Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Juni: Interessante leesmaand

op 30 juni 2018 door

Juni was een interessante leesmaand. Om te beginnen moest ik in juni niet studeren en kwam er tijd vrij om te lezen. Samen met Greet Braem heb ik mijn eerste buddyread gedaan, samen hebben we het boek Stille oorlog van Norman Andreas gelezen.

Verder heb ik 6 rubrieken van de Reading Challenge kunnen afvinken waaronder die van een boek uit mijn geboortejaar 1966.

Maar vooral heb ik het dikste boek dat ik dit jaar zal lezen, gelezen, een kleppertje van 1232 pagina's, Max, Mischa en het Tet-offensief van Johan Harstad. 

  

 

 

Overzicht

Lidewijde Paris - Hoe lees ik: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-hoe-lees-ik

Sarah Pinborough - Belofte maakt schuld: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-belofte-maakt-schuld

Norman Andreas - Stille oorlog: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-stille-oorlog

Robert Harris - Vaderland: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-vaderland

Yves Petry - De maagd Marino: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-maagd-marino

Frank Van Zwol - Schokgolf: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-schokgolf

Daniel Silva - Het zwarte gif: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-het-zwarte-gif

Bernard Malamud - The fixer: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-the-fixer 

Arne Dahl - Woede: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-woede

Stephen King - The outsider: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-outsider  

Johan Harstad - Max, Mischa en het Tet offensief: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-max-mischa-het-tet-offensief  

Jan Guillou - De Bruggenbouwers: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-bruggenbouwers

Robert Bryndza - Deadly Secrets: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-deadly-secrets

Mike Nicol - Payback: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-payback

Markus Zusak - De boekendief:https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-boekendief

 

Statistiekjes 

d335c1308733a2d45206263b9dd4911c.jpg

 

Conclusie

Ieder boek van Stephen King maakt me blij en dat was met Outsider niet anders. Wat kan die man schrijven. Ik heb The Master Himself even geëerd in een blogje https://www.hebban.nl/spot/leesverslaving/nieuws/stephen-king, hij verdient het. 

Max, Mischa en het Tet-offensief van Johan Harstad is een boek dat perfect als deurstopper gebruikt kan worden, maar ik zou het wel eerst lezen. Wat het Tet-offensief is heb ik even opgezocht en uitgelegd in mijn blog https://www.hebban.nl/spot/leesverslaving/nieuws/johan-harstad-max-mischa-het-tet-offensief, kwestie van wat achtergrond te hebben. 

Stiekem doe ik ook nog altijd een poging om alle categorieën van de Reading Challenge af te vinken en deze maand heb ik er 6 kunnen afvinken waaronder het boek uit mijn geboortejaar 1966. Dat was nog niet zo'n makkelijke opdracht maar ik heb met The Fixer van Bernard Malamud wel een heel mooi en indrukwekkend boek gelezen over een Jood in Rusland in het begin van de twintigste eeuw. Het maakte voldoende indruk om een blog over te schrijven https://www.hebban.nl/spot/leesverslaving/nieuws/bernard-malamud-the-fixer.
Er blijven nu nog maar 8 rubrieken over om af te vinken, dus ik denk dat ik het dit jaar misschien wel eens ga halen. Al zijn die laatste rubrieken uiteraard de moeilijkste.
Denk maar aan een boek dat je normaal niet leest, als ik het wel lees, past het niet meer in de rubriek want dan is het een boek dat ik gelezen heb. Dilemma. 

Ik heb deze maand het eerste boek uit een reeks van zeven geloof ik gelezen, de Bruggenbouwers van Jan Guillou. Zeer tevreden over en ik heb deze voormiddag het tweede deel al meegebracht uit de bibliotheek, heel die reeks gaat eraan als het zo goed blijft als het eerste boek. 

Over reeksen gesproken, het zesde boek over Erika Foster, Deadly Secrets van Robert Bryndza was weer een voltreffer. Of je houdt van deze reeks of niet en ik hou ervan. 

De twee 5 ***** waren deze maand voor Het zwarte gif van Daniel Silva en de Boekendief van Markus Zusak. 

Ik ben ook blij dat ik bijna door alle boeken ben die ik in 2017 gekocht heb. Nog twee te gaan en dan ben ik bij. Nou ja, dan moet ik aan dit jaar beginnen, alhoewel ik er al enkele van 2018 tussendoor genomen heb. Sommige boeken kan ik gewoon niet laten liggen. 

Juli zal een pak minder zijn omdat ik vanaf 1 juli aan mijn eindproef moet werken, de opdracht is nog onbekend, de einddatum is 25 juli en het einddoel is minstens 70 procent halen om te slagen. Al mijn vrije tijd zal hiernaartoe moeten gaan en het lezen zal moeten komen van de treinritten. 

Wat kan het leesleven toch mooi zijn. 



Reacties op: Juni: Interessante leesmaand

Gerelateerd