Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 02/2019

op 28 februari 2019 door

Oh jee, ik laat het dit jaar echt wel afweten wat blogs betreft, want dit is pas de tweede van het jaar... Nou ja, niet getreurd, dat komt wel weer goed. Vandaag is er in elk geval mijn leesoverzicht van de maand februari. Er zit een 5-sterrenboek tussen, altijd leuk! 

Hier gaan we!

13. Broeder Ezel, Liesbeth Goedbloed *** 
Ik heb voor Hebban al best wat kleppers gelezen, dit was een verrassend dun boek, hier is mijn recensie. Over Anna die na de dood van haar broertje boete wil doen in de Italiaanse bergen. 

14. Koorts, Deon Meyer *****
Standalone van de Zuid-Afrikaan. Geen thriller, maar een fantastisch dystopisch verhaal. Bijzonder goed geschreven en een plot om u tegen te zeggen. Ik schreef een korte feedback over het boek. 

15. Flugangst 7A, Sebastian Fitzek **** 
Stoel 7A in het Nederlands. Spannend, maar niet altijd geloofwaardig. Ik tilde daar eigenlijk niet al te zwaar aan, het blijft fictie natuurlijk. Hier is heel kort mijn mening over deze Fitzek. 

16. Cobra, Deon Meyer ***
Vorige maand las ik de eerste drie boeken in de serie met speurder Bennie Griessel, nu was nummer vier aan de beurt. Niet het boek waar ik het meest van genoten heb. 

17. Prooi, Deon Meyer ****
Dit is de zesde Bennie Griessel. Ik had graag nog eerst nummer vijf gelezen, maar gezien de plannen van de Thriller Club met het nieuwe boek, was dat niet mogelijk. Prooi vond ik echt goed, samen met 13 uur de beste van de reeks tot nog toe. 

18. Spreek je chocola, Cas Lester ****
Eindelijk de tijd genomen om dit jeugdboek te lezen dat ik eind vorig jaar won bij de Jeugdliteratuur Club. Een boek over tienervriendschappen dat op een heel fijne manier de vluchtelingenproblematiek aankaart. Aanrader. 

19. Bloedvlag, Christian de Coninck ***
Veel info over Nederlandstalige auteurs en hun boeken tijdens de Thriller Tiendaagse. Voor de blog '5 x Vlaanderen' las ik het twaalfde boek in de reeks met speurders Stijn Goris en Stef Pauwels. Vlot verteerbare lectuur, niet helemaal mijn ding. Ik schreef er dit over. 

20. Honderd uur nacht, Anna Woltz ****
Het tweede jeugdboek deze maand. Waarom ik het las, ontdekken jullie in april.  

21. Een dag in december, Josie Silver ****
Een feelgoed die me wel wist te bekoren, na de tegenvaller begin van het jaar. 

22. De stille patiënt, Alex Michaelides ***
Leesclubboek, de discussie is in volle gang, de recensie schrijf ik daarom pas volgende maand. Op het einde blijkt dat het boek heel erg goed in elkaar zit en de ontknoping is best een grote verrassing, dat neemt echter niet weg dat de aanloop daarnaartoe niet zo erg boeiend was. 

23. Icarus, Deon Meyer ****
Dit was de laatste Bennie Griessel die ik nog moest. Het was natuurlijk beter geweest dit vijfde deel in de serie te lezen voor Prooi binnenkwam, maar dat was niet gelukt. Aanvankelijk vond ik het boek maar zozo, maar dat veranderde snel, waardoor ik het grootste deel van het boek in één dag uitgelezen heb. 

En toen was het woensdag, late namiddag. Het moment waarop ik besliste om de korte e-books te gaan lezen die ik via de Adventskalender ontvangen had, plus een paar die ik via de uitgeverij kreeg. Het ging heel erg vlot, vijf boeken op één avond! Donderdag nog twee achteraan, dat is het plan. Het eerste is bij het schrijven van deze blog al uit, het andere (het dikste van de hoop) lees ik deze namiddag of avond, de sterren vul ik later aan. Zo, dat schiet op, toch? Te weinig bladzijden om er een echte commentaar bij te schrijven, de sterren zullen moeten volstaan. 

24. In de lift, Vi Keeland ***

25. Nummer 9, Jilliane Hoffman **

26. Een kerstbelofte, Chantal van Gastel **

27. Je weet hoe dit verhaal gaat, Thomas Olde Heuvelt **

28. Festivalkriebels, Lisette Jonkman ***

29. Kerstmis vier je thuis, Tineke Beishuizen ***

30. Een puppy voor kerst, Simone Luijten 

Statistiekjes! 

17 boeken in het Nederlands, 1 in het Duits
16 eigen/gewonnen boeken, 2 uit de bieb 
11 papieren boeken, 7 e-books
9 thrillers, 7 romans, 2 kinderboeken/YA
1 x 5 sterren, 6 x 4 sterren, 7 x 3 sterren, 3 x 2 sterren 
1 recensieboek 
1 klepper 

Wat brengt maart? Acht boeken staan alvast op de planning, voor de rest laat ik me verrassen. 

Was februari voor jullie ook een goede maand? Is er een boek uit mijn lijst dat heel hard naar je roept? 

Tot laters, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 02/2019

Gerelateerd