Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

50 Euro gespaard!

op 21 juni 2018 door

Ik weet niet meer precies wanneer ze mijn pad kruisten, maar sinds een paar weken wist ik dat ik nader kennis moest maken met de Thibaults. Twee Franse broers in een romancyclus die zich afspeelt net voor en tijdens WOI.

Auteur van de boeken is de Fransman Roger Martin du Gard (1881-1958), die in 1937 de Nobelprijs Literatuur kreeg. In het Frans werden er tussen 1922 en 1940 maar liefst acht delen uitgebracht! De Nederlandse vertalingen dateren van 2014 en 2015 en werden in twee (ietwat lijvige) hardcovers uitgebracht.

Hoe heb ik nou die 50 Euro bespaard? 
Elk boek kost 50 Euro. Dat is samen 100 Euro, even slikken dus. Op dus naar bookspot (het vroegere ECI), waar ik op heel veel boeken 10 of zelfs 20% korting krijg. En ja hoor, de boeken zijn ouder dan zes maanden en ik kan ze bestellen aan -20%, de rekening is met andere woorden al gezakt naar 80 Euro.

Toch even verder googlen. En ontdekken dat beide boeken ook in een verzamelbox uitgebracht zijn. Hoewel het daarbij maar om een stuk karton gaat, vind ik dat wel cool. En wat blijkt? Verdeeld over België heeft Fnac nog drie exemplaren in voorraad, onder andere in Gent, waar ik sowieso weer eens heen moet. Prijs: 75 Euro, het gaat de goeie kant op!

Op naar Gent! 
Wanneer ik een dagje Gent doe, neem ik meestal de trein. Ik stap af in het ene station (aan de noordkant van de stad), wandel heel wat af terwijl ik shop en neem dan uiteindelijk de trein naar huis in het andere station (aan de zuidkant van de stad). Vlakbij dat laatste station is boekhandel Limerick, waar ik altijd even binnenspring, vaak ook om bestelde Zweedse boeken op te halen.

Deze keer moest ik ook op een paar plaatsen buiten de stad zijn en dus ging ik met de auto. En ik dacht: laat me bij wijze van uitzondering eens bij Limerick beginnen, ’s morgens raak ik daar mijn auto vast nog makkelijk kwijt. Zo gezegd, zo gedaan. En wat doe ik voor ik naar mijn Zweedse boeken vraag? Ik steven op de boekenplank voor de letter M af (van Martin du Gard) en wat zie ik? Twee Thibaults! Weliswaar zonder verzamelbox, maar aan de fantastische prijs van 25 Euro elk. Conclusie: ik kan de Thibaults meenemen naar Waasmunster voor slechts 50 Euro! Echt een koopje, want daarvoor heb ik net geen 2000 bladzijden leesvoer en twee prachtige hardcovers. Past precies voor een keer een verloren weekendje. Toch?

Zo, dat was het voor vandaag. Wat jullie ook gaan doen de rest van de dag, geniet ervan!

Groetjes,
Greet



Reacties op: 50 Euro gespaard!

Gerelateerd

Over

Roger Martin Du Gard

Roger Martin Du Gard

Roger Martin du Gard (1881-1958) begint in 1920 aan de succesvolle romanreeks Le...