Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, maart 2019

op 01 april 2019 door

Maart. Het werd lente, zowel volgens de meteorologie als de kalender. Dat was niet altijd te merken, veel wind, veel regen. Het was ook een maand waarin sommige nieuwsberichten eruit sprongen. Helaas niet altijd even positief. Maar, en dat is uiteraard cliché, het leven gaat wel door. En daarmee het lezen ook. Voor mij betekende dat zeven thrillers, van beginnende auteurs, maar ook van enkelen die al wat meer boeken geschreven hadden. Bekijk hieronder wat mijn maandoogst was.

fe2829ab99bd6bfb3a55e0228df0b413.jpgAndreas Pflüger - Voor eens en altijd
Jenny Aaron werkt bij de politie en als een van de besten is ze doorgedrongen tot een speciale en exclusieve eenheid die De Afdeling wordt genoemd. Samen met haar partner en vriend Niko wordt ze voor een missie naar Barcelona gestuurd. Deze mislukt volkomen, Niko raakt ernstig gewond en Jenny wordt blind. Vijf jaar later, ze werkt inmiddels op een andere afdeling, vragen haar ex-collega’s haar hulp bij het vinden van een seriemoordenaar. Voor haar is dit de kans om haar schuldgevoel over Barcelona kwijt te raken, maar ook om af te rekenen met de man die daar verantwoordelijk voor is.

Gelezen voor: Hebban Reading Challenge XXL
Aantal bladzijden: 399
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


4a2b4e517352e4611e4ca5af1b626695.jpgJane Harper - De droogte
In Kiewarra, een stadje op het Australische platteland, wordt al een paar jaar geteisterd door de ergste droogte sinds een eeuw. Dan worden drie leden uit één gezin dood aangetroffen, het heeft er alle schijn van dat Luke Hadler zijn vrouw en zoontje heeft vermoord en daarna de hand aan zichzelf geslagen heeft. Om bij hun begrafenis aanwezig te zijn, komt Aaron Falk terug naar het stadje waar hij is opgegroeid. Op verzoek van Luke’s moeder onderzoekt hij de trieste gebeurtenis. Zijn aanwezigheid wordt niet door iedereen op prijs gesteld. Want twintig jaar geleden moesten hij en zijn vader Kiewarra niet voor niets ontvluchten.

Gelezen voor: Hebban Reading Challenge
Aantal bladzijden: 334
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


c2313741d5a5b082e5a0580453e8f2fd.jpgKefah Allush - De munt van Judea
Onderzoeksjournalist Gabriel Davids ontvangt e-mailbericht waarin de afzender aangeeft informatie over zijn vader, die dertig jaar eerder uit zijn leven verdwenen is, te hebben. Daarvoor moet hij wel naar een antiquariaat in Jeruzalem afreizen. Ondanks zijn bedenkingen besluit hij toch te vertrekken. De eigenaar van de antiekhandel, een prachtige vrouw, overhandigt hem een pakketje waarin zich een oude en kostbare munt bevindt. Gabriel raakt geïntrigeerd en gaat op zoek naar zijn vader. Dit leidt hem naar diverse plaatsen in het Midden-Oosten en Afrika, waarbij hij in gevaarlijke situaties terechtkomt.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 332
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


435940645a883b4f0261342c5cfcb4b5.jpgThomas Olde Heuvelt - Hex
Het Gelderse dorpje Beek heeft een geheim te bewaren. Buitenstaanders worden ontmoedigd zich er te vestigen, maar als je er eenmaal woont, kun je er nooit meer weg. Reden daarvan is de Wylerheks, een zeventiende-eeuwse vrouw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Op willekeurige momenten komt ze tevoorschijn, dringt huizen binnen en blijft daar langdurig staan. Iedere dorpsbewoner weet dat haar ogen en mond nooit geopend mogen worden. Een groep van vijf jongeren doet er alles aan om de heks te filmen en plaatst de beelden op een besloten website. Maar dan gaat het mis en ontstaan er enorme problemen.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 352
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


75f87e1ad5ab7a7b224d72ffee3cdc54.jpgEva Monté - Te koop
Het is crisis en de huizenmarkt ondervindt daar ook de negatieve gevolgen van. Makelaar Richard Hoek heeft daar echter geen last van, het lijkt hem goed te gaan. Nadat woonstyliste Ghislaine de woningen gerestyled heeft, lukt het hem om de huizen wel te verkopen. Ze maken hier echter wel een aantal vijanden mee. Dan slaat het noodlot toe en wordt Richard dood in de Eem aangetroffen. Het is meteen duidelijk dat hij is vermoord. Daarna ontdekt zijn vrouw Marlinde dat hij er dubieuze praktijken op na heeft gehouden. Ze vreest nu ook voor haar eigen leven, maar ook voor dat van haar kinderen.

Gelezen voor: eigen keus/eventueel Thriller Club
Aantal bladzijden: 335
Soort boek: papieren boek
Waardering: **


b549664efc968e508537cc311609cd68.jpgLisa Gardner - Zoek naar mij
Flora Dane is zevenenhalf jaar geleden ontvoerd en anderhalf jaar lang vastgehouden. Hoewel ze zich als overlever ziet, is haar leven na haar bevrijding wel veranderd. Via haar internetforum adviseert ze lotgenoten om te voorkomen opnieuw slachtoffer te worden. Het zestienjarige meisje Roxy, een van de bezoekers van het forum, ontsnapt aan een gezinsmoord en verdwijnt. Brigadier D.D. Warren onderzoekt de moorden en doet er, net als Flora, alles aan om Roxy te vinden. Ze besluit dat Flora haar politie-informant mag zijn en vanaf dat moment werken ze samen om de moorden op te lossen, maar ook om Roxy, die een mogelijke dader is, op te sporen.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 448
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


65cff57ff71a1b26c78c5dbe1a3ccca4.jpgKevin de Haan - De schat in het klooster
De pastoor van een woongemeenschap in een voormalig klooster vraagt Laufey Gísladóttir, eigenaar van het beveiligingsbedrijf Islasec, om voor het gasthuis en het aangrenzende kerkhof beveiliging aan te leggen. Er gebeuren de laatste tijd vreemde dingen, maar er is ook sprake van vandalisme. De bewoners beweren dat er een oude schat op het terrein begraven ligt en dat indringers hiernaar op zoek zijn. Een legende lijkt dit te bevestigen. Laufey komt erachter dat er meer speelt, vooral omdat er tien jaar eerder een man verdwenen is. Terwijl ze met haar haar eigen onderzoek bezig is, vindt haar tante een belangrijke aanwijzing die de verdwijning kan verklaren.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 242
Soort boek: e-boek
Waardering: ***


Dit waren ze dan, 2.442 bladzijden en een gemiddelde waardering van bijna drieënhalve ster. Vier boeken geschreven door een man, drie door een vrouw (waarbij ik Eva Monté als één reken). En ook deze keer toch ook weer een boek dat ik niet echt geweldig vond.

Hoe zit het met jou? Lees je over het algemeen meer boeken van een man of van een vrouw? En waardoor komt dat, denk je?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, maart 2019

Gerelateerd