Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn #vergetenboek

op 18 december 2016 door

Geen idee waar Hebban het blijft halen. De week van het vergeten boek. Tof ! Het heeft eventjes geduurd, maar ik ben mijn boekenkast (nou ja, kasten) ingedoken. En wat lag daar zielig bijeen in een hoekje ? Maar liefst vijf dwarsliggers ! En van die ene kon ik me nog heel goed herinneren waar en waarom ik hem gekocht had. ’t Oneindige verhaal, onafhankelijke boekhandel in Sint-Niklaas. Een tiental titels waren tijdelijk in prijs verlaagd. Het moment dus om die gekke dwarsliggers eens uit te proberen. En er meteen de dikste van de hoop uit te kiezen. Natuurlijk.

Ik heb er eventjes mijn Excel-lijsten moeten bijhalen, maar mijn vergeten boek blijkt bijna vier jaar onaangeraakt naast een aantal lotgenoten te hebben gelegen. Het telt 1.429  blz (help), heeft verschrikkelijke kleine lettertjes (nog een keer help), een fantastisch mooie cover en (niet onbelangrijk) het wil echt heel graag gelezen worden.

De Berlijnse trilogie van Philip Kerr telt volgende verhalen :

  •         Een Berlijnse kwestie (March Violets, 1989)
  •         Het handwerk van de beul (The Pale Criminal, 1990)
  •         Een Duits requiem (A German Requiem, 1991)


Eventjes vriend Google te hulp geroepen, die mij wist te vertellen dat Philip Kerr (Edinburgh, 22 februari 1956) een Britse auteur is, vooral bekend van de thrillers met Bernie Gunther en de kinderboekenreeks ‘Children of the Lamp’.

Over Kerrs bekendste werk wordt het volgende gezegd : Het is een reeks goed gedocumenteerde historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol in deze boeken speelt de eigenwijze politieman (en later privédetective) Bernie Gunther. Verschillende bijfiguren zijn niet fictief, zoals Ernst Gennat (destijds politiecommissaris van Berlijn), Reinhard Heydrich, Bernhard Weiß (een Joods politicus), Adolf Eichmann, Horst Carlos Fuldner (een nazi-agent in Argentinië) en Joseph Mengele. 

7c11b3e3ec154760432b6fa93c797d2c.jpg

Oh, jullie willen de titels van die vier andere dwarsliggers weten ? Ik heb ze samen met de ‘Berlijnse trilogie’ op de foto gezet. Geen idee waarom ik die bovenste drie ooit gekocht heb (was vast en zeker een koopje). Het Zweedse boekje ‘Laura’ heb ik ooit eens met een online bestelling laten meekomen, omdat ik wilde weten of formaat, papier en lettertype vergelijkbaar zouden zijn met onze dwarsliggers. 

Zo, ik weet welk boek (nou ja, eigenlijk drie) ik in 2017 moet lezen.

Veel leesplezier,
Greet 



Reacties op: Mijn #vergetenboek

Gerelateerd