Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 06/2017

op 30 juni 2017 door

De maanden vliegen om, hier is alweer het zesde overzicht van dit jaar! 

53. Tot stof, Felix Weber ***
Prettig leesbare historische thriller, die echter nergens spannend wordt. Het etiket thriller is een beetje misplaatst en dus is dit boek in mijn ogen geen terechte winnaar van de Gouden Strop. Meer info in het artikel van We Love Crime n.a.v. die prijs. 

54. Het meisje uit het Noorden, Katarzyna Bonda ***
Duimpjesboek voor We Love Crime. Snel het e-book gedownload om mee te kunnen doen. Viel uiteindelijk een beetje tegen, voornamelijk door het grote aantal personges, die dan ook nog eens op verschillende manier aangesproken werden. 

55. De muur, Jacob Vis ***
Meer boeken lezen van Jacob Vis, het stond al een tijdje op het programma. Dit is het zesde deel uit de reeks, helaas is het hoofdpersonage Ben van Arkel tijdelijk afwezig, dat viel dus wel een beetje tegen... 

56. De scheepsbouwer, Jacob Vis ****
In deel acht van de reeks doet Ben van Arkel gelukkig gewoon weer mee, hij leert zelfs een nieuwe liefde kennen. Heel fijn boek om te lezen. En je leert altijd iets bij wanneer je een Jacob Vis leest. 

57. De professor, Jacob Vis ***
Verder met nummer twaalf in de reeks. Boek gebaseerd op feiten, een rechterlijke dwaling in de Nederlandse justitie, het wist me minder te boeien. 

58. Madame H, Jacob Vis ***** 
De vierde Jacob Vis op rij en absoluut de beste. Petje af voor Jacob Vis die niet alleen een goede thriller geschreven heeft, maar daarin ook nog eens de actualiteit wist te verwerken. 

59. De vrouw in de blauwe mantel, Deon Meyer ****
Het geschenkboekje van de Spannende Boeken Weken. Ik ben een van de duizenden lezers die wilden weten of de Zuid-Afrikaan in minder dan 100 bladzijden een goed opgebouwde thriller weet te schrijven. En ja, dat is hem gelukt! 

60. Gotcha!, Sterre Carron ****
Nummer zeven alweer in de reeks rond Rani Diaz en voor mij het beste boek tot nog toe. Geen ingewikkelde toestanden, wel een goed opgebouwd boek met verschillende verhaallijnen en een goeie ontknoping. 

61. Ambulance, Johan Harstad ****
Een verzameling van elf verhalen die aanvankelijk slechts lichte raakpunten vertonen, maar uiteindelijk meer gemeen hebben dan op het eerste zicht leek. 

62. Door rood verbonden, Saskia van Mieghem ***
Boekbloggersklusje. Vlot leesbaar boek, de eerste helft van het verhaal leunt nog het dichts bij feelgood aan, de tweede helft moet voor een thriller doorgaan. Jammer dus dat de spanning ondermaats was. Al bij al was dit dunne boekje leuk voor een keer. 

63. Crash, Ellen Lina ****
Ik dacht dat dit boek een thriller zou zijn. Toen ik het uit had, zag ik dat op de cover 'spannend liefdesverhaal' stond. En ja, dat dekt de lading beter, twee derde van het boek is een liefdesverhaal, één grote vrijpartij. Op Hebban zag ik bij dit boek het etiket 'chicklit', dat is het absoluut niet. De laatste honderd bladzijden zijn heel erg goed, op dat moment is Crash een thriller.   

64. De chirurg, Tess Gerritsen ***
Het eerste deel van de reeks met Jane Rizolli en Maura Isles. Nadat op We Love Crime de serie voorgesteld werd begin deze maand, heeft een deel van de club daarna met de personages kennisgemaakt door dit eerste boek te lezen. Zo raar dat de Jane Rizolli uit het boek bijzonder weinig gelijkenissen vertoont met die van de tv. En Maura Isles doet voorlopig niet mee... Viel me toch een beetje tegen dit boek, had er meer van verwacht. 

65. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, Fredrik Backman ***
In augustus verschijnt de Nederlandse vertaling van dit boek met de titel En elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer. Backman is de auteur van o.a. Een man die Ove heet en Britt-Marie was hier. Nu levert hij dit superdunne boekje af over dementie, hoe vertel je aan je kleinzoon dat je geheugen je langzaam in de steek laat? Korte verhaaltjes waarin we een kijkje nemen in het leven van een grootvader, een vader en een kleinzoon. Over dit boek schreef ik een blog

66. Spuitende slagaders en overstromende oceanen ****
Buzzboek! Boek op maat van kinderen, maar ook bijzonder leuk voor volwassenen. Het boek ziet er fantastisch uit en geeft interessante weetjes. Recensie volgt op 5 juli. 

67. Boek van de Thriller Debuten Longlist 
16 Nederlandstalige debuten strijden voor de Hebban Thriller Debuutprijs 2017. Ik zit in de jury, mag daarom een paar boeken lezen en beoordelen. Ik moet echter tot na de verkiezing (sept/okt) wachten vooraleer ik openlijk iets mag zeggen over de gelezen boeken.

68. Roseanna, Sjöwall & Wahlöö ***
Dit is het eerste boek in de reeks rond Martin Beck, in het Nederlands verschenen als De vrouw in het Götakanaal. Boek van de maand bij Literatuur uit het hoge Noorden. Verslag staat sinds vanmorgen online. 

69. Veenlijk, Jacob Vis ****
Echt de laatste Jacob Vis deze maand. Bij mijn weten lees ik voor het eerst zoveel delen uit een serie zo kort na elkaar en dat bevalt wel. Veenlijk wist ik bijzonder te appreciëren, heel fijn boek om te lezen. 

En, naar goeie gewoonte, de statistiekjes

  • 15 boeken in het Nederlands, 2 in het Zweeds
  • 8 eigen/gewonnen boeken, 9 uit de bib
  • 15 papieren boeken, 2 e-books
  • 12 thrillers, 4 romans, 1 kinderboek
  • 8 keer 3 sterren, 7 keer 4 sterren, 1 keer 5 sterren (en een keer mag ik het niet vertellen) 

En wat brengt de maand juli? Heel veel ruimte voor verrassingen is er niet: ik heb me geëngageerd voor boeken bij Literatuur uit het hoge Noorden en We Love Crime, ik neem deel aan een leesclub en coördineer er eentje (en met die geheime verrassingsleesclubs die volgende week van start gaan, weet je maar nooit wat er nog bijkomt), ik heb een hoop biebboeken liggen en een boekbloggersklusje. O jee, wat een geluk alvast dat juli maar liefst 31 dagen telt! 

Veel leesplezier iedereen,
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 06/2017

Gerelateerd