Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

DNF - Did not finish

op 22 mei 2019 door

Wanneer je bij een sportevenement wel van start gaat, maar om een of andere reden de aankomst niet haalt, komt er DNF achter je naam te staan, did not finish. Denk bij Formule 1 aan het uitvallen van een racewagen of bij 4x100 meter estafette aan een verkeerde stokwissel of een blessure bij een loopwedstrijd. Voor mensen die niets met sport hebben, niet afhaken, dit artikel gaat niet over sport maar over boeken. 

 

Het is al jaren geleden, zeker al een tiental, dat ik nog eens een boek niet uitgelezen heb. Het is nu nog niet gebeurd, maar ik sta op het punt om een boek niet uit te lezen. Al jaren ben ik zo naiëf om te denken dat een slecht boek wel beter wordt, dat ik gewoon moet volhouden, maar nu, nee, nu zie ik het toch echt niet meer zitten. Het wordt zo erg dat ik het boek met tegenzin vastneem, en dat maakt de weerstand om het uit te lezen alleen maar groter. Het zou zo'n teleurstelling zijn wanneer ik het einde niet haal, maar ik begin er toch echt voor te vrezen. Ik moet trouwens nog een heel stuk lezen want ik ben nog maar 100 pagina's ver en het boek is 364 pagina's. Dagen ben ik er al aan bezig, 's avonds in bed en meestal lees ik een dikke 50 of 60 pagina's in bed, maar van dit boek val ik gewoon in slaap, 10 pagina's en het licht gaat uit. 

Het boek waarover ik het heb is: Het gelukkigste meisje ter wereld van Jessica Knol. Ik zou willen dat ik iets positiefs over het boek kon zeggen, maar er is echt niets. Het hoofdpersonage is om het in het Nederlands te zegggen, rete-irritant, alleen al de schrijfwijze van haar naam doet me de haren ten berge rijzen. TifAni of Ani FaNelli, dus met hoofdletters in de naam, niet alleen aan het begin, hoe belangrijk denk je dan wel niet dat je bent. Meestal ben ik geneigd om minstens 1 ster te geven wanneer het boek een titel heeft en de naam van de auteur. Dat komt door de school waarop ik gezeten heb, wanneer je helemaal niets wist tijdens het examen, maar je schreef je naam op het blad, dan kreeg je nog 1 punt. Alleen wanneer je een leeg blad indiende, kreeg je een 0.

Nu past 0 sterren helemaal niet in mijn statistieken die ik al jaren bijhoudt en een boek dat je niet uitgelezen hebt, geef je dat wel sterren? Mag je daar een mening over hebben want je hebt het tenslotte niet uitgelezen. Aan de ene kant heb je er wel een mening over want het is slecht en je wil anderen behouden van dezelfde miskleun. Aan de andere kant verschillen smaken en zijn er zeker lezers die dat boek geweldig vinden. Lastig.  

Het boek wordt vergeleken met Gone Girl van Gillian Flynn. Echt niet, echt niet, echt echt echt niet. Het boek komt nog niet eens aan de onderkant van de nagel van de kleine teen van Gone Girl.

Ga ik dit boek uitgelezen krijgen? Geen idee, het trekt me niet en ik heb nog zoveel liggen dat ik wil lezen en dat zeker beter is. Toch is het mijn eer te na om een boek niet uit te lezen. Aan de andere kant, de kansen om het te laten liggen beginnen wel te stijgen.

 

Wanneer hebben jullie nog eens een boek niet uitgelezen en welk boek was dat dan?  



Reacties op: DNF - Did not finish

Gerelateerd