Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Kom maar even hier: de troost van een goed boek

op 24 juli 2022 door

Niets is verzadigdigender: velen van ons zullen zich graag even afzonderen met een boek. Ook dat het een troost kan zijn, zullen velen herkennen.

Het is als de groentesoep van mijn Oma, sowieso een lekker warm soepje op een koude dag, of als de handdoek die mijn vader om me heen sloeg als ik uit de douche kwam, als het spinnen van katten: de troost die een goed boek kan bieden.

Niet alleen herkenning, afleiding, verwondering of verrijking is iets dat veel boeken ons bieden, het is alsof dat ene boek in de kast, of de zomerboeken in onze reiskoffer, ons vriendelijk toelachen, hun kaft aan ons tonend, als uitgestrekte armen voor een warme omhelzing.

Ik heb heel zelden weleens een traantje weggepinkt bij een ontroerende passage uit een boek, maar vaker hebben boeken me getroost met hun woorden, de afleiding in moeilijke periodes in mijn leven. Het boek is er voor je in goede en in slechte tijden, in ziekte en gezondheid, een boek zal je nooit verlaten, heeft nooit kwaad in de zin en zal nooit liegen. De boeken zijn er voor ons, om ons te brengen wat het te bieden heeft en ons leven te verrijken.

En dat wij maar wat graag onze tijd doorbrengen in de ban van het volgende mooie boek, is geen van ons vreemd.

De troost van het boek is even eindeloos als de stalen van de zon en de golven van de zee, en dat is toch wel heel erg fijn!Reacties op: Kom maar even hier: de troost van een goed boek

Meer informatie

Gesponsorde boeken