Advertentie

Ze deden het weer: hoe de bibliotheek mij weerom troostte

op 13 mei 2018 door

Mijn gebeden zijn verhoord! In deze moeilijke tijd die ik doormaak, bedacht ik mijn troost te gaan zoeken in de bibliotheek. En waardoor werd ik verrast? De tip van kennissen die ik trof (ook op weg naar de bibliotheek): een nieuwe kast met afschreven titels, een titel voor jou voor slechts 50 ct.!

Ik wist niet hoe gauw ik binnen moest komen, en stoof, eenmaal door de schuifdeuren, direct door naar het plaats delict, en aldaar: een kast vol boeken, zelfs redelijk recente titels,van zelfs een of twee jaar oud, ik wist het niet, maar nú weet ik dat deze kast er is! En dus staat voor mij vast: mijn bibliotheekbezoek begint vanaf nu met een blik op deze kast. En ja, natúúrljk ook als ik alleen maar hoef in te leveren. 50 cent heb ik altijd wel, zo'n probleem is dat niet!

Mijn eerste vondst:

Zoete mond, Thomas Rosenboom (jawel, de auteur van Publieke werken, die al op mijn NTR lijst stond).

Het leek stiller dan het was, Eva Kelder (waarin een waddeneiland een hoofdrol speelt, en mijn associaties aan de zee brengen mij meteen terug bij mijn jeugd, waar mijn voornaamste herinneringen liggen bij hoe ik zélf opgroeide tijdens mijn zomers aan de Noordzee).

Snijpunt, Nelleke Noordervliet (ja, ik geef toe, een blinde gok, de schrijfster kende ik natuurlijk wel van naam, maar de doorslag was, zogezegd, dat ik deze titel eerder reserveerde voor mijn moeder, en dus besloot ik, omdat ik, vanwege mijn al bekende archief, dat ik dit boek ook niet kon laten staan).

Ik lees eerst het, voor mij, fascinerende Dat ben ik allemaal vergeten van Su Meck, het waargebeurde verhaal van de auteur die, nadat ze de ventilator in haar keuken op haar hoofd kreeg, geen geheugen meer heeft. (Je hoeft bij mij maar aan te komen met iets dat begint met 'neuro-' en je hebt mijn aandacht. En omdat geheugen in de hersenenlicht, etcetera, etcetera, ik ben een en al oor).

Dus, hoewel ik helaas mijn challange flink naar beneden heb moeten bijstellen, geef ik nog niet op! En lees ik, waar ik kan, vrolijk verder. En helemaal nu dit specifieke boekenrek zijn intrede deed bij de bibliotheek, ben ik weer hélemaal van de partij!

Laat die leeszomer dus maar komen!

Iemand een kop koffie?

      Reacties op: Ze deden het weer: hoe de bibliotheek mij weerom troostte

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thomas Rosenboom

Thomas Rosenboom

Thomas Rosenboom debuteerde in 1983 met de verhalenbundel De mensen thuis, snel ...

Eva Kelder

Eva Kelder

Eva Kelder (1980) studeerde Engelse Letterkunde en Journalistiek. Tijdens het we...

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Ze was jarenlang...