Afvinklijst V

op 31 december 2017 door

Het gaat me niet meer lukken om nog in het oude jaar een invulling te bedenken voor alle categorieën. Nou ja...tijd zat nog. Een heel jaar om precies te zijn. Bovendien is dit maar een idee. Ik ben benieuwd hoe mijn eindlijst (hopelijk volledig afgevinkt) eruit zal zijn. Of er veel overeenkomsten op staan. 

Voor categorie #26 kan ik in ieder geval weer een boek gebruiken dat al een eerder vinkje heeft opgeleverd, rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt. Dit keer niet omdat het een historische roman is, maar omdat er een kleur in de titel zit. 

Een boek met een kleur in de titel:

 • Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser - toevallig vandaag meegebracht met mijn stapel bibliotheekboeken omdat ik zin had in een feelgood
 • Rode sneeuw van Jørn Lier Horst 
 • Zwarte sneeuw van Simone van der Vlugt - een ander boek dat ik nog niet heb gelezen van haar

Vaak zullen de boeken voor de volgende categorie heftig zijn. Meestal worden alleen de indringende verhalen in boek gegoten. 

Een waargebeurd boek:

 • Sara en Liv van Suzan Hilhorst - dit boek zag ik afgelopen jaar heel vaak langskomen op Hebban. Steeds gedacht het eens op te pakken, maar is er nog niet van gekomen.
 • Mijn haat krijgen jullie niet van Antoine Leiris - omdat de aanslagen in Parijs nog vers in mijn geheugen liggen
 • Geen kind meer van Esther Boek - ook zo'n boek waar ik al veel over heb gehoord.

Categorie #28 wordt voor mij appeltje/eitje. Na alle dagen van de week te hebben gelezen van Nicci French zal ik in mei afscheid moeten gaan nemen van Frieda Klein. Met een beetje pijn in mijn hart. 

Een boek van meerdere auteurs:

 • De dag van de doden van Nicci French - mijn afscheid van Frieda
 • Meedogenloos van Melissa Skaye en J. Sharpe - omdat ik Verminkte Toekomst IV zo ontzettend gruwelijk vond

Oorlogsverhalen zijn altijd een beetje dubbel. Soms te gruwelijk om te lezen, maar daardoor heel dichtbij komend. Heel jammer dat ik Wie het mooist valt al heb gelezen van Sara Novic. Wat een mooi geschreven oorlogsverhaal is dat! Er blijft nog genoeg over dat ik nog niet heb gelezen. 

Een boek dat zich afspeelt in een oorlog:

 • Hof van Mist en Woede van Sarah J. Maas - okay, een fantasyoorlog (altijd beter dan een echte...), maar oorlog is oorlog
 • De verloren familie van Jenna Blum - helaas niet ingeloot voor de leesclub, dus dan maar zo lezen
 • Alleen hij van Andrew Gros - zo'n boek waar ik een beetje tegenop zie, maar eenmaal begonnen helemaal in verdwijn

De laatste categorie voor dit jaar is een totaal andere dan de vorige. Vrolijk om mee af te sluiten. Alle boeken van Jonas Jonasson heb ik al uit en kunnen niet meer voor deze categorie worden afgevinkt. 

Een grappig boek:

 • Glazuur van Lisette Jonkman - schijnt erg humoristisch te zijn geschreven
 • Eindelijk 40 van Aaf Brandt Cortius - okay, eigenlijk te laat voor mij, maar als een soort van remeniscing wel leuk.

En dat zijn ze dan. De eerste 30 categorieën. De suggesties voor de laatste 20 moeten even wachten tot het nieuwe jaar. Morgen de laatste dag van 2017. Een dag waarop ik niet veel gelezen zal krijgen. Er moet namelijk weer eens hardgelopen worden. Een trail nog wel. Poeh. Dat gaat niet meevallen na bijna 3 weken stil te hebben gezeten in verband met een griepje. Maar goed, dan smaken de oliebollen morgenavond extra lekker. 

Al mijn leesvriendjes wens ik een heel fijne jaarwisseling! Tot in 2018!

TTFNReacties op: Afvinklijst V

Gerelateerd