Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Romans & non-fictie juli 2020 - januari 2021

op 06 juli 2020 door

De maand juli is begonnen, naar goede gewoonte het moment om jullie te vertellen welke nieuwe boeken de uitgeverijen aangekondigd hebben. Woensdag plaatsen we een overzicht van alle nieuwe thrillers, vandaag richten we onze aandacht op de romans en de non-fictietitels. Lezen jullie mee?

Op dit moment tellen we maar liefst 24 romans en drie non-fictieboeken. Bij de fictie tellen we elf Noren, tien Zweden, twee Finnen en één Deen. Een heel aantal releases waren bij het publiceren van de vorige releaseblog al bekend, maar worden voor de volledigheid in onderstaande lijst herhaald. Mochten er in de komende dagen of weken nog meer titels opduiken, zullen we die alsnog aanvullen. Heb je zelf een titel gespot die ontbreek? Laat het ons weten!  

Greet vertelt graag naar welke vijf boeken zij het meest uitkijkt.

Fredrik Backman en Jonas Jonasson strijden om de eerste plaats op mijn verlanglijstje. Het wordt uiteindelijk toch die laatste, omdat zijn Zoete, Zoete Wraak BV ook in het Zweeds pas in september verschijnt, terwijl de originele versie van Backmans Angstige mensen al meer dan een jaar geleden uit is (en al net zo lang op mijn kast ligt te blinken). Allebei zalige boeken om te lezen, daar ben ik vrijwel zeker van!

Een ander boek dat mijn aandacht wist te trekken, is Welkom bij hotel Flanagans van Åsa Hellberg. Van haar las ik in het verleden al wel eens iets en ik herinner me haar boeken als luchtig en ontspannend. De serie over hotel Flanagans speelt zich af in London, dat is het enige minpunt voor mij. Ik heb liever dat scandi-auteurs hun boeken in eigen land laten afspelen.

Als vierde boek kies ik voor De ballonvlucht van ingenieur Andrée van (euh, sorry) alweer een Zweed, Per Olof Sundman. Ik zie Spitsbergen staan en ben al half verkocht. Het lijkt me wel wat, zo’n avonturenroman: ballonvlucht, noodlanding, kan bijna niet misgaan (het lezen van het boek dan, de expeditie is blijkbaar faliekant mislukt).

Om het rijtje van vijf boeken af te maken kies ik voor de Noor met de wel heel bijzondere naam Bjørn Andreas Bull-Hansen. Zijn Vinland is het tweede deel in de Jomsviking-serie. Vooraleer ik eraan kan beginnen, moet ik wel even het eerste boek De Viking lezen. 

Wij zijn benieuwd naar welk nieuw boek jullie uitkijken. Zit er iets tussen wat jullie direct na verschijnen gaan lezen of op termijn bij de bieb willen lenen? 

Groetjes van Kitty en Greet 



Reacties op: Romans & non-fictie juli 2020 - januari 2021

Meer informatie

Gerelateerd