Literaire Salon

op 14 januari 2019 door

Literaire salon voor de Vrienden van de Literatuurclub 

DIENSTMEDEDELING

Wie heeft onze vrienden gezien?

Een tijdje geleden heeft een oplettend Literatuurclublid gespot dat de vrienden van onze Spot ineens onzichtbaar waren geworden, verdwenen, foetsie... Dat kon toch niet! Waren ze kleurloos geworden door het een of ander concept? Ze werden toch niet bedreigd in een spannende setting door fantasy-beesten of scifi-robots? Of hadden ze zich misschien teruggetrokken op een feelgood-eiland samen met hun ideale partner? Om samen koken-eten te spelen, en voor hun jeugd, enfin kids te zorgen? En verleidden de youngsters elkaar daar als op het eerste het beste reality tv-eiland? Zo lang het maar allemaal readers bleven en letters bleven vreten dan! Verandering van spijs doet eten zegt men tenslotte. Wie weet was er wel een mol in onze rangen gedropt? Wie zal het zeggen? Het kan natuurlijk ook goed zijn dat het allemaal een ongelukje was van iemand uit ons eigen team en het niet helemaal doorhad. Aargh, wat denken jullie dat er nog allemaal gebeurd kan zijn? ;-)

Die vriendenkaravaan moet in ieder geval ergens opgemerkt zijn als ze waren weggetrokken. Gelukkig hadden wij al een ‘muur’ gemaakt, waar een bepaald persoon nu jaloers op zou zijn … , enfin. En natuurlijk is het wel een digitale muur, met mooie icoontjes van diegenen die sowieso nog altijd onze vrienden zijn, en zijn er ook geen grenzen opgelegd aan die vrienden, want wat voor vriendschap zou dat nu zijn? Wij weten ook dat grenzen, hokjes en echte muren niet werken natuurlijk. Niet in de echte wereld én niet in de boekenwereld! 

Maar dus die ‘digitale muur’, die we eigenlijk de ‘Eregalerij’ van onze vrienden noemen, is ook (grotendeels) bewaard gebleven dankzij een alerte schathoudster van onze Club. We weten sowieso ook al een beetje wie onze vrienden zijn en wie ons graag en dikwijls volgt natuurlijk. Daar kun je van op aan! Ben je nu toch toevallig niet aanwezig op de laatst bewaarde versie van deze eregalerij of wil jij nog toetreden tot deze prominente maar niet elitaire ‘Vrienden van de Literatuurclub’, lees dan hieronder nog eens wat dit inhoudt, en hoe je bij deze vriendenclub kan aansluiten:

Hoe word ik vriend of vriendin van deze club?

Heel eenvoudig. Klik eerst op de ‘volgen’-knop bovenaan de spot. Je bent er dan van verzekerd dat je de leukste artikelen direct in je mailbox ziet verschijnen. Nu je volger bent van de spot, kun je ook vriend(in) worden door jezelf voor te stellen onder dit artikel en antwoord te geven op de volgende vragen:

1. Van welke schrijvers wil je niks missen?

2. Wat zijn je favoriete boeken?

3. Wat hoop je hier op deze spot te vinden?

De Literatuurclub verontschuldigt zich voor deze technische panne, maar kan ook niet garant staan dat soortgelijke of zelfs andersoortige technische pannes buiten onze wil om zich niet meer kunnen voordoen.

Mee-lezen met de Literatuurclub

Sinds een tijdje lezen we ook boeken samen met de Literatuurclub. Hieronder vind je een lijstje van onze afgesloten en lopende informele leesclubs met eigen exemplaar. 

Wat kan je doen als vriend/in van de Literatuurclub?

Wil je spontaan of naar aanleiding van één van onze artikels jouw mening over een auteur of een boek van de daken schreeuwen, ons meenemen op een literaire trip naar jouw favoriete stad of land, meedoen met een buddyread, boekentips delen uit een leuk vakantieland of over een bepaald thema en hiervoor een plekje krijgen op onze blogspot, stuur dan een e-mail naar hebbanwelovelit@gmail.com ! Onze Club bekijkt dan of je bijdrage past binnen de visie en de planning van onze spot. Natuurlijk gaan we ook af en toe zelf actief op zoek naar jullie input!

Onze boeken in de kijker

In deze lijst staan de boeken die we onlangs besproken hebben of aangekondigd om te gaan lezen. Je kan deze lijst vinden op de Literatuurclubpagina of via de rechtstreekse link. 

Andere uitgelichte lijsten n.a.v. Literatuurclub-artikels

https://www.hebban.nl/lijsten/poezietips-van-de-literatuurclub

https://www.hebban.nl/lijsten/minichallenge-wo-i

Veel plezier op onze Spot!

Anne, Gigi, Harriet, Helena, Ine, Jan, Natalie, Nathalie, Saar, Sigried

 Reacties op: Literaire Salon

Meer informatie