Advertentie
Boekenblog

Marja Visscher, auteur

Marja Visscher, auteur

Welkom op mijn blog getiteld 'Marja Visscher, auteur'. Dat de nadruk nu op auteur ligt, is eigenlijk pas sinds kort. Juni 2016 was namelijk de maand dat ik mijn uitgeverij (Deboektant) verkocht aan uitgeverij 'De Oude Stad', voor veel mensen bekend van o.a. de krant 'De Oud Rotterdammer'. Wij, mijn echtgenoot en ik hebben 35 jaar lang topografische boeken uitgegeven van dorpen en steden in geheel Nederland. Verder hielden wij ons bezig met het vastleggen van historische onderwerpen zoals de stoomtram, de openbare tijd, molens etc. Hoewel ik in die jaren het nodige heb gepubliceerd o.a. kinderboeken, romans, biografie en een essay, heb ik sinds kort een contract bij uitgeverij Zomer & Keuning. In de najaarsaanbieding 2016 wordt er aandacht geschonken aan mijn eerste, daar gepubliceerde historische roman 'Tussen rang en stand'. Vanaf nu zal ik via deze blog, een ieder die daar in geïnteresseerd is, op de hoogte houden van mijn schrijversactiviteiten. Momenteel liggen er vijf manuscripten bij Zomer & Keuning, die in de komende jaren zowel in het voor- als najaar zullen verschijnen. Ik hoop met deze blog mijn toekomstige lezers van al mijn literaire activiteiten op de hoogte te houden. Wel grappig dat ik nu, nu ik de leeftijd van 65 jaar heb bereikt, geen uitgever meer ben, maar een nieuwe verfrissende weg in sla, die van auteur. Dat mijn voorkeur uitgaat naar het schrijven van historische romans mag geen verrassing zijn, nadat ik mij als uitgever vijfendertig jaar met de historie van Nederland heb bezig gehouden. Voor wat de historische roman betreft gaat mijn voorkeur uit naar fictie rond echt bestaande historische figuren. Mensen van vlees en bloed, die mij bij het uitzoeken van hun levenspad in de archieven nopen om te speuren naar die zaken die in hun leven, om welke reden dan ook, niet worden prijsgegeven. Daar waar de archieven lacunes vertonen, neem ik vervolgens de fictieve vrijheid hun leven hier en daar wat aan te sturen uiteraard binnen het calendarium ( de tijdlijn) van hun leven. Bij sommige van mijn manuscripten heb ik weleens gedacht, wie weet hoe dicht ik bij de waarheid zit. Op deze blog is te lezen welke personen mij reeds geïnspireerd hebben en in wiens hoofd ik mij momenteel heb laten opsluiten.

Bekijk de website

Uitgelichte berichten

Tweede deel Badhoeve trilogie verschijnt op 19 mei a.s.

07 mei 2020


Voor de lezers van De Badhoeve trilogie een mooi bericht nu op dinsdag 19 mei a.s. het tweede deel verschijnt met de titel 'Sporen in het polderland'.
Landeigenaar Jacob Amersfoordt en de...

Tip voor Moederdag 'De dame van het Voorhout'

07 mei 2020

Op zoek naar een liefdevol cadeautje, dan is mijn onlangs verschenen historische roman 'De dame van het Voorhout' zeker een goede keuze als Moederdag geschenk. Ook verkrijgbaar als E-book. Dit boek...

Mooi artikel in AD/RD

24 april 2020

Vanmorgen een mooi artikel, over maar liefst een hele pagina, in het AD/RD. Héél blij mee! Dank je wel Arie Bevaart! Misschien is de tekst niet goed te lezen, hierbij het artikel:
Meer dan dertig...

Zojuist verschenen De dame van het Voorhout

21 april 2020


Vandaag is het eindelijk zo ver, de verschijning van de historische roman 'De dame van het Voorhout' is een feit. De gesigneerde exemplaren liggen bij boekhandel Paagman en Z&K (Monique Boltje) wil...

Eerdere berichten


 

Meer informatie