vrouwen, zelf noemt hij dat onderzoeken. Na verloop van tijd ziet hij Frances, een mooie vrouw die met haar carrière bezig is. Hij richt zijn vizier op haar en beschrijft erg gedetailleerd hoe hij haar achtervolgt, wat hij daarbij ziet en dringt zich steeds meer aan haar op. Wat voor Frances erg vervelende gevolgen heeft.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 224
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


cfebb37e085956f71ff92f4e27988059.jpgTony Schumacher - De Britse leeuw
Het is 1946 en omdat nazi-Duitsland de oorlog heeft gewonnen gaat Groot-Brittannië gebukt onder het nieuwe regime. Voormalig oorlogsheld en politieman John Rossett werkt, min of meer onvrijwillig, voor de SS. Een voorval heeft hem bijna het leven gekost en van de wonden die hij daarbij opliep is hij nog aan het herstellen. Ernst Koehler, zijn meerdere en vriend, heeft besloten hier dit incident te verzwijgen. Dan worden de vrouw en dochter van Koehler ontvoerd en de enige die hem kan helpen hen te bevrijden is Rossett. Maar daarvoor moet Rossett wel eerst de Joodse wetenschapper Ruth Hartz zien te vinden. Zij is de sleutel voor de productie van een belangrijk wapen en Koehler en Rossett zijn niet de enigen die naar haar op zoek zijn.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 400
Soort boek: e-book
Waardering: ****


Dan zitten jullie nu natuurlijk met de vraag waar die drie niet genoemde boeken zijn gebleven. Tja, dat is in feite heel simpel, daar mag ik nog niets over vertellen. Want ik las ze voor de Hebban Debuutprijs, dus rust op die boeken nog een embargo. Wat ik wel kan verklappen, is het totaal aantal bladzijden dat ik in juni las: 2.824. Een gemiddelde van ongeveer 314 per boek. En ik heb een laagste waardering kunnen uitdelen, maar dat heb je hierboven vast al gezien.

En dan tot slot de onlosmakelijke maandvraag: aan welk boek heb jij in juni de laagste waardering gegeven en wat was je reden daarvoor?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, juni 2019

Gerelateerd