Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Helma luisterde ... Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

op 08 augustus 2021 door

Als feelgoodliefhebber kan ik enorm genieten van de boeken van Marijke Vos. Toen ik zag dat Wedden dat ik blijf als luisterboek in KoboPlus stond, was de keuze snel gemaakt. De cover is een plaatje en brengt me meteen in feelgood sfeer. En dat kan ik prima gebruiken als ik me op de enorme stapel was die weggevouwen moet worden stort. Dus oortjes in, luisterboek aan, en gaan!

- door Helma -

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

Over Wedden dat ik blijf

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!
Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Audio-informatie

Auteur: Marijke Vos
Voorlezer: Christel Schimmel
Luistertijd: 9 uur en 59 minuten
Aanbieder: KoboPlus

Mijn luisterervaring

De humoristische en beeldende schrijfstijl van Marijke Vos is ook nu weer volop aanwezig. Debby als stadse meid is voor geen kleintje vervaard als ze met wat hulp de vervallen boerderij zoveel mogelijk zelf gaat restaureren. Ze ziet het al helemaal voor zich. Een rustig landelijk leven met in ieder geval een paar alpaca's: haar grote droom. Een droom waar ze haar vriend Stijn van buitensluit. Hij is leuk, maar als levenspartner voor de lange termijn op het platteland? Dat ziet ze echt niet voor zich. Haar zus Hilde is al eerder met haar gezin neergestreken in hetzelfde dorp. Niet iedereen verwelkomt ze even hartelijk, zoals de roddelzieke buurvrouw van Hilde, de chachrijnige supermarktmanager die Debby bijna de toegang verbiedt en de knorrige alpaca-verkoper. Het verhaal wordt voornamelijk uit het perspectief van Debby vertelt, maar de rol van Hilde is daarin bijna net zo groot. Vooral Hilde heeft het moeilijk omdat het dorpse leven minder rooskleurig is dan ze had verwacht. Het full time huisvrouw zijn terwijl haar man soms dagen in Amsterdam blijft, vallen haar flink tegen. Ook in de relationele sfeer zit het de zusjes niet allemaal mee. Door de roddelbuurvrouw begint Hilde te twijfelen aan de trouw van haar man en krijgt ze zelf opeens kriebels in haar buik van die leuke makelaar. En terwijl Debby het heel gezellig heeft met dierenarts Rogier - wat een droomman - staat Stijn opeens voor haar neus, die haar ervan overtuigt om hen samen nog een kans te geven. Je wil Debby meteen al toeroepen: doe het niet! Want een ding weet je zeker, Stijn is "big trouble'. En wat voor 'trouble' wordt al snel duidelijk als Debby hem uiteindelijk definitief aan de kant schuift en hij met leugens haar leven in het dorpje bijna onmogelijk maakt. Wat een vreselijke eikel, zeg! Gelukkig heeft Debby ook vrienden gemaakt die haar door dik en dun steunen en komt alles op zijn pootjes terecht. Eind goed, al goed! Wat een heerlijk boek weer. Je maakt voor even deel uit van het leven op het platteland, de leuke en de minder leuke kanten, en je zou bijna zelf een paar alpaca's in je tuin zetten.

De stem van Christel Schimmel doet het verhaal eer aan. Ik luister altijd graag naar de boeken die zij inspreekt. Ze heeft een stem die prettig in het gehoor ligt en ze weet de spanning, waar dat nodig is, ook in haar stem te leggen. Dat maakt de luisterervaring compleet. Omdat het geen ingewikkeld verhaal is, is het prima als luisterboek te volgen. Marijke Vos heeft met Wedden dat ik blijf opnieuw een heerlijke feelgood met humor, waarin ook wat serieuzere thema's een rol spelen, afgeleverd. Ik heb er in ieder geval van genoten!

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg



Reacties op: Helma luisterde ... Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marijke  Vos

Marijke Vos

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is auteur, vertaler en schrijfd...