Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 02/2017

op 27 februari 2017 door

Het eind van de maand is in zicht, tijd voor mijn maandelijkse overzicht. Net als in januari heb ik hoofdzakelijk thrillers gelezen, het beste boek van de maand is echter (alweer) een roman ! Het enige boek dat deze maand vijf sterren in de wacht wist te slepen is het onvergetelijke 'Oom Petros en het vermoeden van Goldbach'. Het boek is zo bijzonder dat ik er niet alleen een recensie, maar zelfs een aparte blog aan gewijd heb. 

Hier gaan we : 

12. Arton grader minus (18 graden onder nul, verschijnt in mei) - Stefan Ahnhem ****
De derde Stefan Ahnhem alweer en opnieuw wist de auteur mij te boeien. Het tofste aan de boeken van Ahnhem is voor mij dat ze zich gedeeltelijk in Zweden en gedeeltelijk in Denemarken afspelen. In de Zweedse boeken duiken af en toe wat Deense dialogen op, heel bijzonder is dat. Wij mijn recensie wil lezen, kan hier terecht. 

13. 54 minuten - Marieke Nijkamp ***
YA over een schietpartij op een middelbare school. Heel veel enthousiaste verhalen gezien over dit boek, maar voor mij was het niet meer dan middelmatig. Weliswaar zeer origineel, maar een de personages hadden te weinig persoonlijkheid en het motief van de dader vond ik niet erg goed uitgewerkt. 

14. Wiegelied - Cilla & Rolf Börjlind ****
Vierde deel alweer in de serie met Olivia Rönning en Tom Stilton. De Börjlind leveren zoals altijd kwaliteit, maar heel origineel en spannend is het verhaal niet, zie ook recensie. De derde in de reeks (Zwarte dageraad) blijft voor mij de beste. 

15. Ragdoll - Daniel Cole ***
De hype van het moment. Goed, origineel verhaal, maar een en ander blijft onderbelicht en te weinig uitgewerkt. Zeer bijzonder hoofdpersonage. Dit boek had ik gewonnen via de FB-actie van VBK België en dus heb ik (hoewel het niet gevaagd werd) een mini-recensie geschreven. 

16. Oom Petros en het vermoeden van Goldbach - Apostolos Doxiadis *****
Roman waarin een bijzondere rol voor de wiskunde is weggelegd. 187 blz die mateloos weten te boeien. Aanrader van de maand! Vijf sterren ! Recensie en blog hebben al heel wat extra lezers opgeleverd, de fans van het boek zijn blij. 

17. Het dossier - Anya Niewierra ****
Leesclub met maar liefst 50 deelnemers is momenteel aan de gang bij Hebban. Het regent sterren. Goeie thriller van Nederlandse bodem die zich in het vroegere Oost-Duitsland afspeelt en over kunstvervalsing gaat. De discussie onder de leesclubdeelnemers is nog maar net begonnen, maar de recensie staat al online. 

18. Novemberval - Helene Tursten  ****
Dit eerste deel in de serie rond Irene Huss is boek van de maand bij de FB-groep 'Literatuur uit het hoge Noorden'. De serie is ook beschikbaar op DVD. Beetje langdradig in het begin, daarna echt een prima boek. De blog over het boek van de maand komt steeds de laatste dag van de maand online (morgen dus), de recensie is er al. 

En ... de statistiekjes ! 

  • 6 boeken in het Nederlands, 1 in het Zweeds
  • 5 eigen boeken, 2 uit de bib
  • 7 papieren boeken, geen e-books
  • 6 thrillers, 1 roman
  • 6 recensies


Zo, dit was februari. Voor de maand maart staan, tegen mijn gewoonte in, al heel wat titels vast. Dat krijg je als je je engageert bij Literatuur uit het hoge Noorden, bij We Love Crime en bij de Hebban-leesclubs. Ben er trouwens alleen maar blij mee, laat dat duidelijk zijn. Ik hou jullie op de hoogte ! 

Veel leesplezier, 
Greet



Reacties op: Wat las ik deze maand? 02/2017

Gerelateerd