Mei 2019: dat kon wel wat beter

op 05 juni 2019 door

Later dan verwacht wegens ik zat weer eens in het buitenland, maar hier is dan toch het mei-overzicht en het valt niet mee. Veel 3 sterren, dat is maar net met de hakken over de sloot, maar ook heel uitzonderlijk een 1 ster. Ja, soms valt het mee en soms valt het tegen. Gelukkig ook een erg mooi boek van Kristin Hannah gelezen, Aan het einde van de wereld, echt een mooi boek met indrukwekkend thema en geweldige natuurbeschrijvingen. Dat maakt veel goed. 

 

Overzicht 

*** - NL - Mariska Overman - Verdoemd

*** - NL - Stephen King - Het meisje dat hield van Tom Gordon

*** - NL - Katrine Engberg - De krokodilvogel

*** - NL - Stephen Fry - Mythos

***** - NL - Kristin Hannah - Aan het einde van de wereld en spot

*** - NL - Cristina Alger - De vrouw van de bankier

*** - NL - Harlan Coben - Ontwricht

** - E - Maggie O'Farrell - I am, I am, I am: seventien brushes with death

**** - E - Claire McGowan - Blood tide

* - NL - Jessica Knol - Het gelukkigste meisje ter wereld en DNF spot   

*** - E - Claire McGowan - Controlled Explosions

**** - NL - Chris Houtman - Akte van Berouw

  

Statistiekjes 

ab8592da0ad86dd523f7c2b5ec23190f.jpg  

Conclusie

De miskleun van de maand gaat naar Jessica Knol met Het gelukkigste meisje ter wereld. Zelden zo moeten ploeteren om tot het einde te geraken. Het was echt niets. En Maggie O'Farrell met I am, I am, I am was al niet veel beter. 

Wat me ook tegenviel en waar ik veel meer van had verwacht was Mythos van Stephen Fry. Het boek was me veel te druk, de eerste vijftig pagina's werden volgens mij alle goden die ooit bestaan hebben en degene die nog moeten ontstaan opgenoemd. Dat was gewoon veel te veel ineens. 

Gelukkig waren er nog de boeken van Claire McGowen en een goede Chris Houtman om de balans toch een beetje in evenwicht te brengen. 

 

Nee, ik hoop dat juni beter wordt want anders geraak ik in een leesdepressie. Reacties op: Mei 2019: dat kon wel wat beter

Gerelateerd