Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mythathon

op 14 september 2019 door

Bowties & Book is een van mijn favoriete booktubers. Altijd enthousiast, vol energie en heeel lief. In augustus deed ik daarom mee aan een readathon die door haar georganiseerd werd, de Myth-a-thon. De hele challenge was opgehangen aan verschillende mythologische figuren/ goden die gekoppeld zijn aan aarde, water, lucht en vuur en aan de verschillende sterrenbeelden. Iedere godheid had zijn eigen host en zijn eigen leesopdrachten.

Omdat ik vissen ben van sterrenbeeld en dat hoorde bij de Griekse god Apollo koos ik voor de Apollo opdrachten en de host die erbij hoorde was: T.J. Reads the Stars. 

a180e601a86384fa736788326ea2cb17.jpeg

1. Lees een boek met een musicus als hoofdpersoon of een boek waar muziek echt verweven is met de plot van het boek: 

Als ik blijf van Gayle Forman gaat over Mia die cello speelt en Adam die in een populaire band zit.

Our year of Maybe van Rachel Lynn Solomon. Het boek is geschreven vanuit twee perspectieven. Beide hoofdpersonen hebben veel met muziek. Het meisje danst en choreografeert, de jongen speelt piano.

- De naam van de wind van Patrick Rothfuss. De hoofdpersoon in dit boek, Kvote, bespeelt de luit.

2. Lees een boek met een biseksuele mannelijke hoofdpersoon:

- De mannelijke hoofdpersoon in Our year of maybe is biseksueel. 

- Heartstopper, volume 2 heeft ook een biseksuele hoofdpersoon.

3. Lees een boek met tweeling hoofdpersonen: 

In Een onbreekbare band van Patty van Delft is de hoofdpersoon de helft van een tweeling. Ik heb dit boek maar goedgerkeurd, want een boek waarin beide helften van de tweeling een hoofdrol speelden kon ik niet vinden. Het boek heb ik inmiddels uitgeleend aan een meisje in de groep 8 van mijn vriend. Zij is helemaal verliefd op de boeken van Patty van Delft. 

4. Lees een boek waarin de hoofdpersoon kampt met een ziekte:

Ook hier past het boek Our year of maybe. De mannelijke hoofdpersoon heeft een chronische nierziekte waardoor hij aan de dialyse moet. 

5. Lees het groepsboek:

Het groepsboek was: Our year of maybe. 

Ik had voor deze readathon ook nog boeken gebaseerd op Griekse mythologie klaargelegd, maar daar ben ik helaas niet aan toegekomen. Dit waren: Heroes van Stephen Fry, Percy Jackson deel 4 van Rick Riordan en The silence of the girls van Pat Barker.

Ondanks dat ik met deze challenge geen boeken over mythologie of op mythologie geïnspireerde boeken heb gelezen, hebben deze wel mijn interesse. Heb je nog mooie tips voor boeken? Dan hoor ik het graag. 



Reacties op: Mythathon

Meer informatie

Gerelateerd