Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat luister jij deze herfst?

op 20 september 2020 door

Het wordt 's avonds wat sneller donker en de bladeren verkleuren alweer aan de bomen, dus ook tijd voor een nieuw café in de Luisterboek-hoek. Heerlijk met een dekentje op de bank, laat het buiten maar waaien en regenen.

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

De zomer is voorbij gevlogen en wij hebben heel wat afgeluisterd, soms liggend in het zonnetje of tijdens het huishouden. We willen jullie graag vertellen wat ons mooiste boek was dat we geluisterd hebben in de afgelopen zomer. We rekenen vanaf 16 mei (begin artikel wat luister jij deze zomer)  tot nu.

Onze luisterbelevenissen

Jeanet: Gelukkig hou ik op een excellijst bij welke boeken ik gelezen heb en of het een e-book, papieren boek of luisterboek is, zo hoef ik alleen maar te tellen. Ik heb dertig boeken geluisterd en De acht of negen levens van Stella Fortuna van Juliet Grames was daarvan mijn favoriet.  Een prachtig verteld verhaal, voorgelezen door Wivineke van Groningen. Verder heb ik ook genoten van Familie op de vlucht van Diney Costeloe en Lieve John van Nicholas Sparks. Ook heb ik genoten van kinderboeken via de Vakantiebieb app Het werkstuk van Simon van der Geest en Slavenhaler van Rob Ruggenberg Ik luister met name romans en kinderboeken. Ik verbaas mij over de hoeveelheid van de luisterboeken die ik gelezen heb, maar ik heb delen van het Pieterpad gelopen en dan luister ik naar een boek en dan gaat het natuurlijk snel. 

Marieke: Om heel eerlijk te wezen weet ik niet meer precies wat ik allemaal heb geluisterd. Ik heb wel een plankje met luisterboeken, maar die staat niet op datum. Ik heb door mijn ‘gelezen’ boeken gebladerd en zie dan wel boeken waarvan ik denk: oja, dat was een luisterboek. Maar er is niet een die heel veel indruk heeft gemaakt. Ik vond Onmacht van Yvonne Doorduyn wel een fijn luisterboek. Het was boeiend genoeg en ook het voorlezen beviel me wel. Stille wateren van Eva Nagelkerke was ook wel de moeite waard. En dan nog een thriller Alibi van Denise Mina, die zat goed in elkaar en was luisterend ook goed te volgen, waarbij ik wel liever had gehad dat er een tweede voorlezer was geweest die de podcast in het verhaal voorlas. Het verschil tussen verhaal en podcast was nu niet altijd even duidelijk. Het waren dus weer voornamelijk thrillers die ik luisterde. 

Helma: Ik heb heel wat afgeluisterd in allerlei verschillende genres. Het is behoorlijk lastig om daar een favoriet uit te kiezen. De boeken van Harlan Coben vond ik allemaal heerlijk om te luisteren en ik geniet altijd van de onverwachte twists in zijn verhalen. Ook de feelgoods die ik geluisterd heb waren allemaal mooi: De kaasfabriek van Simone van der VlugtZomer in de de kleine bakkerij van Jenny Colgan, Onverbeterlijk van Lisette Jonkman, De lavendeltuin en Het meisje op de rots van Lucinda Riley en niet te vergeten: De Weddingplanner-serie van Marijke Vos. En ook Stoorzender van Arjen Lubach was een feest voor het oor. Ja, daar kan je toch niet uit kiezen? Dus ik nomineer ze gewoon allemaal als favoriet luisterboek! De voorleesstemmen waren ook allemaal aangenaam om te luisteren. Dat is toch wel een eerste voorwaarde als ik in het boek begin. Ik denk dat ik misschien nog wel een paar luisterboeken heb gemist, maar die zullen dan toch minder indruk op me hebben gemaakt. Ik heb in ieder geval een heerlijke luisterzomer gehad!

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

Wij hebben wij heel wat geluisterd afgelopen zomer in veel verschillende genres. Veel verschillende boeken maar we zijn ook heel benieuwd naar jullie luisterbelevenissen. 

Welk luisterboek heeft op jou veel indruk gemaakt en waarom? Natuurlijk mag je er ook meerdere benoemen. En laat ons natuurlijk ook weten welke boeken jij de komende tijd gaat luisteren.



Reacties op: Wat luister jij deze herfst?

Meer informatie

Gerelateerd