Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in de tweede helft van april

op 30 april 2019 door

Het is 30 april, de laatste dag van de maand en dus tijd om terug te blikken op mijn leesmaand.

Even wat statistieken:

- Ik las deze maand 29 boeken, waaronder 6 literatuur/romans,  1 feelgood, 12 Young Adults, 1 Fantasy-boek, 2  jeugdboeken, 4 spannende boeken/thrillers, en 3 graphic novels.

-  16 Boeken zijn geschreven door vrouwen,  12 door mannen. 

-  9 Boeken las ik in het Engels, 20 in het Nederlands.

-  9 Boeken zijn van oorspronkelijk Nederlands- of Vlaamstalige schrijvers.

- Ik ging deze maand naar boekige evenementen: De boekpresentatie van Het licht van Lorelei van Jen Minkman, YALFest in Hoevelaken en een meet and greet met Patty van Delft in Rijswijk. Hier heb ik mijn Drägan Duma serie laten signeren.

- Deze maand deed ik mee aan een read-a-thon van Booktube, georganiseerd door Book Roast . Het was de O.W.L.'s Magical Readathon.  Ik las hiervoor 9  boeken. 

- Ook mocht ik meedoen aan de Hebban luisterboek wedstrijd. Ik luisterde hiervoor 6 boeken.

- Ik deed deze maand mee met 1 leesclub op Hebban.

- Ik las  boeken voor de Hebban Young Adult club

- Ik las deze maand 9470 bladzijden

Halverwege deze maand plaatste ik al een stukje over de boeken die ik tot dan toe had gelezen. Als je daar nog naar wilt kijken, klik dan hier.

Literatuur &Romans

- Jas van Belofte van Jan Siebelink. Ik vond het boekje behoorlijk verwarrend en het bewijst maar weer dat korte verhalen, meestal, niet voor mij zijn weggelegd.

- Grand hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer. Dit boek had de helft dunner kunnen zijn. Ik vond er heel veel herhaling inzitten. Het verhaal was mooi, de bespiegelingen waren interessant, maar de uitwerking was voor mij te hoogdravend.

Jonathan Livingston Seagull van Richard Bach. Ik heb een hele mooie versie met allemaal foto's van zeemeeuwen. Echt een juweeltje. Of ik de boodschap begrepen heb? Voor mij was het een boek dat een aanklacht was op de manier waarop het Christendom met Jezus aan de haal is gegaan.

Ik las deze maand geen vijf-sterren-boeken in dit genre.


Feelgood

- Waar ik ga van Gayle Forman was wel een mooi verhaal over dire jongeren die, allemaal op hun eigen manier, de weg kwijt zijn. Ze vinden elkaar en helpen zo elkaar om de weg weer terug te vinden.

Ook geen vijf-sterren in dit genre.


Young Adult

De eliminatie van Daniélle Bakhuis. Dit was een goed geschreven thriller, maar voor mij waren sommige stukken zo moeilijk te verwerken dat ik het snel weggegeven heb.

- A curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer. Dit is denk ik mijn favoriet van deze maand. Een heerlijke hervertelling van The Beauty and the Beast met een superleuke vrouwelijke hoofdpersoon. Ik kan niet wachten op deel twee.

Grace and Fury van Tracy Banghart. Geen geweldig boek, maar wel een fijn verhaal voor tussendoor. Ik vond de hoofdpersonen leuk beschreven en het feministische thema werd behoorlijk goed uitgewerkt. Ik ben zeker van plan deel twee op te pakken.

- Verscheurd van David Massey. Dit boek heeft mij verscheurd. Ik vond het aan de ene kant een heel goed beeld geven van de heftigheid waar soldaten in oorlogsgebied mee te maken krijgen, maar kon van de andere kant niet goed uit de voeten met het licht magische van het verhaal. 

- De wereld achter het hek van Zana Fraillon. Een poëtisch geschreven verhaal over een jongetje dat al zijn hele leven in een vluchtelingenkamp woont en een nieuwsgierig meisje dat de wereld achter het hek komt bekijken. 

Zout van de zee van Ruta Sepetys. Het verhaal kwam wat langzaam op gang, maar heeft me uiteindelijk heftig bij de keel gegrepen. Vertelt vanuit vier hoofdpersonen krijgen de vluchtelingen in de Tweede Wereldoorlog een stem en het einde was zo heftig.

Codenaam Verity van Elizabeth Wein. Ik had moeite met de eerste hoofdpersoon. Ik vond haar wel erg bijdehand in gevangenschap. Vanaf deel twee, dat beschreven is vanuit een andere hoofdpersoon, kon ik me beter in het verhaal invoelen. Wel mooi om in dit boek de Engelse kant van de Tweede Wereldoorlog te leren kennen.


Veel van de boeken hierboven las ik voor een artikel over boeken over de oorlog voor de Hebban Young Adult pagina. Als je interesse hebt in dat artikel, klik dan hier. Van de oorlogsboeken gaf ik Zout van de zee, Codenaam Coco, Het meisje met de vlechtjes en Vluchteling 4,5 sterren. Verder verdienden The final six en  A curse so dark en lonely  mijn vijf sterren waardering deze maand. 

Thrillers & Spanning

De stille patiënt van Alex Michaelides. Dit boek voelde voor een groot deel als een studieboek voor psychologie en psychiatrie. Het einde was wel heerlijk onverwacht.

Geen vijf sterren thrillers deze maand. 


Comics/ graphic novels

Bloom van Kevin Panetta & Savanna Ganucheau. Superleuke illustraties in blauwtinten. Een heel lief verhaal en je krijgt zeker zin om allemaal lekkere dingen te bakken. 

Monstress van Marjorie Liu. Deze moet ik opnieuw lezen. Ik begreep helemaal niets van het verhaal. De illustraties zijn waanzinnig mooi en gruwelijk, maar het voelde voor mij alsof de pagina's willekeurig in elkaar gezet waren. Als iemand het gelezen heeft en kan uitleggen hoe de verhaallijn loopt hou ik me aanbevolen.

Ook de graphic novels verdienden deze maand geen vijf sterren, al was Bloom wel echt heel leuk en lief. Van Monstress snapte ik niet veel. Die moet ik herlezen om te kijken of ik er dan wel iets van begrijp.

Verder ben ik nu nog drie boeken aan het lezen: Eliza and her monsters van Francesca Zappia, Thunderhead van Neal Shusterman en Het achtste leven van Nino Haratischwili. Thunderhead wordt waarschijnlijk wel een vijf sterren boek. Ik geniet enorm van de details over de wereld en de Thunderhead, is één van mijn favoriete 'personages' ooit. 



Reacties op: Gelezen in de tweede helft van april

Meer informatie

Gerelateerd