Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

8 thrillerdebutanten die het gaan maken…

op 13 juni 2019 door

In het laatste bookspot-magazine is er veel aandacht voor thrillers. Geen verrassing nu de Spannende Boeken Weken volop aan de gang zijn. Zo wordt er onder andere een lijstje afgedrukt met de acht thrillerdebutanten die het dit jaar zouden gaan maken.

Veel bekende covers tussen de acht genoemde boeken en dus ging ik ze eens van naderbij bekijken. We hebben vier Britten, één Australiër, één Zweedse, één Oostenrijkse en één Spaanse. Is dat belangrijk? Niet echt, gewoon leuk om te weten. En wat me toch wel verbaasde: vijf vrouwen en drie mannen. Hoog tijd om eens in de gaten te houden of succesvolle thrillers vaker door vrouwen dan door mannen geschreven worden. Niet dat het voor mij iets uitmaakt.

  • Nomade – James Swallow (GB) 
  • In het niets – Christian White (AU) 
  • Ik volg je – Lisa Jewell (GB) 
  • Doggerland, Misleiding – Maria Adolfsson (SE) 
  • Donkergroen bijna zwart – Mareike Fallwickl (AT) 
  • De stilte van de witte stad – Eva Garcia Saenz de Urturi (ES) 
  • De fluisterman – Alex North (GB) 
  • Mind games – Leona Deakin (GB) 

Waarom viel dit lijstje me zo op?
Wel, omdat het bijna uitsluitend boeken zijn die ik van plan was te gaan lezen. Een ervan heb ik zelfs al achter de kiezen (Doggerland-1) en een tweede heb ik onlangs aangeschaft (In het niets). De stilte van de witte stad en De fluisterman komen de komende weken zeker ook aan de beurt. Er zit eigenlijk maar één boek bij dat me niets zegt en dat is Nomade.

Ik vraag me af welk van deze debutanten het inderdaad zullen gaan maken. Welk van deze acht boeken zal het meest succesvol zijn? Ik heb het idee dat het De fluisterman zal zijn, op de voet gevolgd door De stilte van de witte stad. Ik ga de beoordelingen en de rankings op Hebban in de gaten houden en zien of ik het bij het juiste eind had. 

Wat denken jullie ervan?

46f336c38ac3b7c94ee7560e1d4ff4d4.jpg



f139301ef9ea0bbe341f79c551d2d0f2.jpg

Veel leesplezier en tot later,
Greet



Reacties op: 8 thrillerdebutanten die het gaan maken…

Gerelateerd