Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 01/2017

op 29 januari 2017 door

En toen was de eerste maand van het nieuwe jaar alweer voorbij. Nou ja, nog twee dagen te gaan, maar veel lezen ga ik niet meer doen, en dus leg ik nu alvast de laatste hand aan deze blog. Bijna uitsluitend thrillers heb ik deze maand verslonden, maar liefst acht van de elf boeken. Wat was het een fijne leesmaand, zelden zo veel sterren uitgedeeld. En hoewel ik vooral thrillers lees (2 op de 3, schat ik zo) is het toch weer een roman die me het meest wist te bekoren en als enige vijf sterren kreeg toebedeeld.

1. Het bloed kruipt - Stuart Neville ****
Dit boek is vorig jaar over het algemeen goed ontvangen, ik heb er ook van genoten. Over twee broers, een moord en al dan niet onschuldig in de gevangenis zitten. 

2. Handschrift van de duivel - Donald Nolet ****
Inteligente thriller van Nederlandse bodem, echt het soort boek dat ik graag lees. Over een nogal gecompliceerde code. 

3. Behind her eyes - Sarah Pinborough ****
Mijn eerste Engelstalige boek in meer dan twintig jaar, Hebban is in zijn opzet geslaagd om ons meer Engels te doen lezen. Over manipulatie, machtsspelletjes en verdraaide waarheden. Een leesclub over dit boek is aan de gang. Klik hier voor mijn recensie.

4. Leona, alla medel tillåtna (Alle middelen toegestaan) - Jenny Rogneby ***
Hoewel ik (om het zachtjes uit te drukken) grote fan van het hoge Noorden ben, was dit het minste boek van de maand. Over een rechercheur die het niet zo nauw neemt met de wet. Klik hier voor mijn recensie.

5. De twaalf - Justin Cronin ****
Tweede boek uit de veelbesproken trilogie, echt goed ondanks de 'vampierachtige toestanden'. Leesclub loopt momenteel. 

6. 27 korte geschiedenisverhalen - Diverse auteurs ****
Eerste boek van uitgeverij Historische Verhalen dat ik mocht lezen en recenseren. Geslaagd experiment. Klik hier voor mijn recensie.

7. In een donker, donker bos - Ruth Ware ****
Vorig jaar een tijd bejubeld, waarna toch kritische geluiden opdoken. Mijn smaak was het zeer zeker. Over wat er allemaal kan mislopen op een vrijgezellenavond. 

8. In de familie - Joyce Spijker ***
Thrillerdebuut uit Nederland. Ontzettend fijn boek, maar te soft om een thriller genoemd te worden. 

9. Zeven minuten na middernacht - Patrick Ness ****
Over een 13-jarige jongen die zijn moeder aan kanker dreigt te verliezen. Sprookjesachtig verhaal. 

10. Buzz Aldrin, waar ben je gebleven ? - Johan Harstad *****
Boek van de maand januari bij de FB-groep 'Literatuur uit het hoge Noorden'. Over een jongeman die zo graag de nummer twee wil zijn. Prachtig verhaal dat zich grotendeels op de Faeröer afspeelt. Klik hier voor mijn recensie.

11. Ten westen van de vrijheid - Thomas Engström ***
Eerste deel van een spionage-vierluik. Groepsrecensie door de Hebban Thriller Club van 10 volgt dit weekend op de blog We Love Crime. Mijn recensie schrijf ik een van de komende dagen.

En omdat ik van statistiekjes hou (en aan het eind van het jaar niet uit de lucht wil komen vallen, net als vorig jaar) zijn hier een paar cijfertjes :

  • 9 boeken in het Nederlands,  1 in het Zweeds, 1 in het Engels
  • 6 eigen boeken, 5 boeken uit de bib
  • 10 papieren boeken, 1 e-book
  • 8 thrillers, 3 romans
  • 5 recensies

Zo, dit was januari. Dinsdag ga ik een voorzichtig beginnetje maken met mijn eerste februari-boek. Ik weet min of meer wat er de volgende vier weken op het programma staat, maar ik verwacht niet anders dan dat iets of iemand weer roet in het eten komt gooien ... Ik hou jullie in elk geval op de hoogte ! 

Veel leesplezier, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 01/2017

Gerelateerd