Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hoe ik schrijver/ journalist werd (N.E.W.T s challenge)

op 09 september 2019 door

In april van 2019 vond ik op Youtube de Booktuber: Book Roast. Zij organiseert ieder jaar twee readathons rondom de Harry Potter serie. Zoals Harry Potter in de serie is het de bedoeling dat de lezer examens aflegt in de verschillende vakken van Zweinstein. In april zijn dat de O.W.L.s en in augustus de N.E.W.T.s. Book Roast heeft prachtige boekjes ontworpen met uitleg over alle examens en ook over alle carrières die je kunt kiezen.

Hieronder haar aankondigingsvideo's:

https://www.youtube.com/watch?v=dk-wc72whn4

https://www.youtube.com/watch?v=Rq7vFHcngYs

In april las ik 9 boeken voor 9 verschillende examens. Helaas heb ik toen niet goed opgelet welke examens bij welke carrières hoorden, want toen ik in augustus ging kijken welke carrières er nog voor mij open lagen bleek dat er maar één te zijn: journalist/ schrijver. Eigenlijk wilde ik het liefst healer of librarian worden. Volgend jaar zal ik beter opletten welke vakken ik voor mijn O.W.L.s moet halen.

1d63d4815239f499432213f1b789905b.jpeg

Examens, hoe zit dat?

De examens zijn als volgt ingedeeld: Er zijn 12 vakken waar je examen in kunt doen en ieder vak wordt afgenomen op 3 niveaus (A (Acceptable),E (Exceeds expectation) en O (Outstanding)) . Voor ieder niveau geldt een nieuwe opdracht.  Voor mijn diploma moest ik minimaal 4 boeken lezen. Ik moest een E halen in History of magic, een A in Muggle studies en een A in één ander vak. Om mijn kansen op een baan als journalist bij de Ochtendprofeet zo groot mogelijk te maken, deed ik examen in niet één, maar 5 andere vakken.

Op naar mijn examens

Voor Geschiedenis van magie moest ik dus twee boeken lezen. Voor mijn A moest ik een fantasy lezen. Hiervoor koos ik het boek Nimmernacht van Jay Kristoff. Voor mijn E moest ik een boek lezen met een landkaart erin. Voor deze opdracht koos ik: De naam van de wind van Patrick Rothfuss.

Voor Dreuzel studies was de opdracht een boek te lezen met een foto op de cover. Ik koos voor een boek met verschillende foto's op de kaft, namelijk: Als ik blijf van Gayle Forman.

Daarna las ik voor vijf vakken het boek bij de A opdracht en behaalde zo mijn acceptable in de volgende vakken:

Arithmancy: Lees een boek dat eindigt op een even paginanummer. Dit werd Skyward van Brandon Sanderson.

Care for magical creatures: Lees een boek dat begint met de A van Aragog. Dit werd And every morning the way home gets longer and longer van Fredrik Backman.

Charms: Lees een boek met een prachtige voorkant. Ik koos voor het boek Darius de Grote is niet Oké van Adib Khorram. Ik hou namelijk heel erg van simpele getekende covers.

Herbology: Luister naar een luisterboek want de Mandragora's zijn aan het schreeuwen. Ik luisterde naar The red scrolls of magic van Cassandra Clare en Wesley Chu

Transfiguration: Lees een boek met LGBTQ+ representatie. Hiervoor pakte ik de graphic novel Heartstopper, volume 2 van Alice Oseman op. Deze serie gaat over twee jongens die heel voorzichtig verliefd worden op elkaar.

364607dfaef379433dc55b001a39494d.jpeg

Mijn diploma heb ik dus op zak. Nu maar hopen dat De Ochtenprofeet een baan voor me heeft en dat ik niet bij de Scribbler terecht kom. Tot die tijd oefen ik hier maar een beetje.



Reacties op: Hoe ik schrijver/ journalist werd (N.E.W.T s challenge)

Meer informatie

Gerelateerd