Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De vierde vijf boeken van mei

op 22 mei 2020 door

Gisteravond sloeg ik boek 20  van deze maand dicht. Het is dus weer tijd voor een leesupdate. Een heel korte deze keer, want over twee van de gelezen boeken mag ik nog niets zeggen. De lijst met nieuwe boeken is wel weer erg lang. Ik kon me weer niet inhouden deze maand. Welke boeken wil jij graag lezen?

384e3cdc49dfb032e49a32e831423e5c.jpeg

Gelezen

16. Princess princess ever after van Katie O'Neill (jeugd graphic novel) las ik voor de Believathon. Dit is een korte graphic novel over een stoere prinses die liever tegen draken vecht en prinsessen redt dan dat ze naar bals gaat en mooie jurken draagt. Het gaat ook over een lieve prinses die opgesloten zit in een toren. Een grappig verhaal over genderrollen met superlieve illustraties. 4 Sterren. 

17. De ijzige verloofde van Christelle Dabos (young adult fantasy) las ik voor de Hebbanbuzz. Hier mag ik verder nog niet over praten. Ik kan wel zeggen dat ik het een bijzonder origineel boek vond en dat ik zeker het tweede deel ga lezen. Mijn recensie komt 30 mei online. 

18. Wij zijn gevlucht van Malala Yousafzai (non-fictie) las ik voor de Asian Readathon en omdat het boek al enige tijd in mijn kast stof stond te vergaren. Het is een korte beschrijving van het leven van Malala, de verkorte weergave van haar boek Ik ben Malala met daarna de verhalen van andere meisjes die gevlucht zijn. Kort vertellen zij zelf hun verhalen en hun motieven om te vluchten. Altijd bijzonder en goed om dit soort boeken te lezen. Zo wordt je weer met je neus op de feiten gedrukt. Ieder mens wil gewoon een plek waar hij/zij veilig kan wonen. 3,75 Sterren. 

19. Ik zie je in Cockleberry Bay van Nicola May (feelgood). Ook over dit boek mag ik nu nog niets zeggen. Mijn blog komt 27 mei online. 

20. Droomopa van Dolf Verroen (kinderboek) stelt eigenlijk niet veel voor. Een paar pagina's met korte tekst en wat illustraties en toch heeft het mij heel veel gedaan. Droomopa vertelt van een jongen van negen die bij opa en oma logeert als opa plotseling overlijdt. De manier waarop Dolf Verroen kinderen serieus neemt en de wijze waarop Charlotte Dematons de woorden ondersteunt met haar illustraties hebben veel indruk gemaakt. Een klein pareltje. 5 Sterren. 

Nieuw binnen

Rivieren en andere verhalen van Martin Michael Driessen (literatuur & romans) via voordeelboekenonline

Rick van Alex Gino (jeugd) via amazon

Felix ever after van Kacen Callender (young adult contemporary) via amazon

Twee zussen, een donorhart & een bucketlist van Lindsay Harrel (literatuur & romans) via voordeelboekenonline

Mijn naam is Selma van Selma van de Perre (non-fictie) via voordeelboekenonline

Citytrip van Gerda van Wageningen (literatuur & romans) via voordeelboekenonline

Droomopa van Dolf Verroen (kinderen en jeugd) via voordeelboekenonline

Tranen om Troje van Geertrui, Katelijne en Veerle Bervoets (historische roman) via voordeelboekenonline

Finse dagen van Herman Koch (literatuur & romans) via voordeelboekenonline

The deep van Atma Katsu (thriller) via amzazon

All our broken pieces van L.D. Crichton (young adult contemporary) via amazon

Staalhart van Brandon Sanderson via Boeklin

Hars van Ane Riel via Boeklin

De fluitspeler van Ron Rash via Boeklin

Anna's ghost van Vera Brosgol via Facebook

Maus van Art Spiegelman via Bol

De ballade van slangen & zangvogels van Suzanne Collins via Paagman



Reacties op: De vierde vijf boeken van mei

Meer informatie