Januari: minder gestudeerd, meer gelezen

op 30 januari 2018 door

Conclusies

Na mijn erg zware decembermaand op studiegebied, heb ik in januari wat gas teruggenomen en de studie even gelaten voor wat het is. Dat betekent dat er meer ruimte kwam om te lezen en dat heb ik dan ook met erg veel goesting gedaan. 

Ik heb ook heel wat leuke en goede boeken gelezen en vooral ook veel, alsof ik honger had. Mijn reading challenge heb ik voorzichtig ingezet op 130 omdat ik volgens planning nog tot eind juli met mijn studies bezig zal zijn en daar kruipt gewoon veel tijd in. Vandaar mijn lage inzet.

Toch ben ik deze maand erg voortvarend van start gegaan met 18 boeken, zelfs voor mijn doen veel en zoals gewoonlijk had ik het niet gekund zonder de vertragingen van de NMBS. 

  • 13 boeken hebben 4 sterren gekregen, 4 kregen 3 sterren en 1 een schamele 2 sterren. 
  • Het was ook lang geleden dat ik nog eens horror of iets griezelig gelezen heb en deze maand, pats ineens twee boeken van dat genre. 
  • Daarnaast ook al meteen 4 boeken van Vlaamse schrijvers.
  • Verder ook al 3 Engelstalige boeken en dat wilde ik meer gaan lezen, goed begonnen met andere woorden.

 

Overzicht

Philippe Claudel - Het kleine meisje van meneer Linh: https://www.hebban.nl/spot/leesverslaving/nieuws/philippe-claudel-het-kleine-meisje-van-meneer-linh een wondermooi boekje.

Joe Hill - Zwart hart: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-zwart-hart een beetje griezelen. 

Karl Ove Knausgard - Vrouw: https://www.hebban.nl/spot/leesverslaving/nieuws/karl-ove-knausgard-schrijver een tegenvaller, zware kost.

Joseph Finder - De fixer: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-fixer 

Lisa Unger - Inkt en bloed: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-inkt-en-bloed een donker boek.

Toni Coppers - In naam van de vader: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-in-naam-van-de-vader de beste uit de reeks tot nu toe.

Toni Coppers - De zomer van de doden: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-zomer-van-de-doden verwikkelingen in het team van Liese

Margot Vanderstraeten - Mazzel Tov: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-mazzel-tov bijleren over joden.

Simon Beckett - Watergraf: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-watergraf natte voeten

Thomas Engstrom - Ten noorden van het paradijs: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-ten-noorden-van-het-paradijs

Camilla Läckberg - Heks: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-heks een echte Läckberg.

Michael Connelly - De keerzijde: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-keerzijde Harry Bosch op zijn best.

Robert Bryndza - The Girl in the Ice: https://www.hebban.nl/spot/leesverslaving/nieuws/robert-bryndza-the-girl-in-the-ice prima debuut van nieuwe serie.

Robert Bryndza - The Night Stalker: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-the-night-stalker tweede uit sterke reeks met Erika Foster. 

Gail Honeyman - Ik ben Eleanor Oliphant: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-ik-ben-eleanor-oliphant trauma en eenzaamheid.

Sterre Carron - Puta: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-puta 

Naomi Alderman - De macht: https://www.hebban.nl/spot/leesverslaving/nieuws/naomi-alderman-de-macht moeilijk in een categorie te plaatsen. 

Michael Wolff - Fire and Fury inside the Trump White House: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-fire-and-fury-inside-the-trump-white-house het rommelt in Trumpland. 

 

En nu? 

In februari roept de plicht weer, terug aan de studies of terug serieus aan de studies want ik heb niet helemaal stil gezeten, maar het tempo is er wel een beetje uit. Februari zal een pak minder gelezen boeken bevatten, dat kan ik nu al voorspellen. Wat ik in januari gelezen heb, dat pakt niemand me meer af. Reacties op: Januari: minder gestudeerd, meer gelezen

Gerelateerd