Boekenblog

Mathilda - leerlingen aan de slag met lezen

Mathilda - leerlingen aan de slag met lezen

Het is een van de leukste dingen uit mijn vak, kinderen helpen in het vinden van goede boeken en na afloop hun enthousiaste verhalen te horen. Bij kinderen staat lezen als hobby enorm onder druk. Een boek spreekt voor veel kinderen niet gelijk tot de verbeelding. Mijn doel is om de kinderen die geen positief idee hebben bij een leesboek te verleiden en uit te dagen om te lezen. Door van lezen een sociale activiteit te maken, door kinderen uit te dagen hun creativiteit te gebruiken, door kinderen vragen te laten stellen bij wat ze denken te weten.

De naam van deze Spot is Mathilda, naar het personage uit het gelijknamige boek van Roald Dahl. Voor Mathilda is lezen de verlossing uit een dagelijkse bak ellende. Lezen biedt Mathilda autonomie, zelfbewustzijn en de vaardigheden om om te gaan met het leven. Daarbij is Mathilda zo slim, dat ze dingen kan verplaatsen door middel van telekinese. Wie wil er niet de mogelijkheid tot telekinese?

In dit blog zet ik alle activiteiten die ik tegenkom en uitprobeer. Reageer, geef commentaar, wees kritisch. Graag ga ik met je in gesprek. Mijn werkveld zijn kinderen tussen de 12 en 16 jaar oud. Dus daar zullen mijn posts vooral over gaan.

Uitgelichte berichten

Strips voor leerlingen?

09 mei 2019 1 reactie

Het eerste boek dat een kind krijgt is een prentenboek. De hele belevingswereld van onze jongste medemens wordt gevuld door beeldtaal. Wanneer kinderen leren lezen verdampt de aandacht voor...

Eerdere berichten


Wij horen bij Mathilda - leerlingen aan de slag met lezen

 

Gesponsorde boeken