Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In gesprek met mezelf

op 28 april 2018 door

Ik ga normaal bijna iedere zaterdag voormiddag naar de bibliotheek (verder afgekort als bib).

Nu zaterdag ga je niet naar de bib gaan want je hebt nog genoeg boeken liggen. Er liggen er nog twee van de bib en je hebt er nog maar twee uit. Daar kom je gemakkelijk mee toe tot volgende week zaterdag. Bovendien heb je net een boek gewonnen, het Hebban Leesclub Boek van het Jaar, Izar van Carlo Groot en doe je nog mee aan een leesclub, leesvoer genoeg met andere woorden. Heb je trouwens die virtuele stapel ebooks al eens bekeken, die moeten ook nog allemaal gelezen worden. Je kan gemakkelijk een week overslagen.

Zaterdag morgen vroeg opgestaan, eerst nog een boek uitgelezen, boodschappen gedaan, wat in huis bezig geweest en heel goed, niet naar de bib geweest. 's Middags eten klaar gemaakt.

Toch goed van jezelf, je bent niet naar de bib geweest.

Namiddag, nu studeren want ik loop achter op schema.

Zal je toch niet even naar de bib gaan, gewoon om wat je uit heb in te leveren? Dan kan iemand anders die boeken ook ontlenen.

Vooruit, ik dus toch naar de bib, maar alleen om boeken weg te brengen.

Waarom heb je dan je notaboekje met boeken die je nog wil lezen meegenomen? Ah, een mens mag toch kijken. Stel dat er toevallig een boek aanwezig is waar ik al lang naar zoek, dan kan ik dat toch niet laten liggen. Ja ja.

Ik ben nog maar net in de bib of ik zie daar het boek Angel van Filip Rogiers liggen. Die neem ik alvast mee.

Waarom neem je dat nu mee, je ging toch geen boeken meenemen. Ja maar ik heb net een recensie over dit boek gelezen en ik vond het wel interessant.

Een beetje verder vind ik een boek dat ik al lang zoek: Ze zullen denken dat we engelen zijn van Bert Natter. Die gaat ook in de pocket.
Zie ik daar plots een Honger van Jamal Ouariachi, een boek dat ik via de boekentip aangeraden kreeg? Yep, ook die gaat mee.

Zo niet he, nu heb je er alweer drie, je hebt er maar twee binnengedaan, ging niets meebrengen en nu dit weer. Doe er maar een terug weg.

Na veel gedelibereer gaat Angel terug weg. In plaats van nu de bib te verlaten ga ik nog even bij de thrillers kijken.

Waarom doe je dat nu, je hebt er nog twee liggen, dat is toch genoeg.

Oh de laatste van Jo Claes, Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over, daar moet ik snel bij zijn want de boeken van Jo Claes zijn precies altijd ontleend. Heb ik er terug drie.

Nee, niet beginnen, je gaat er geen terug leggen. In mei zijn er drie vrije dagen, dan heb je meer tijd om te lezen. 

Ik dacht dat je ging studeren die dagen omdat je achterstaat op schema.

Een mens moet zich af en toe toch ook ontspannen. 

Mijn spot noemt niet voor niets leesverslaving.



Reacties op: In gesprek met mezelf

Gerelateerd