Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, november 2018

op 01 december 2018 door

De elfde maand van het jaar is voorbij. Het carnavalsseizoen, waar ik niet aan meedoe, is begonnen. Mijn eerste en hopelijk enige verkoudheid van deze herfst en winter heb ik gelukkig achter de rug. Toch wel fijn om deel uit te maken van de Thriller Club. ;) En aan het eind van de maand lees je dat de Belgische thrillerauteur Luc Deflo, ik heb nooit is van hem gelezen, op veel te jonge leeftijd is overleden. Wat ik in november wel gelezen heb, valt hieronder te zien:

2bc5eec4d97016fd78bf620c88b9140f.jpgDaniel Cole - Ragdoll (399 blz, ***)

Toegegeven, de cover van dit debuut ziet er bijzonder uit. Anders dan andere. Het boek werd meteen een bestseller en de auteur de hemel in geprezen. Omdat dit het eerste deel van een trilogie is, en ik voor de VN-challenge van de Thriller Club sowieso Marionet zou gaan lezen, moest ik van mezelf natuurlijk eerst aan deze beginnen. Maar dit debuut was voor mij niet wat het voor velen wel was. Het is zeker niet slecht, maar om het met allerlei superlatieven te belonen, is wat mij betreft toch wel wat te veel van het goede. Meer dan drie sterren was het voor mij niet waard.

HRC-categorie
#6 het eerste deel van een serie
#20 een doorbraakboek van een bekende auteur


3d0d0ad8840762afb3baf3d937e93206.jpgUle Hansen – Hoe mooi je bent (448 blz, ***)
Deze tweede thriller van dit Duits-Amerikaanse schrijversduo las ik voor een redactionele Hebban-recensie. Opnieuw maakt misdaadanalist Emma Carow haar opwachting. Dat neemt echter niet weg dat ik dit boek minder sterk vond dan de voorganger, Negendoder. Ik vond het minder overtuigend dan dat debuut en deze keer was het verhaal bij vlagen verwarrend. En jammer vond ik het dat ik al snel doorhad wie de uiteindelijke dader was. Dat neemt toch wel wat spanning weg. Drie sterren, meer dus niet.

HRC-categorie
#16 een boek dat in 2018 is verschenen
#28 een boek van meerdere auteurs


1c3b5838cdc57a60b98e0fafbee84170.jpgDaniel Cole - Marionet (398 blz, ***)
Marionet dus, en ik las het, zoals ik bij Ragdoll al aangaf, voor de VN-challenge van de Thriller Club.  In dit tweede deel van de trilogie gaat de auteur een stapje verder dan in het eerste, het is dus wat gruwelijker. Maar verder is het veel van hetzelfde. Dezelfde opzet, opnieuw grappig bedoelde zinnen of opmerkingen, maar ook een aantal verrassende ontwikkelingen. Cole kan zeker schrijven, maar toch vind ik wel dat hij wat overgewaardeerd wordt. Hoewel iets beter dan zijn voorganger komt ook deze thriller niet verder dan drie sterren.

HRC-categorie
#16 een boek dat in 2018 is verschenen
#41 een griezelig boek


ab1797207d3181f275d24014378765fa.jpgRoslund & Hellström - Drie seconden (600 blz, ****)
Ook dit is het eerste deel van een trilogie. Ik verplichtte mezelf dit eerste te lezen omdat ik het derde en dus laatste deel voor de VN-challenge van de Thriller Club lees. Het betekende tevens mijn eerste kennismaking met dit Zweedse auteursduo. Dat is me uitstekend bevallen, want het verhaal boeide me van begin tot eind. Het is beeldend geschreven en erg geloofwaardig en daardoor realistisch. Het krijgt van mij dan ook vier sterren.

HRC-categorie
#1 een dik boek
#6 het eerste deel van een serie
#7 een boek met een getal in de titel
#28 een boek van meerdere auteurs


bd795aa1db71788636173dc71a301c2d.jpgRoslund & Hellström - Drie minuten (530 blz, ****)
En dan meteen maar vervolgen met Drie minuten, het tweede deel van de trilogie. Voor dit boek geldt in feite hetzelfde als voor Drie seconden, dus ook gelezen ter ‘voorbereiding’ op het laatste deel. Opnieuw met infiltrant Piet Hoffmann, maar dan in een andere setting. Dezelfde schrijfstijl, dezelfde geloofwaardigheid en net zo interessant en boeiend als het eerste deel. Daarom heeft ook deze tweede uit de serie vier sterren gekregen.

HRC-categorie
#1 een dik boek
#7 een boek met een getal in de titel
#28 een boek van meerdere auteurs


‘Maar’ vijf boeken deze keer, twee dikke pillen en de andere drie waren toch ook niet de dunste. Dus wat aantal gelezen bladzijden betreft, is het toch allemaal heel behoorlijk. Vijfenzeventig van de voorgenomen zestig boeken heb ik nu gelezen. Daarmee lig ik eenentwintig voor op het schema. Dus eind december zou ik uit moeten komen op eenentachtig gelezen boeken. Dat lijkt me niet onhaalbaar.

En jij? Heb je je challenge al gehaald of moet je nog een aantal boeken lezen om je doel te halen?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, november 2018

Gerelateerd

Over

Daniel Cole

Daniel Cole

De Britse Daniel Cole (1983) werkte voorheen als ambulancebroeder. Het is dan oo...

Ule Hansen

Ule Hansen

Ule Hansen is het pseudoniem voor de samenwerking tussen het Berlijnse schrijver...

Roslund & Hellström

Roslund & Hellström

Börge Hellström (1957-2017) is een Zweedse ex-crimineel en oprich...