Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban genrechallenge

op 28 mei 2019 door

Ik doe graag mee met leeschallenges en was al begonnen met de Hebban Maandchallenge toen Hebban met de XL-challenge kwam. Natuurlijk besloot ik aan alle challenges mee te doen. De eerste die ik afsloot is de Genrechallenge. Hieronder de boeken die ik las voor deze challenge.

Thriller

Het meisje in het ijs van Robert Bryndza

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige… Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal? Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Ik heb me vermaakt met dit boek, maar heel origineel vond ik het niet. Ik had al heel snel door wie de moordenaar was. 

Feelgood

Stuk van jou van Sophie Jackson

Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen.
Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.

Dit verhaal viel me tegen. Ik kon me niet goed verbinden met de hoofdpersonen en vond het verhaal ook wel heel vergezocht. 

SF & Fantasy

Down among the sticks and bones van Seanan McGuire

Twin sisters Jack and Jill were seventeen when they found their way home and were packed off to Eleanor West’s Home for Wayward Children.
This is the story of what happened first…
Jacqueline was her mother’s perfect daughter—polite and quiet, always dressed as a princess. If her mother was sometimes a little strict, it’s because crafting the perfect daughter takes discipline.
Jillian was her father’s perfect daughter—adventurous, thrill-seeking, and a bit of a tom-boy. He really would have preferred a son, but you work with what you've got.
They were five when they learned that grown-ups can’t be trusted.

Inmiddels ben ik alweer twee delen verder in deze serie en het bovenstaande deel en het daarop volgende, Beneath the sugar sky, zijn mijn favorieten. Heel knap hoe Seanan McGuire in zulke korte boeken zoveel kan vertellen en in een prachtige taal. Ik ben het wel eens met het meestgehoorde commentaar op deze boeken: Ze zijn te kort!

Literatuur

Beartown van Fredrik Backman

Björnstad is een Zweeds stadje dat zijn beste tijd heeft gehad. Zoals men daar zegt: je kunt er niet leven, je kunt er hoogstens overleven. Maar aan het meer staat een heel oude ijsbaan, en die is de reden waarom mensen in Björnstad nog geloven in betere tijden: het juniorenteam van de plaatselijke ijshockeyclub kan dit jaar landskampioen worden. De hoop op een betere toekomst voor de stad legt veel druk op de jonge spelers. De halve finale is uiteindelijk de katalysator voor een gruwelijke daad die de hele stad in beroering brengt. Beschuldigingen vliegen over en weer en geen van de bewoners ontkomt aan de commotie.

Een heel mooi boek over de inpact van een misdaad op een kleine gemeenschap. De personages zijn zo goed weerggegeven. Backman is echt één van mijn favoriete auteurs.

Young Adult

The wicked king van Holly Black

The enchanting and bloodthirsty sequel to the New York Times bestselling novel The Cruel Prince. You must be strong enough to strike and strike and strike again without tiring. The first lesson is to make yourself strong. Jude must keep her younger brother safe. To do so, she has bound the wicked king. But someone close to Jude means to betray her, Jude must uncover the traitor and fight her own complicated feelings. 

Heerlijk duister boek waarin alle karakters hun goede en slechte kanten hebben. Ik kan niet wachten op deel drie.

Readers

Batman: nightwalker van Marie Lu

Returning home from his lavish eighteenth birthday party, Bruce Wayne stops a criminal's getaway - disobeying the police and crashing his car during the chase. Sentenced to community service in Gotham City's Arkham Asylum, he encounters some of the the city's most dangerous and mentally disturbed criminals. Among these, Bruce meets the intriguing Madeleine who has ties to the Nightwalker gang that is terrorizing Gotham City. She's a mystery Bruce has to unravel but can he trust her? The Nightwalkers target the rich, and Bruce's name is next on their list.

Ik hou wel van boeken die vertellen over het leven van een bekend persoon voordat ze bekend werden. Zo ook het verhaal van Bruce Wayne, voordat hij Batman werd. Niet hoogstaand, maar wel heel vermakelijk.

Jeugdliteratuur

Feo en de wolven van Katherine Rundell

Feo en de wolven is het sprookjesachtige verhaal van Katherine Rundell, die veel grote prijzen heeft gewonnen en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Britse jeugdboekenauteurs van dit moment.Feo en de wolven is haar eerste boek dat in het Nederlands verschijnt.Feodora woont met haar moeder in de bossen van Rusland, ver weg van de revolutie. Haar moeder leert tamme wolven weer wild te worden, zodat ze kunnen overleven in de wildernis. Feo lijkt een speciale band te hebben met drie van de wolven die altijd in de buurt van hun huis rondzwerven. Dan wordt Feo’s moeder gevangengenomen door het leger. Terwijl Feo een barre tocht door het besneeuwde landschap onderneemt om haar moeder te bevrijden, leren de wolven haar hoe ze moet overleven in een gevaarlijke wereld en moet opkomen voor de dingen waar ze van houdt…

Eerlijk? Dit was echt een coverbuy. Ik hou heel erg van getekende covers en deze voorkant bleef hangen toen ik hem voorbij zag komen. Het boek zelf vond ik wel aardig, maar viel toch tegen. Het voelde allemaal een beetje gehaast en oppervlakkig, maar het is natuurlijk ook een kinderboek.

Lezen jullie boeken uit verschillende genres? Zo ja, wat zijn jullie favorieten uit deze verschillende genres?



Reacties op: Hebban genrechallenge

Meer informatie

Gerelateerd