Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken die ik kocht en kreeg in mei

op 20 juni 2019 door

Deze maand kocht of kreeg ik 24 boeken.

Darlah van Johan Harstad. Ik was begonnen in Max, Mischa en het TET-offensief, maar dat heb ik weer even weggelegd omdat het onderwerp me minder aansprak. De schrijfstijl vond ik wel fijn, dus ik dacht...Ik koop Darlah, dat onderwerp spreekt me zeker aan.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA organiseert een wereldwijde loterij: drie jongeren tussen de veertien en achttien jaar mogen een week "172 uur" naar de maan. Miljoenen jongeren melden zich aan, onder wie Midori uit Tokyo en Antoine uit Frankrijk. Ook Mia uit Noorwegen is ingeschreven. Terwijl iedereen reikhalzend uitkijkt naar de grote trekking, raakt in een bejaardentehuis in Miami een gepensioneerde concierge in paniek. Door zijn jarenlange post op een geheime luchtmachtbasis weet hij dat een nieuwe maanreis het einde van alles kan betekenen. 

De geur van groen van Pamela Sharon. Ik zou samen met Laurie naar de boekpresentatie gaan, maar we durfden niet omdat het op dezelfde dag was als de inhuldiging van Ajax. Het boek heb ik toen maar via de boekhandel aangeschaft. Laurie heeft het inmiddels gelezen en ze heeft een heel mooi persoonlijk artikel op onze spot geplaatst. 

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.
Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Stad vol ballonnnen van Femke van der Laan kocht ik omdat ik de stukjes van Femke al kende uit een tijdschrift en Van der Laan een fantastische burgemeester vond. 

Femke van der Laan schreef een jaar lang wekelijks in Het Parool over haar leven in de stad na de dood van haar echtgenoot Eberhard, de burgemeester van Amsterdam. Haar columns werden talloze keren gelezen en gedeeld. Stad vol ballonnen is een liefdevolle en ontroerende schets van rouw in het dagelijks leven.

De bijenhoudster van Meredith May kon ik niet laten liggen. Bijen gaan mij aan het hart en de cover is prachtig. Wie wil met mij een buddyread doen? Leuk voor de waargebeurd juli  maand.

Meredith May was vijf jaar oud toen er voor het eerst een honingbij over haar arm kroop. Ze woonde op dat moment bij haar grootvader, een excentrieke bijenhouder die honing maakte in een roestig oud busje. Die eerste bij was angstaanjagend en opwindend tegelijk, en in de jaren daarna ontdekte ze dat alles wat ze over het leven en familie moest weten verborgen lag in de geheime wereld van de bijen. Het was het begin van een levenslange vriendschap.

Merel van Sarah Moon lag al heel lang naar mij te lonken. De voorkant is echt prachtig. Ik heb het boek inmiddels gelezen en gelukkig is de inhoud ook goed.

Merel wordt van het dak van haar school geplukt. Waarom zat ze daar? Wilde ze springen?
Merel weigert erover te praten...
Haar leventje was prima - zij het een beetje eenzaam. Ze vond het heerlijk om thuis bij haar moeder te zitten, te lezen, naar de vogels te kijken en te dromen van vliegen. En school was te doen: ze haalde goede cijfers en hoefde zich met niemand te verhouden zolang ze haar lunchpauzes bij mevrouw Wexley, de schoolbibliothecaris, kon doorbrengen. Maar dan sterft mevrouw Wexley.
Langzaam maar zeker komt Merel erachter dat er een andere manier is waarop ze in contact kan komen met mensen... en toch zichzelf kan zijn. Een swingende manier.

Frankenstein verteld door Maria Postema kreeg ik via Hebban en hoort bij de nieuwe reeks van Blossom Books: Wereldklassiekers. Het artikel over dit boek staat inmiddels online.

Bij Frankenstein denken de meeste mensen aan het grote, groene monster met schroeven in zijn hoofd. Maar dat is niet het verhaal dat Mary Shelley in 1816 opschreef. Dat verhaal gaat over de ambitieuze wetenschapper Victor Frankenstein, die een levend wezen weet te creëren. Zijn schepping, het ‘monster’, voelt zich in de steek gelaten door zijn maker en begint dood en verderf te zaaien – uit wanhoop. 

Verleidelijk lekker van Madelein Kerseboom kocht ik omdat ik Madelein haar eerste boek: De hot daddy list zo lekker vond weglezen. Mijn vriend heeft hem inmiddels gelezen en vond het wel aardig, maar ik heb 'm nog staan.

Ilse Oldenbroek werkt voor het vrouwenmagazine Claire. Het is haar droom om een wekelijkse column te schrijven en ze is dan ook superblij als ze die kans krijgt. Maar er blijkt een addertje onder het gras te zitten. Het is namelijk niet de bedoeling dat Ilse het onderwerp van haar columns zelf bedenkt, dat heeft de redactie al voor haar gedaan: Ilses strijd tegen de kilo’s! Hoewel ze dit thema helemaal niet ziet zitten – zelf heeft ze niet zoveel problemen met haar gewicht – stort ze zich op het afvallen. Haar beste vriendin en huisgenoot Kim steunt Ilse met gezonde salades en haalt haar over om mee te gaan naar de sportschool, waar Kims vriend Stef lesgeeft. Het afvallen valt Ilse zwaar, maar voor een eigen column heeft ze alles over. En gelukkig is haar personal trainer Jasper, bij wie ze zich meerdere keren per week in het zweet werkt, een leuke bijkomstigheid. Dan wordt Ilse gevraagd om een reportage te schrijven over Second Love. Als ze hiervoor zelf op date gaat, doet ze een schokkende ontdekking.

Weersta me van Tahereh Mafi is een volgend deel in een serie die ik lees, dus die moest gekocht.

Juliette is iedereen kwijt. 
Na haar vrij rampzalig verlopen periode als opperbevelhebber is ze ontvoerd en bevindt ze zich ergens op een basis ver van sector 45. Terwijl ze de eenzaamheid en martelingen probeert te doorstaan, moet ze ook haar herinneringen op een rijtje zien te krijgen. Warner heeft haar hart gebroken door te onthullen dat hij veel meer weet over haar familie en haar identiteit dan hij tot nu toe liet blijken, en deze geheimen veranderen alles. 
Juliette wordt verscheurd door verdriet, en de duisternis die zich nog altijd in haar schuilhoudt dreigt haar over te nemen. Maar door een onverwachte bondgenoot lijkt er toch nog een kans te zijn om te ontsnappen, en om de schade die ze heeft aangericht te herstellen.

Het meisje dat aan de oever verscheen van Geert Kimpen kocht ik bij zijn lezing bij Paagman in Den Haag. Superleuk om deze man in het echt te ontmoeten. En ik ben heel benieuwd of ik dit boek net zo kan waarderen als zijn eerdere verhalen. 

Op de zesde dag na de geboorte tekent de Godin Satwai bij elk mens zijn levenslot op het voorhoofd.
Kama's lot wijkt af van dat van de mensen uit zijn dorp en zijn familie. Het lukt hem niet het leven te leiden dat van hem verwacht wordt. Wanneer hij een wijze stoffenhandelaar ontmoet die hem vertelt over de mysterieuze 'Tempel van het Oosten', weet hij dat het tijd is om zijn dorp te verlaten. Hij verlangt naar deze geheimzinnige tempel waar zoekers en verdwaalden zichzelf zouden vinden en waar jongens ingewijd worden tot man. Kama hoopt zo zijn lot te aanvaarden en het respect voor zichzelf te hervinden.
Maar dan ontmoet hij het meisje aan de oever van de rivier. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is? Welke zin heeft het verder te zoeken naar zijn ware essentie wanneer hij door het meisje volledig omarmd wordt zoals hij is? Moet hij niet eerst de lange eenzame tocht maken op zoek naar zijn ware essentie, zelfs al loopt hij dan de kans om zijn zielverwante voor altijd te verliezen?
Wat zou jij doen? Zou je blijven of vertrekken?

Duistere Troon van Kendare Blake is het tweede deel in de Three dark crowns serie en mocht ik lezen met een paar Hebban collega's. Ook hiervan staat het artikel online. 

Drie zusjes en één troon – de strijd om de macht is begonnen... Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen? Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt in groot gevaar. In het boeiende vervolg op Koninginnen is er niets en niemand die de zusjes tegenhoudt op weg naar de troon, behalve zijzelf.

1000 Nachten van Sophia Drenth is een prequel in de Bloedwetten serie. Deze serie verraste mij vorig jaar en ik heb erg genoten van de duistere wereld die Sophia Drenth beschreef. Daarom moest dit deel worden toegevoegd aan mijn collectie.

De mooiste vrouw van het noordelijk halfrond is onderweg naar een nieuw leven. Op een continent waar de gebruiken haar vreemd zijn, zal zij in het huwelijk treden met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Wanneer haar karavaan wordt overvallen, valt zij in handen van een geheimzinnige bloedcultus. Vanaf dat moment zwaait een zwarte koningin de scepter over haar leven. Deze meedogenloze heerseres geeft haar de keus om na duizend nachten dienen te sterven of het eeuwige leven te omarmen. Zij legt zich niet bij haar noodlot neer en smeedt een plan om te ontsnappen. Tot haar verbazing lijkt dat te werken, maar ze verliest twee natuurkrachten uit het oog: de dood en de liefde.

De Woordsmid van Patricia Forde is ook zo'n boek dat al langer naar me riep. Eerst de Engelse versie en nu dan toch de vertaling gekocht. Het is een kinder/ jeugdboek maar met een heel interessant onderwerp en natuurlijk weer een prachtige cover!

In de stad Ark heerst een streng regime. Inwoners krijgen alleen eten en drinken op vertoon van bonnen en er mag alleen gesproken worden in Lijst: een taal die bestaat uit 500 voorgeschreven woorden. 
Als leerling-Woordsmid is Letta mede-beheerder van de Lijst. Als ze te horen krijgt dat haar meester is overleden tijdens een expeditie, moet zij zijn plaats innemen. Maar is hij wel dood? Letta besluit de waarheid te achterhalen en ontdekt een gruwelijk geheim…

Kingsbane van Claire legrand is deel twee in de Empirium trilogy. Vorig jaar las ik Furyborn en dat boek vond ik echt heel goed. Kingsbane stond dus al lang in de pre-order.

Two queens, separated by thousands of years, connected by secrets and lies, must continue their fight amid deadly plots and unthinkable betrayals that will test their strengthand their hearts.

Rielle Dardenne has been anointed Sun Queen, but her trials are far from over. The Gate keeping the angels at bay is falling. To repair it, Rielle must collect the seven hidden castings of the saints. Meanwhile, to help her prince and love Audric protect Celdaria, Rielle must spy on the angel Corienbut his promises of freedom and power may prove too tempting to resist.

Centuries later, Eliana Ferracora grapples with her new reality: She is the Sun Queen, humanity's long-awaited savior. But fear of corruptionfear of becoming another Riellekeeps Eliana's power dangerous and unpredictable. Hunted by all, racing against time to save her dying friend Navi, Eliana must decide how to wear a crown she never wantedby embracing her mother's power, or rejecting it forever.

Aurora Rising van Amie Kaufman en Jay Kristoff moest gekocht. The Illuminae-files is één van mijn favoriete series die ik vorig jaar las en als de twee schrijvers daarvan een nieuw boek schrijven, dan wil ik dat lezen. 

The year is 2380, and the graduating cadets of Aurora Academy are being assigned their first missions. Star pupil Tyler Jones is ready to recruit the squad of his dreams, but his own boneheaded heroism sees him stuck with the dregs nobody else in the academy would touch . . A cocky diplomat with a black belt in sarcasm. A sociopath scientist with a fondness for shooting her bunkmates. A smart-ass tech whiz with the galaxy's biggest chip on his shoulder. An alien warrior with anger-management issues. A tomboy pilot who's totally not into him, in case you were wondering

And Ty's squad isn't even his biggest problem--that'd be Aurora Jie-Lin O'Malley, the girl he's just rescued from interdimensional space. Trapped in cryo-sleep for two centuries, Auri is a girl out of time and out of her depth. But she could be the catalyst that starts a war millions of years in the making, and Tyler's squad of losers, discipline cases, and misfits might just be the last hope for the entire galaxy.
NOBODY PANIC.

And every morning the way home gets longer and longer van Fredrik Backman kwam ik tegen op Booktube en ik wil alle boeken van Fredrik Backman bezitten. Hij schrijft zo prachtig. 

Isn t that the best of all life s ages, an old man thinks as he looks at his grandchild, when a boy is just big enough to know how the world works but still young enough to refuse to accept it. 
Grandpa and Noah are sitting on a bench in a square that keeps getting smaller every day. The square is strange but also familiar, full of the odds and ends that have made up their lives: Grandpa s work desk, the stuffed dragon that Grandpa once gave to Noah, the sweet-smelling hyacinths that Grandma loved to grow in her garden. 
As they wait together on the bench, they tell jokes and discuss their shared love of mathematics. Grandpa recalls what it was like to fall in love with his wife, what it was like to lose her. She s as real to him now as the first day he met her, but he dreads the day when he won t remember her. 
Sometimes Grandpa sits on the bench next to Ted, Noah s father Ted who never liked math, prefers writing and playing guitar, and has waited his entire life for his father to have time for him, to accept him. But in their love of Noah, they have found a common bond. 
Grandpa, Grandma, Ted, and Noah all meet here, in this peculiar space that is growing dimmer and more confusing all the time. And here is where they will learn to say goodbye, the scent of hyacinths in the air, nothing to fear. This little book with a big message is certain to be treasured for generations to come."

Ook Sarah Crossan is een auteur waarvan ik blind alles koop, zo ook haar nieuwste boek: Toffee. Haar manier van schrijven, ik vrij vers, raakt me iedere keer. 

Als Allison wegloopt van haar gewelddadige vader kan ze nergens naartoe. Wat ze aanziet voor een leegstaand pand, blijkt het huis van de dementerende Marla te zijn. Marla denkt in Allison haar jeugdvriendin Toffee te herkennen en Allison doet wat ze altijd doet: ze past zich aan. En dus is ze Toffee voor Marla. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee vrouwen en ­Allison komt erachter wie ze nou eigenlijk écht is. Als Toffee lijkt ze meer zichzelf te zijn dan ze in jaren is geweest.

Crown of feathers van Nicki Pau Preto, tsja, fantasy, prachtige cover, feniksen en vrouwelijke strijders, ik was verkocht.

In a world ruled by fierce warrior queens, a grand empire was built upon the backs of Phoenix Riders - legendary heroes who soared through the sky on wings of fire - until a war between two sisters ripped it all apart. Sixteen years later, Veronyka is a war orphan who dreams of becoming a Phoenix Rider from the stories of old. After a shocking betrayal from her controlling sister, Veronyka strikes out alone to find the Riders - even if that means disguising herself as a boy to join their ranks. Just as Veronyka finally feels like she belongs, her sister turns up and reveals a tangled web of lies between them that will change everything. And, meanwhile, the new empire has learned of the Riders' return and intends to destroy them once and for all. Crown of Feathers is an epic fantasy about love's incredible power to save - or to destroy. Throughout is interspersed the story of Avalkyra Ashfire, the last Rider Queen, who would rather see her empire burn than fall into her sister's hands.

Ik las de Slapende reuzen trilogie en vond die zo goed dat ik het hele dunne boekje: The Test van Sylvain Neuvel ook wilde lezen. Een heel ander verhaal, maar zeker leuk en weer erg ingenieus in elkaar gezet. 

Britain, the not-too-distant future.
Idir is sitting the British Citizenship Test.
He wants his family to belong.

Twenty-five questions to determine their fate. Twenty-five chances to impress.
When the test takes an unexpected and tragic turn, Idir is handed the power of life and death.
How do you value a life when all you have is multiple choice?

Love from A to Z van S.K. Ali is een young adult contemporary over verschillende culturen. Deze trekken altijd mijn aandacht, dus...

From William C. Morris Award Finalist S.K. Ali comes an unforgettable romance that is part The Sun Is Also a Star mixed with Anna and the French Kiss, following two Muslim teens who meet during a spring break trip.

De Russische tsarentijd en natuurlijk de verhalen over Anastasia blijven boeien, daarom kocht ik: Romanov van Nadine Brandes.

The history books say I died. They don't know the half of it. Anastasia Nastya Romanov was given a single mission: to smuggle an ancient spell into her suitcase on her way to exile in Siberia. It might be her family's only salvation. But the leader of the Bolshevik army is after them, and he's hunted Romanov before. Nastya's only chances of saving herself and her family are either to release the spell and deal with the consequences, or to enlist help from Zash, the handsome soldier who doesn't act like the average Bolshevik. Nastya has only dabbled in magic, but it doesn't frighten her half as much as her growing attraction to Zash. She likes him. She thinks he might even like her. That is, until she's on one side of a firing squad . . . and he's on the other. Romanov will cast a spell on readers and immerse them in a history anyone would long to be a part of.

Komende maand rijd ik met mijn lief door The Redwoods van California en The lost coast van Amy Rose Capetta speelt zich in deze bossen af. Daarnaast gaat het over heksen, dus ik wil het boek lezen. En hebben jullie deze cover al gezien?

The spellbinding tale of six queer witches forging their own paths, shrouded in the mist, magic, and secrets of the ancient California redwoods.

Red White and Royal Blue van Casey McQuiston werd zo vaak aangeprezen op Booktube dat ik het boek niet kon laten liggen. Ik ben het nu aan het lezen en het is inderdaad heel vermakelijk. 

What happens when America's First Son falls in love with the Prince of Wales?
When his mother became President, Alex Claremont-Diaz was promptly cast as the American equivalent of a young royal. Handsome, charismatic, genius—his image is pure millennial-marketing gold for the White House. There's only one problem: Alex has a beef with the actual prince, Henry, across the pond. And when the tabloids get hold of a photo involving an Alex-Henry altercation, U.S./British relations take a turn for the worse.
Heads of family, state, and other handlers devise a plan for damage control: staging a truce between the two rivals. What at first begins as a fake, Instragramable friendship grows deeper, and more dangerous, than either Alex or Henry could have imagined. Soon Alex finds himself hurtling into a secret romance with a surprisingly unstuffy Henry that could derail the campaign and upend two nations and begs the question: Can love save the world after all? Where do we find the courage, and the power, to be the people we are meant to be? And how can we learn to let our true colors shine through? 

Anger is a gift van Mark Oshiro past in het rijtje boeken als The hate u give, Dear Martin en Nothing but the truth. Allemaal boeken over discriminatie en rassenongelijkheid. Ik ben erg benieuwd naar de invalshoek van Mark Oshiro.

Moss Jeffries is many things: considerate student, devoted son, loyal friend and affectionate boyfriend, enthusiastic nerd. 
But sometimes Moss still wishes he could be someone else, someone without panic attacks, someone whose father was still alive, someone who hadn't become a rallying point for a community because of one horrible night.
And most of all, he wishes he didnt feel so stuck.
Moss can't even escape at school. He and his friends are subject to the lack of funds and crumbling infrastructure at West Oakland High, as well as constant intimidation by the resource officer stationed in their halls. That was even before the new regulations. It seems sometimes that the students are treated more like criminals. 
Something will have to change but who will listen to a group of teens?
When tensions hit a fever pitch and tragedy strikes again, Moss must face a difficult choice: give in to fear and hate or realize that anger can actually be a gift.

En tot slot een heel schattige graphic novel: Aquicorn cove van Katie O'Neill. Een tijdje geleden las en keek ik: The tea dragon's society en ik was erg benieuwd naar dit boek van Katie O'Neill. De tekeningen zijn echt geweldig, het verhaal vond ik iets minder dan bij de theedraakjes.

Unable to rely on the adults in her storm-ravaged seaside town, a young girl must protect a colony of magical seahorse-like creatures she discovers in the coral reef.



Reacties op: De boeken die ik kocht en kreeg in mei

Meer informatie

Gerelateerd