Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesupdate juni 2019

op 17 juni 2019 door

Het is weer tijd voor de halfmaandelijkse tussenstand. Wat las ik en wat deed ik op boekengebied in de eerste helft van juni.

ec072eb814fadfc45c096c25604be4f1.jpeg

Afgelopen zaterdag was ik met mijn Hebban collega's Laurie en Natasha in de mooie Haarlemse boekhandel Van Stockum/ de Vries. Saartje, die daar de kinder-, jeugd- en YAafdeling runt had ons uitgenodigd naar aanleiding van ons artikel op de Young Adult spot over boekhandels in Den Haag om eens te komen praten over het aanbod in 'haar' winkel. Het was erg gezellig. We hebben kritisch gekeken, advies gegeven, maar vooral ook veel over boeken gepraat en natuurlijk heb ik ook weer een paar nieuwe exemplaren mee naar huis genomen. Na de boekhandel zijn we met Saartje nog wat gaan drinken en eten op De Grote Markt en konden we tevreden weer naar huis. Ik hoop dat ze wat had aan onze adviezen.

Verder schreef ik voor de Young Adult spot samen met Natasha een stuk over Het licht van Lorelei van Jen Minkman. Een soloartikel over Nothing but the truth van Dick Lehr en een interview met Chinouk Thijssen. 

Young Adult

Cruel Crown van Victoria Aveyard bevat twee korte verhalen over de wereld van The Red Queen. Het eerste verhaal gaat over de moeder van Cal en heb ik met plezier gelezen. Het tweede verhaal is een verhaal over de opstandelingen en vond ik erg lastig te lezen. Er stond vol met korte berichten naar de 'leger'leiding en het ging veel over strategie. Met heel veel moeite las ik dit verhaal uit. Ik gaf het boek daarom 2 sterren.

The love & lies of Rukhsana Ali van Sabina Khan. Dit was een heftig boek. Ik ben zelden zo boos op ouders in een boek geweest. Het verhaal gaat over Rukhsana, een 17 jarig Bengaals meisje in Amerika. Als haar ouders erachter komen dat ze lesbisch is, wordt haar ergste nachtmerrie waar. Een mooi boek over leven tussen twee culturen, doen wat goed is voor jezelf en wat goed is voor anderen en over het accepteren van mensen om wie ze zijn. 4 sterren, bijna 5.

Six of Crows van Leigh Bardugo stond op mijn lijst voor deze maand. Het boek stond al heel wat maanden in de kast en moest nu eindelijk gelezen worden, want De verminkte koning komt bijna uit en dan moet eerst de Six of Crows duologie gelezen zijn. Ik vond het een heerlijk boek, met geweldige karakters. De verhaallijn doet wat denken aan één van mijn favoriete films: Ocean's eleven. Een groep bij elkaar gezochte criminelen die een onmogelijke kraak moeten zetten. 4,5 sterren

Het juiste spoor is een klein boekje met twee verhalen over vriendschap, geschreven door Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis. Ik kreeg dit boekje ooit in een goodiebag. Helaas konden de verhalen mij niet bekoren. Of het nou te maken heeft met mijn 'aversie' tegen korte verhalen of dat ze echt niet zo goed waren weet ik niet. Maar beide verhalen deden mij helemaal niets. 2 sterren.

Een boek dat al heel lang in mijn kast stond is Duizend stukjes van jou van Claudia Gray. Vorig jaar las ik haar Spellcaster serie en die heeft mij niet omver geblazen, dus dit boek bleef maar steeds in mijn kast staan. Gelukkig was daar de Buzzwordathon waarin ik boeken moest lezen met je/jou in de titel. Ik las het boek en ben verkocht. Een heerlijk verhaal over reizen door verschillende parallelle werelden. 4,5 Sterren.

New Adult/ feelgood

Niets is wat het lijkt van Miranda Hillers is het vierde deel in de Blingg serie. Ik heb de hele serie liggen en vind dat hij uit moet. Ik denk dat ik alle boeken tot nu toe ongeveer drie sterren gaf en deze krijgt dat ook. De schrijfstijl past helemaal niet bij me, maar op zijn tijd vind ik een makkelijk leesbaar sexy boek wel fijn. In dit boek had ik wel moeite met de vrouwelijke hoofdpersoon. Ze was me veel te onzeker en afhankelijk. De mannelijke hoofdpersoon was wel leuk, maar die gedichten hadden niet gehoeven. Ik ben heel benieuwd wat het laatste deel mij te bieden heeft. Dat gaat in ieder geval over mijn favoriete personage van de serie. 2,5 Sterren.

Grenzeloos van Lis Lucassen las ik, net als het boek van Miranda Hillers, voor de smutathon. Ik vond het een heerlijk boek. Sexy, maar ook met een behoorlijk verhaal en heel fijne beschrijvingen van Amerika door de ogen van een Nederlander. Ik heb de novelle en deel 2 direct besteld. 4 Sterren.

Him van Elle Kennedy en Sarina Bowen was wel een heel sexy boek. Vooraf wist ik eigenlijk niet wat ik ging lezen, ik had het ooit op Booktube gezien en opgelsagen. Bleek een verhaal te zijn over een ijshockeyspeler die zijn jeugdvriend terugvindt en zij krijgen een relatie. De seksscènes waren echt heel expliciet. Toch heb ik het boek, schaam schaam, met plezier gelezen. Knap geschreven, leuke karakters en toch ook nog een echt verhaal. 4 sterren

Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren las ik voor de You readathon en ik dacht ook voor de smutathon. Het boek was alleen lang niet zo sexy als de andere Christina Lauren boeken die ik gelezen heb. Ik vond het vooral saai, het ging te veel over kantoorleven. 2,5 Sterren.

Romans/ literatuur

Ik las De psychiater en het meisje van Erik Rozing en jemig, dit was best een heftig boek. De hoofdpersoon is psychiater in opleiding en zit ook nog eens behoorlijk met zichzelf in de knoop. Het boek staat vol beschrijvingen van mensen met allerhande psychiatrische aandoeningen en de medicatie die ze krijgen. Het laat een weinig liefdevol beeld van de psychiatrie zien. Toch pakte ik het boek graag op. Ik was geïntrigeerd, wilde weten hoe het de verschillende karakters zou vergaan en de stukjes over oma vond ik prachtig. Ik gaf het boek 3,5 sterren.

Ik heb een nieuwe nummer één in mijn top 25! Een klein leven van Hanya Yanagihara. Wat een prachtig, intens verdrietig en toch ook hartverwarmend boek. Ik heb gehuild, gezucht, geschreeuwd (heel zachtjes), gelachen, mijn hoofd geschud, kortom alle emoties kwamen langs. Wat een prachtige vriendengroep wordt hier beschreven. Een dikke 5 sterren. Klik hier voor mijn top 25.

Jij en ik van Niccolò Ammaniti was een leuk tussendoor verhaal over een jongen met sociale problemen en zijn veel oudere halfzus. Mooi geschreven, maar erg kort. Ik kon me daarom weer niet goed met de personages verbinden. De schrijfstijl van Niccolò smaakt echter naar meer. Ik zal zeker nog meer boeken van hem oppakken. 3 sterren. 

Jeugd

Ik luisterde naar Hurricane child van Kheryn Callender. Een verhaal over een meisje dat geboren is tijdens een orkaan en volgens de eilandbewoners van Water Island brengt dit ongeluk.  Caroline heeft zeker wel al wat ongeluk te verwerken gehad.Ze voelt zich niet thuis op school waar mensen haar en waarvan haar te zwart, te arm en te vreemd vinden, ze ziet dingen die andere mensen niet zien en  haar moeder is verdwenen. Als er dan een meisje op het eiland komt die wel vrienden met haar wil zijn is Caroline heel gelukkig. Samen proberen ze uit te vinden waar de moeder van Caroline gebleven is. Ik vond het een mooi verhaal, maar werd erg afgeleid door de vertelstem. De vertelster was iemand die waarschijnlijk uit de buurt van Barbados kwam en haar accent was best lastig te verstaan. Verder gebeurde er uiteindelijk niet erg veel. Voor mij had het plot verder uitgewekt mogen worden. Toch zou ik het boek alleen om de voorkant al in huis willen hebben. 3,5 Sterren

Graphic Novel

Aquicorn Cove van Katie O'Neill is een lief boek voor kinderen over de gevaren van overbevissing. De sprookjesachtige tekeningen maken dat je het boek keer op keer wilt bekijken. Ik hou echt van de kunst van Katie O'Neill. 4 sterren.

Ik las deze maand deel twee in de graphic novel serie van Cassandra Clare: Clockwork Prince. Helaas viel deze graphic, net als deel 1 nogal tegen. Als je de boeken niet kent is de strip echt niet te volgen en ik heb ze wel gelezen, maar vond toch de verhaallijn nogal verwarrend. 2 Sterren.

Klassieker

De klassieker van deze maand was Little Women van Louisa May Alcott. Ooit gekocht omdat ik de cover echt heel mooi vond en deze maand eindelijk in begonnen. Helaas heb ik hem niet uitgelezen. Dit boek van meer dan 750 pagina's heb ik weggelegd bij pagina 200. Het boek was me veel te zoetsappig en kinderlijk. Leek erg op de schrijfstijl van Het huis op de prairie en daar hou ik ook helemaal niet van. Geen klassieker deze maand dus.

Van mijn voorgenomen boeken heb ik er dus al 5 gelezen (De psychiater en het meisje, Niets is wat het lijkt, Cruel Crown, Een klein leven en Six of Crows) en 1 niet uitgelezen (Little Women), verder ben ik bezig in Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit en in Crooked Kingdom. Tot nu toe las ik 9 boeken buiten mijn tbr om en alleen Hurricane child kwam daarvan niet uit eigen kast. 



Reacties op: Leesupdate juni 2019

Meer informatie

Gerelateerd