Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 06/2018

op 30 juni 2018 door

Na de recordmaand mei ging het er in juni er iets rustiger aan toe, maar toch werd er nog altijd veel gelezen. Als ik de zes graphic novels meetel (die natuurlijk heel snel uit zijn), dan kom ik toch weer op tien boeken gelezen voor de Thriller Club en zes andere. Het waren deze maand de Spannende Boeken Weken, dus dan is het al thriller wat de klok slaat. Je moet er mijn statistieken onderaan maar eens op naslaan, nauwelijks een ander genre te bespeuren deze maand... 

05e21016552661d32a80d7d90181ab5f.png

80. Showstopper, Hayley Barker ****
Een echt goede YA over een circusmeisje en een jongen die opkomt voor de rechten van de circusmensen. Heel bijzonder boek, het lezen meer dan waard! 

81. Offermossen, Susanne Jansson ***
Dit boek verscheen in het Nederlands als Het offerveen. Beide edities hebben dezelfde prachtige cover, maar inhoudelijk was het boek minder goed dan ik verwacht had. Ik schreef er deze recensie over. 

82. Het bos van de legenden, Kevin de Haan ***
De Thriller Club mocht de pdf-file lezen, en wat een aangename ontdekking was dit boek! Op spanning scoort het weliswaar niet zo goed, maar het verhaal is origineel en wist me heel de tijd te boeien. Met een IJslands kantje! Hier kun je mijn feedback op het boek lezen. 

83. Pas op voor de buren, Hilde Vandermeeren ****
De zesde thriller van deze Westvlaamse alweer (nadat ze tientallen kinderboeken schreef). Niet mijn favoriete boek van haar, maar nog steeds heel erg goed! Met het Capgras-syndroom in een hoofdrol. Begin oktober verschijnt trouwens Rusteloos, samenwerking tussen Hilde en advocaat Walter Damen, weer iets om naar uit te kijken! 

84. De witte kamer, Samantha Stroombergen ***
Pdf-files zijn in bij de Thriller Club. Meer dan verdienstelijk debuut, al wist het einde/de ontknoping me niet helemaal te overtuigen. Wel een origineel speurdersduo! Hier een korte feedback. 

85. Tot op het bot, Jefferey Deaver ****
Eerste deel in de serie over Lincoln Rhyme. Lees hier de bevindingen van de Thriller Club. 

En toen waren er twee weken om. Laat ik mij eens op de graphic novels storten die ik onlangs uit de bieb leende, dacht ik. De blog voor de Thriller Club staat weliswaar pas voor de eerste week juli gepland, maar een paar boeken kunnen terugbrengen zou geen slecht idee zijn, ik zat bij deze ene bieb immers op 18 uitgeleende boeken, terwijl het maximum 20 is. 

86. Mannen die vrouwen haten #1, Sylvain Runberg ***
87. Mannen die vrouwen haten #2, Sylvain Runberg ***
88. De vrouw die met vuur speelde #1, Sylvain Runberg **
89. De vrouw die met vuur speelde #2, Sylvain Runberg **
90. Gerechtigheid #1, Sylvain Runberg ***
91. Gerechtigheid #2, Sylvain Runberg ***

92. Soms lieg ik, Alice Feeney ****
Buzzboek! Het was lang geleden dat ik nog eens mee kon doen, maar deze keer was ik er bij. En het was genieten! Ik schreef er een recensie over. 

93. Rusland, Edward Rutherfurd ****
Recensieboek dat veel te lang is blijven liggen, ik steek de schuld maar op de vele thrillerplannen van de laatste weken. En oké, al die buitenkansjes in de bieb (lees: net verschenen boeken) die ik niet kon laten liggen. Net geen 900 bladzijden telt dit boek, ik heb er bijna een week over gedaan, veel tekst waar je toch je tijd voor moet nemen. Begin deze week kon de recensie eindelijk online. 

94. De vrouw na mij, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks ***
Leesclubboek. Het kwam me wel goed uit dat de discussie vrij laat startte, zo kon ik eerst het hierboven genoemde Rusland tot een goed einde brengen. Het Amerikaanse schrijversduo heeft zijn verhaal op een originele manier in elkaar gestoken, maar echt bekoren kon het mij niet. Oké, er was een plottwist (of misschien zelfs twee), maar ik ergerde me eerder een beetje dan dat ik vol verbazing aangenaam verrast was.   

95. Het Darwin Dilemma, Han Thomas *****
Duimpjesboek van de Thriller Club, verslag op 04/07. Ik zeg er daarom nog niet veel over, maar het aantal sterren spreekt boekdelen, dit was een boek helemaal naar mijn smaak! 

Zitten er boeken bij die jullie ook gelezen hebben of nog willen lezen? Ik sta alvast in de startblokken voor de maand juli! 

397b4da2adfe35a12b674e3448693f2b.png

.

15 boeken in het Nederlands, 1 in het Zweeds

8 eigen/gewonnen boeken, 8 uit de bieb

13 papieren boeken, 3 e-books/pdf-files

8 thrillers, 1 roman, 6 graphic novels, 1 YA/jeugdboek

2 x 2 sterren, 8 x 3 sterren, 5 x 4 sterren, 1 x 5 sterren

dikke kleppers: 1


Wie weet het? 
Ik begin straks in een recensieboek dat het etiket 'hoge prioriteit' meekreeg. Dat is nieuw voor mij en ik vind het super dat ik een boek mag bespreken waar waarschijnlijk veel mensen naar uitkijken en daarom zo snel mogelijk een recensie moet krijgen. Is er iemand die kan raden over welk boek ik het heb? Even zeggen dat ik in hoofdzaak literatuur recenseer voor Hebban, dus je moet het niet in andere genres zoeken. Oh ja, mensen die toegang hebben tot de lijst met openstaande recensieboeken mogen natuurlijk niet mee 'raden' (tenzij ze plechtig beloven niet in de lijst gekeken te hebben). 

En dan?
Daarna ga ik me (eindelijk) op mijn vijf debuutromans storten. Jullie weten wel, 100-koppige jury voor de Hebban Debuutprijzen. De ene vliegt er meteen in en dan heb je mij... Heel gek eigenlijk, want vorig jaar had ik mijn juryboeken heel snel uit, en ik hou helemaal niet van last minute-toestanden. Nu het thrilergeweld voor even achter de rug is, kan ik me echt wel uitsluitend hierop richten. De boeken zijn vrij dun (250-300 bladzijden), dus ik denk de klus in een goeie week te klaren. Netjes op tijd :-) 

Tot binnenkort, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 06/2018

Gerelateerd