Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn herinneringen aan het zomerlezen aan zee

op 24 juli 2022 door

Het is zomer, het is vakantie, en de vrije tijd is heerlijk. Tijd om te lezen, en mijn herinneringen zijn bij mijn vroegere zomervakanties aan zee.

Door mijn verslechterde gezondheid kan ik helaas niet meer reizen, ook niet meer naar zee, waar de familie van mijn vader een zomerhuisje op het strand heeft, je kent ze wel, de huisjes die aan het eind van het vakantieseizoen weer afgebroken worden en naar de stalling gaan.

Ik denk dat ik er een jaar of tien geleden voor het laatst ben geweest, toen was ik nog niet ziek. En altijd gingen er boeken mee, want niets is fijner dan lezen in de zon, voeten in het zand, uitzicht op zee, en het geluid van de meeuwen en ruisende golven.

Ik las er delen van Haye van der Heyden, heb er ook enkele boetiekreeksjes gelezen(ik zat toen even in die periode), maar natuurlijk ook  mijn Tina Toppers, Babysitters clubjes van de bieb, standaard mijn Taptoe vakantieboek, en de Donald Duck stripboeken van mijn beste vriend, die onze buurman aan zee was. Helaas is hij niet meer onder ons, voor mij een pijnlijk gemis.

De tijden zijn veranderd, het strand is veranderd, en ook mijn vakanties. Ik kan niet meer reizen, en het strand is drukker en luidruchtige geworden, zonde, want het was een oase van rust, waar ook ik tot rust kon komen. Nu is alles anders.

Nu ik ook geen werk meer heb, en ik dus in feite 'altijd vakantie heb', zo grof zou ik het niet willen zeggen, maar de rust, de afwezigheid van druk, doet me goed, en ik ben erg blij dat ik meer tijd heb voor de boeken, het lezen, de enige hobby die ik nog goed kan uitvoeren.

Van het tuinieren dat ik altijd graag deed is alleen nog het gras maaien overgebleven, heel af en toe heb ik geluk en energie genoeg om een beetje onkruid te plukken. De boeken geven me dan weer troost, en nodigen me uit in de wetenschap dat ik voor hun wel genoeg energie heb, want het luisteren gaat makkelijker.

Nu, eind juli, volop zomer, kijk ik stiekem al uit naar de herfst, van kind af aan mijn favoriete seizoen, de elementen die samen komen, het huiselijke, gezellige, warme en knusse.

Maar eerst nog een maand zomerlezen, misschien nog een nazomer(ook mijn favoriet), maar vooral de rust opzoeken met mijn boeken, en met mij velen, in eigen land of buiten de grenzen, in Europa of zelfs daarbuiten.

Ik wens jullie heel veel leesplezier!Reacties op: Mijn herinneringen aan het zomerlezen aan zee

Meer informatie

Gesponsorde boeken