Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in juni

op 02 juli 2019 door

Het is 2 juli, de laatste dag van juni is alweer geweest en dus is het tijd om terug te blikken op mijn leesmaand. 

Ook de tweede helft van de maand ging ik als een speer. In totaal las ik deze maand 29 boeken/ graphic novels!

Even wat statistieken:

-   Ik las deze maand  3 literatuur boeken/romans, 5 feelgoods,  12 Young Adults,  1 jeugdboek,  3 spannende boeken/thrillers, geen klassiekers, want de ene die ik las, Little Women, heb ik na 200 bladzijden weggelegd.  3 Graphic novels en 1 poëziebundel en 1 non-fictie boek.

-   27 Boeken zijn geschreven door vrouwen,  2 door mannen. 

-  16 Boeken las ik in het Engels, 13 in het Nederlands.

-    8 Boeken zijn van oorspronkelijk Nederlands- of Vlaamstalige schrijvers.

-   Ik ben met twee Hebban collega's naar Haarlem geweest voor een gesprek met de jeudboekenchef van Van Stockum/ de Vries.

-   Deze maand deed ik mee aan de Buzzword-a-thon van Booktube, georganiseerd door Booksandlala. Het lukte me om 8 boeken met het woord You in de titel af te strepen. Verder deed ik mee aan de Smut-a-thon van Riley Marie. 5 Boeken deze maand kon ik wegzetten onder de term Smutty (boeken met een heleboel sexy momenten). Deze maand was het ook pride month. Ik heb daarom geprobeerd om veel boeken met queer personages te lezen en heb daarnaast heel veel vrolijke instagram foto's gemaakt met allehande pride vlaggen. 

-   Ik las 1 boek voor de Hebban Young Adult club

-   Ik las deze maand 9609 bladzijden.

Halverwege deze maand plaatste ik al een stukje over de boeken die ik tot dan toe had gelezen. Als je daar nog naar wilt kijken, klik dan hier.


Non-fictie

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps las ik voor de Buzzwordathon. Het woord Je zit er in. Dit is een heel dun, maar erg informatief boekje over hoe de wereld eruit ziet als je autistisch bent en met tips voor mensen in je omgeving. Ik vond het een erg goed geschreven boekje en moest zelfs even huilen toen er gesproken werd over hoe de kinderen behandeld worden binnen bepaalde theorieën over autisme. 5 Sterren

Young Adult

Ook voor de Buzzwordathon las ik Since you've been gone van Morgan Matson. Een boek met You in de titel. Dit is een YA over een meisje dat, als haar beste en enige vriendin plotseling verdwijnt een lijst vindt van deze vriendin met allerlei opdrachten die ze moet uitvoeren. Emily hoopt dat ze door de opdrachten uit te voeren uiteindelijk haar vriendin terug zal vinden. De opdrachten brengen haar echter vooral heel veel nieuwe contacten en ervaringen. Leuk concept, maar de uitvoering vond ik wat saai. Een tijd geleden las ik Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman en daarin werd het concept, naar mijn idee, veel mooier uitgewerkt. 3 Sterren.

Door jou ben ik mij van Hinke van Abbema. Ook een boek met Jou in de titel en een echte verrassing. Ik zag het boek ergens op een Facebook groep langskomen, vond de cover mooi en de achterflaptekst sprak me aan, dus ik kocht het. Dit boek vertelt het verhaal van de Christelijke Jona die verliefd wordt op Marouan. Maar hoe vertel je je ouders dat je homo bent als je kerk zegt dat het zondig is? Een goed geschreven boek dat het probleem heel goed in beeld brengt. Hier vind je mijn uitgebreidere recensie. 4 Sterren. 

In de eerste weken van juni las ik Six of Crows, in de volgende weken Crooked Kingdom van Leigh Bardugo. Een heerlijke duologie met geweldige 'grijze' karakters en heel veel plotwendingen. 4 Sterren. 

Break a Leg van Chinouk Thijssen las ik samen met Elke en Miranda voor de Young Adult club. Dit boek is het tweede deel in de Truth or dance trilogie en gaat over jonge mensen in de balletwereld die mee worden genomen op een duister avontuur door een onbekende. Onze meningen vind je hier. 4 Sterren. 

Summer of Salt van Katrina Leno las ik bijan aan het eind van de maand, heerlijk tijdens al die hete dagen. Een sprookjesachtig verhaal over een klein eilandje waar een familie woont met magische krachten. Er gebeurt niet eens echt heel veel, maar de sfeer wordt erg mooi neergezet en Katrina Leno zet een zwaar onderwerp met veel respect en prachtig neer. Ruim 4 Sterren. 

The lost coast van Amy Rose Capetta las ik omdat het gaat over de kust van noord Californië en de Red Woods. Ik mag daar over een paar weken naartoe en het leek me heel leuk om al wat sfeer te proeven. Ik denk dat de schrijfster de sfeer van deze wouden goed heeft weten weer te geven. De mistige wereld, de enorme bomen, de dikke laag naalden op de bodem, maar het verhaal zelf vond ik wat warrig. Het verhaal gaat over een groepje meiden op de middelbare school, die zich na schooltijd bezighouden met hekserij. Een van de vriendinnen is verdwenen en de meisjes zoeken een nieuwe vriendin om hen te helpen met het zoeken naar hun verdwenen vriendin. Ik gaf het boek 3 Sterren, maar wil het nog een keer lezen om te kijken of ik er dan meer lijn in ga zien. 

Poëzie

Nooit vergat ik jou van Frieda Mulisch was een grote teleurstelling. Ik kocht het boekje bij Boekenkraam omdat het over Harry Mulisch, mijn favoriete auteur, zou gaan en omdat er Jou in de titel staat. De gedichten waren voor mij onbegrijpelijk en ik vond ook weinig terug van de vaderfiguur: Harry Mulisch. 1 Ster.

Kinder en jeugd

Alles gaat slapen van Astrid Lindgren hoort thuis in mijn verzameling prentenboeken van Astrid Lindgren in samenwerking met Marit Törnqvist. Het is een wiegelied met heel weinig tekst en de prachtige kunst van Marit. Een pareltje om gewoon heerlijk naar te kijken. 4 Sterren

Graphic Novels

To dance; a balerinna's graphic novel van Siena Cherson Siegel en Mark Siegel kocht ik ooit voor mijn dansende dochter, maar wilde ik natuurlijk ook zelf lezen. Het is het verhaal van Siena Cherson die van de dokter te horen krijgt dat ze platvoeten heeft en dat daar niets aan gedaan kan worden. Haar moeder stelt voor om haar voeten te trainen door op balletles te gaan. Siena doet dit en is meteen verkocht. Ze blijkt heel goed te kunnen dansen en wordt aangenomen op een beroemde dansschool in New York. Een mooie weergaven van het leven van een meisje met een grote passie. 4 Sterren.

The infernal devices; Clockwork Princess The manga van Cassandra Clare & Hyekyung Baek is het derde en laatste deel in de manga serie over de Infernal Devices. Net als de vorige twee delen vond ik het verhaal slordig verteld, al was dit laatste deel iets beter dan de rest. Omdat Clockwork Princess ook mijn favoriet is van de originele boeken gaf ik deze manga een iets hogere waardering. 3 Sterren.

Spannende boeken en thrillers

You van Caroline Kepnes moest natuurlijk ook gelezen worden tijdens de Buzzwordathon. Ik had al zoveel over dit boek gehoord en ben er denk ik met te hoge verwachtingen ingegaan. Het idee is origineel, het verhaal wordt verteld in de tweede persoon waardoor het een beetje lijkt of het over jou gaat. Maar ik vond het vooral een heel naar boek, met nare hoofdpersonen en een schrijfstijl waardoor ik niet in het verhaal kwam. Misschien ga ik ooit nog de Netflix adaptatie kijken, maar het vervolg van het boek laat ik in ieder geval liggen. 3 Sterren.

Something in the water van Catherine Steadman kwam ik tegen op Storytell en omdat ik na You wel zin had in een ander soortige thriller heb ik deze geluisterd. Gelukkig deze met veel meer plezier. Ik vodn het verhaal redelijk voorspelbaar, maar goed geschreven en ik verdween echt in het verhaal. Een fijne 'domestic thriller'. 4 Sterren.

Hypnose van Lars Kepler kreeg ik aangeraden door mijn vriend en is goed bevallen. Ik hou echt van de sfeer in die thrillers uit Scandinavië. 4 Sterren.

Feelgood

Red, White & Royal Blue van Casey McQuiston had ik nog maar net binnen, maar wilde ik echt niet laten liggen. Ik had er al zoveel over gelezen en gehoord. Het verhaal gaat over de zoon van de eerste vrouwelijke president van Amerika en een Engelse prins. Het is een verhaal van vijandschap naar vriendschap naar liefde. Een heel fijn boek met heerlijke humor, romantisch en sexy, met voor mij een tikkeltje te veel politieke praat die ik niet begreep. Vandaar i.p.v. 5 Sterren.



Reacties op: Gelezen in juni

Meer informatie

Gerelateerd