Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

O.W.L.S. magical readathon van april 2019

op 08 mei 2019 door

In april deed ik mee aan de O.W.L.s. magical readathon van Book Roast op Booktube.

Het idee komt uit de Harry Potter boeken. Halverwege het schooljaar moeten de leerlingen op Zweinstein examens afleggen, de O.W.L.s (Ordinary Wizarding Level). Ze kiezen hiervoor een vakkenpakket dat aansluit bij hun gewenste beroep. Aan het einde van het schooljaar leggen ze nogmaals examens af (N.E.W.T.s) en dan kunnen ze solliciteren naar een baan in de door hen gewenste richting.

Book Roast heeft een prachtig overzicht gemaakt van al de te volgen carriere paden, de daarbij behorende vakken en de daarbij behorende leesopdrachten. Omdat ik hoopte om aan het eind van het jaar een zo breed mogelijke keus aan carrieres te hebben koos ik ervoor om te proberen alle vakken te behalen. Helaas is dat niet gelukt. Het wordt nog een heel gepuzzel om straks een magische loopbaan te kunnen kiezen. 

Hieronder de vakken, de opdrachten en de boeken die ik las.

1. Ancient runes: retelling

Hiervoor las ik A curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer. Een hervertelling van Beauty and the Beast.

2. Aritmancy: written by more than one author

Hiervoor las ik de graphic novel Bloom van Kevin Panetta en Savanna Ganucheau. Een heel lief verhaal over twee jongens die verliefd worden in een bakkerij.

3. Astronomy: star in the title

Hiervoor wilde ik lezen: The sun is also a star van Nicola Yoon, maar helaas is dat niet gelukt. Dit examen heb ik niet behaald.

4. Care of magical creatures: land animal on the cover

Ook voor dit examen las ik een graphic novel, namelijk het achtste deel in de Saga serie van Brian Vaughan en Fiona Staples. Op de voorkant staat een zebra (wel in een bijzonder kleurtje, maar dat leek me passend bij een magische readathon).

5. Charms: adult book

Voor charms las ik Het Pilgrim-fathers complot van Jeroen Windmeijer. Dit boek beviel absoluut niet, maar het examen is binnen.

6. Defense against the dark arts: title starts with an R

Voor enge wezens en zwarte magie ben ik veel te bang, dit examen heb ik overgeslagen.

7. Divination: set in the future

Hiervoor las ik The final six van Alexandra Monir. Dit boek is een dystopisch verhaal over een wereld die door alle milieuvervuiling geteisterd wordt door overstromingen en zeer heftige stormen. Ik hoop dat het niet onze werkelijke toekomst is.

8. Herbology: plant op de cover

Op de voorkant van Verscheurd van David Massey staan klaprozen. Ik moet alleen bekennen dat ik niet weet, of me niet meer kan herinneren wat deze bloemen te maken hebben met het verhaal.

9. History of magic: published more than 10 years ago

Hiervoor koos ik echt een oudje, namelijk Romeo and Juliet van William Shakespeare. Het toneelstuk stamt uit laat 16e eeuw. Ik las dit boek in combinatie met Romeo & Julia van Tiny Fisscher. Voor mijn stukje hierover, klik hier.

10. Muggle studies: contemporary

Omdat ik in april naar YALFest ging en van alle schrijvers die aanwezig zouden zijn een boek gelezen wilde hebben koos ik voor een spannende contemporary van Danielle Bakhuis: De eliminatie.

11. Potions: next book in series

Dit examen heb ik helaas ook niet gehaald. Ik koos voor Thunderhead van Neal Shusterman, deel twee in de Scythe serie. Maar ik had te lang nodig en heb het boek nog niet uit.

12. Transfigurations: sprayed edges

Ook dit boek las ik voor YALFest. Mijn editie van Two can keep a secret van Karen McManus heeft groene sprayed edges.

Ik heb dus 9 examens behaald, nu maar kijken welke N.E.W.T.s ik behaal aan het einde van het jaar en wat mijn magische beroep dan wordt.

Hebben jullie meegedaan? Of doen jullie wel eens aan een challenge van Booktube, Instagram of Hebban?



Reacties op: O.W.L.S. magical readathon van april 2019

Meer informatie

Gerelateerd