Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits

op 15 oktober 2021 door

Ben zoveel mogelijk aan het lezen, want ik wil graag It van Stephen King op 31 oktober (Halloween) uit hebben, het boek heeft 1157 bladzijden dus die lees je niet zomaar even uit. Af en toe is het wel prettig om me ook in een hele andere sfeer te verplaatsen en daar was dit een perfect boek voor. Bij It moet je best je gedachten erbij houden en dan is een feelgood met humor  een fijne keuze om er naast te luisteren. 

Door - Jeanet - 

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Over Leef, lach, loch 

Leef, lach, loch is de innemende en sprankelende feelgoodroman van Vanessa Gerrits. Voor fans van Sophie Kinsella, Jill Mansell en Marijke Vos. Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit. Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Audio-informatie

Voorlezer: Jeske van de Staak
Luistertijd: 7 uur 56 minuten
Aanbieder: Bookchoice 

Mijn luisterervaring:

Een heerlijke echte feelgood, zoals deze behoort te zijn. De voorleesstem van Jeske van de Staak past goed bij het boek, ik heb het wel versneld afgespeeld maar dat doe ik meestal. Ik zet de snelheid dan op 150%.  

Het begint al goed Esme zit op de opleiding toerisme, ze mag stage gaan lopen en ziet het al helemaal voor zich in een lekker warm land, haar familie en vriendenploeg zijn al jaloers. Maar dan blijkt de stageplaats toch anders uit te vallen. Ze mag namelijk naar Schotland, het tegenovergestelde van een heerlijk warme exotische plek aan het strand. Ze heeft er goed de pé in maar heeft geen keuze. Als ze de eigenaar van de herberg ontmoet waar ze stage loopt, blijkt hij een norse vent te zijn, die niet op een stagiaire zit te wachten. Maar het is een feelgood, dus je hebt wel enig idee wat er gaat gebeuren. 

Een heerlijk verhaal, wel enigzins voorspelbaar maar dat is af en toe ook heerlijk. Regelmatig zat ik met een glimlach, want er komen best veel komische situaties voor. De personages zijn leuk. Dit is het eerste deel van de North Ness Inn serie en het maakt me ook nieuwgierig naar het tweede deel. 

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Conclusie: ben je op zoek naar een feelgoed met humor en hou je van Schotland. dan is dit echt een aanrader. Ik heb het drie sterren gegeven.  



Reacties op: Jeanet luisterde: Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits

Meer informatie

Gerelateerd