Boekenblog

Legi sic vivere

Legi sic vivere

Ik ben een lezer, maar ook een schrijver (ook al is het niet professioneel), en het liefste wat ik doe is schrijven over lezen, schrijven over boeken, eigenlijk schrijven over alles wat met lezen en mijn leesleven te maken heeft, én natuurlijk lezen zelf!
Oh, en voor wie niet vloeiend Latijn spreekt (zoals ik..) de titel van mijn boekenblog betekend 'Ik lees, dus ik ben', een zeer toepasselijke naam voor ons allemaal (om mogelijke identiteitscrisissen metéén van tafel te vegen, zodat daar een boek kan liggen ;) )

Uitgelichte berichten

Een heerlijke zomer. Over mijn leesplezier

20 augustus 2022 3 reacties


Mijn baan hoort inmiddels ruim een halfjaar tot de verleden tijd, ik dacht vooraf dat meer als verlies te zien, als falen, maar nee, dat bleek niet zo te zijn, sterker nog, ik vind meer ruimte voor...

Boeken als in een ballenbak; een weelde

16 augustus 2022

Ik ben alweer een dik halfjaar de trotse bezitter van mijn account op Passend lezen, waarover ik eerder schreef, en wat een uitkomst bleek dat te zijn.
Ik geef graag toe dat het combineer met de...

Kom maar even hier: de troost van een goed boek

24 juli 2022 4 reacties

Niets is verzadigdigender: velen van ons zullen zich graag even afzonderen met een boek. Ook dat het een troost kan zijn, zullen velen herkennen.
Het is als de groentesoep van mijn Oma, sowieso een...

Mijn herinneringen aan het zomerlezen aan zee

24 juli 2022 3 reacties


Het is zomer, het is vakantie, en de vrije tijd is heerlijk. Tijd om te lezen, en mijn herinneringen zijn bij mijn vroegere zomervakanties aan zee.
Door mijn verslechterde gezondheid kan ik helaas...

Eerdere berichten


Wij horen bij Legi sic vivere

 

Meer informatie

Gesponsorde boeken