Storm

op 18 januari 2018 door

Het zal niemand ontgaan zijn dat er vandaag een stevige storm over Vlaanderen en Nederland trok. Zelf heb ik op het eerste zicht geen schade, maar ik was wel later thuis omdat de trein niet reed, bomen op de bovenleiding gevallen.
Wist u dat er veel spannende boeken met het woord 'storm' in de titel bestaan of waar een storm een belangrijke rol speelt tijdens de ontknoping?

 

Toevallig zijn velen daarvan thrillers of actieboeken. Nou ja, zo toevallig is dat uiteraard niet want veel ontknopingen van thrillers spelen zich af tijdens een stevig onweer of een hevige storm die de hoofdpersonages afsnijden van de buitenwereld. Storm maakt dat hulpdiensten en politie het druk hebben, dat er obstakels op de weg liggen die een snelle interventie onmogelijk en gevaarlijk maken.

Storm op zee is nog zo'n dooddoener in thrillers.

 

Er zijn veel soorten storm die de storm nog een extra dimensie en gevaar geven:

  • sneeuwstorm
  • nachtstorm
  • zonnestorm
  • zandstorm
  • cyberstorm

  

Dan heb ik het nog niet gehad over storm in je hoofd die ook lelijk kan huishouden en die veel langer aanhoudt dan het stormgeweld van de natuur.

 

Je kan gemakkelijk een half jaar alleen maar boeken lezen met het woord storm in de titel, er is genoeg om uit te kiezen. Hiernaast een kleine greep uit het aanbod. Reacties op: Storm

Gerelateerd