Ontwenningsverschijnselen... En Boox is unboxing!

op 14 mei 2018 door

Ontwenningsverschijnselen… Ken je die? Ik wel hoor, haha! Zoals ik in mijn vorige blog ook al schreef, kan ik het heel erg merken als ik even niet gelezen heb. Ik ben het inmiddels zo gewend om te lezen, dat het heel onnatuurlijk voelt als ik een avond niet lees… Laat staan twee avonden op een rij…
Dus wat doe je dan? Als je buzz-boek maar niet wil arriveren? Tja, dan begin je gewoon in een nieuw boek!
‘Voorlopers – Mirjam Hildebrand.’ Dit mooie boek stond inmiddels al een tijdje in mijn kast, gesigneerd en wel, en moest nu echt gelezen worden van mezelf! Binnenkort komt namelijk deel 2 ‘De kracht van velen’ uit. Dus voor die tijd wilde ik het boek wel uit hebben! Dan kan ik tenminste meteen beginnen in het nieuwe boek… Zodra ik weer boeken mag kopen! 

Voorlopers is een young adult boek. Een genre wat ik heel erg kan waarderen. Ik weet niet zo goed waarom… Misschien omdat je je dan echt in een andere wereld kan wanen. Een wereld die soms wat mooier is dan de wereld waarin wij leven… Alhoewel… Soms is het daar helemaal niet mooier… Maar dat terzijde.
Emma is een jong meisje die zich anders voelt dan anderen. Ze heeft namelijk bepaalde eigenschappen die anderen niet hebben. Die haar ook onderscheiden van anderen… Noem het gerust een gave. Hierdoor is het lastig voor haar om zichzelf te zijn en zichzelf te accepteren. Tot ze op een dag wordt meegenomen naar Frankrijk. Naar het dorp Precursor. Hier ontmoet zij nog meer mensen die net zo zijn als zij. Ze noemen zichzelf Voorlopers.
In het dorp ontdekt Emma al snel dat er een aantal dingen niet kloppen en ze gaat op ontdekking. Deze ontdekkingen zorgen ervoor dat Emma een belangrijke missie zal gaan leiden, een missie op leven en dood…
Ik moet zeggen dat ik dit boek echt met heel veel plezier gelezen heb. Het boek is wel voor de iets jongere lezer, merk ik, maar alsnog vond ik het heel leuk om te lezen. Emma heeft dus een gave waardoor ze meer aanvoelt dan een normaal persoon. Het doet mij een beetje denken aan iemand die hooggevoelig is (HSP). Een beetje zoals ikzelf.
Ik kon me daardoor wel goed in haar verplaatsen. Ik heb mezelf ook altijd anders gevoeld, een soort van buitenbeentje, anders. Tot mij verteld werd dat ik HSP ben. Alles viel op zijn plek. Ik zal hier verder niet over uitweiden, maar Mirjam weet wel waar ik het over heb. Misschien dat ze het zelfs als basis gebruikt heeft. Wie weet.
Dus ik kan me goed voorstellen dat er voor Emma een boel puzzelstukjes op hun plek vielen toen ze hoorde over de Voorlopers. Het verhaal zit goed in elkaar en je wil graag verder lezen. De hoofdstukken zijn niet te lang en dat vind ik prettig. Ik vind ook dat dit boek zich goed leent voor een film. Een film die ik zeer zeker wil zien. Het boek is namelijk zo goed geschreven dat je het echt voor je ziet. Het was mysterieus, spannend en er zat ook een vleugje romantiek in.
Dit verhaal smaakt zeker naar meer en ik ben dan ook erg benieuwd naar het volgende boek! 

Afgelopen vrijdag werden ook de laatste boekenboxen bezorgd. Joepie, joepie! Deze beide boxen waren van Boox. Eentje moest ik helaas nog even dichtlaten tot Moederdag, maar de andere mocht ik wel openen. Blij, blij, blij.
De doos ging open en ik haalde de eerste kaart eruit. Shit! Spoiler-alert. Maar ach, de boeken waarvan ik hoopte dat ze erin zaten, zaten erin. Dus ik was helemaal content.
Eerst even de goodies bekijken. Een ketting met de gouden snaai en een zakje met  wax melts.
Ik vind het lastig om hier wat over te zeggen... Omdat ik er niet heel enthousiast van werd…
Wel heb ik meteen voor ogen dat iemand er tijd en energie in heeft gestoken en dat het altijd kan gebeuren dat je een box wat minder leuk vindt. En dat mag ook. Ze kunnen niet iedereen tevreden stellen. Zoveel mensen, zoveel wensen… 
De goodies paste naar mijn mening niet bij het genre van mijn box. Ik had de thriller en de roman gekozen en daar past, een gouden snaai niet bij…
Ondanks dat ik een enorme Harry Potter-fan ben hoor! Dat staat buiten kijf, maar het matcht niet met het genre van de box.
De wax melts ruiken erg lekker, maar ze ogen wat goedkoop. Mijn melts waren ook gebroken en ondanks dat ze toch smelten met het branden, vond ik het wel jammer… 
Uiteraard zaten er weer boekenleggers bij en deze vond ik niet heel bijzonder. Gewoon prima.
Maar dan de boeken… En die zijn gewoon fantastisch. Smaak van boeken hebben de dames van Boox zeker wel! De thriller was het nieuwe boek van Mariëtte Middelbeek – Flashback. Hoe goed ken jij je vriendinnen?
En de roman was van Liane Moriarty – Wat Alice vergat. Is geheugenverlies een vloek of een zegen?
Allebei de boeken wilde ik heel graag hebben en aan de hand van de omschrijving had ik ook gedacht dat deze boeken in de box zouden zitten. Super tof! 
82b0bcf8b4181db6a3024f7f85137f33.jpg
En toen was het zaterdag… De dag voor Moederdag… En eigenlijk vond ik het al heel knap dat ik 1 boekenbox nog niet geopend had. Dat was mijn vriend ook wel met mij eens! Dus wat hebben wij gedaan? Wij hebben Moederdag een dag vervroegd. De box mocht al geopend worden!
De box was heel leuk ingepakt met rozenblaadjes en zilveren sterretjes, dus daar werd ik al heel blij van. De box bevatte twee kaarsjes. Hele mooie met glitters én ze ruiken heerlijk! Ook zaten er weer wax melts bij, deze waren gelukkig wel intact. Ook zat er een blikje in de box. Een blikje met daarin een witte, vaste substantie. Geen idee eigenlijk wat het is… Het is een beetje geurloos, dus ik ben heel benieuwd naar de unboxing op hun pagina, haha! Dan weet ik eindelijk wat het is! 
En tot slot zat er ook nog een hele mooie boekenlegger bij met een bedeltje met daarop ‘Always’. Op de een of andere manier doet dat woord mij altijd denken aan Sneep. ‘Even after all those years? Always.’ Dus ik vond het meteen super mooi!
Ook in deze box zitten de boekenleggers die ook in de andere box zaten.
En dan het boek… Want daar draait het om! ‘Samen – Jolie Cohen’. Over dit boek heb ik al veel positieve geluiden gehoord en die cover: Wauw! Helaas was mijn boek wel op 3 plaatsen beschadigd. En dit terwijl het heel goed ingepakt was en de doos onbeschadigd was. Het was dus al beschadigd voor het in de doos ging… Een beetje zonde is het wel. Ik ben namelijk altijd erg zuinig op mijn boeken en ik kies zelf altijd de mooiste van de stapel. Haha!
Deze box vond ik wel een stuk leuker dan de thriller/roman box, maar toch heb ik een bittere nasmaak van het beschadigde boek. 
Dus mijn feedback zou zijn:
Stem je goodies af op het genre van de box en bekijk je product kritisch. Is dit beschadigd? Stop het dan niet in de box. Voor de rest zijn de boeken goed uitgekozen. Ikzelf zou alle boeken wel willen hebben die in de boxen gegaan zijn! Ik vind het heel leuk dat er een kaart bij zit waar alle boeken op staan. 
7619a3da86faa8961c2e6111e391f37c.jpg
En toen was het dan echt Moederdag… En dat bleek voor mij toch wel een dingetje… Toen ik mijn dochter uit bed haalde, belandde mijn vriend in mijn tranendal...
De eerste Moederdag die wij echt zouden vieren. Eindelijk was het zover… Voor mijn gevoel was ik al moeder, maar weinig mensen die dit met mij eens zullen zijn… We hebben voor onze dochter namelijk afscheid moeten nemen van 3 kindjes. Kindjes die het helaas niet hebben gered. Maar die voor mij zeker wel meetellen! En nu mocht ik dan Moederdag vieren, voor mij dus wel een big deal. 
Het deed me ook denken aan de vrouwen die nog geen Moederdag ‘mogen’ vieren. En hoe lastig die dag voor hun is. Of voor de vrouwen die hun moeder moeten missen. Een hele dubbele dag, als je er zo over nadenkt.
Maar voor mij dus een hele blije dag. En om mij nog meer op te vrolijken, gunde mijn vriend mij wat leestijd. En toen hij terug kwam, van zijn uitstapje met onze dochter, hadden ze nog een cadeautje voor mij bij zich. 
‘De vrouw die terug moest – Lina Bengtsdotter’
Dit boek lijkt mij echt heel erg goed. Ik ben helemaal fan van de serie ‘The Bridge’ dus volgens de flaptekst moet dit boek wat voor mij zijn. Hopelijk kan ik dit snel gaan ondervinden! 
33057155b536d2c566d3df43c442ed72.jpg
Maar eerst mijn buzz-boek. Deze heeft iets vertraging opgelopen helaas, maar morgen… Morgen zal hij zeer waarschijnlijk arriveren en dan ga ik los! Buzz, buzz, buzz…Reacties op: Ontwenningsverschijnselen... En Boox is unboxing!

Gerelateerd