Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 07/2017

op 31 juli 2017 door

Een nieuwe maand, nieuwe boeken! 

70. Das Paket, Sebastian Fitzek ****
Toen het Duitse boek vorig jaar uitkwam, vond ik dat er fantastisch uitzien. De cover is van heel dik karton en het boek zit verpakt in een doosje dat er hetzelfde uitziet als het boek. Dat moest ik dus hebben, helaas had ik het boek nog steeds niet gelezen toen de Nederlandse vertaling Het pakket onlangs verscheen. Toen we het boek kozen als duimpjesboek voor We Love Crime ben ik eindelijk aan de slag gegaan. 

71. Darlah, 172 uur op de maan, Johan Harstad *****
Sinds Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? dat ik in januari las, is Johan Harstad zonder enige twijfel mijn favoriete Noorse auteur. Darlah is een heel ander soort boek, het wordt omschreven als een YA met scifi-elementen. En spannend is het ook nog eens, een van de beste YA-boeken die ik ooit las. 

72. Het hoofd, Jacob Vis ***
Het eerste deel in de reeks met Ben van Arkel, gelezen in het kader van de Seriepersonages-rubriek op We Love Crime. Niet de beste van de reeks, maar wel een veelbelovende start. 

73. Historische verhalen, korte verhalen uit de oudheid ***
Een bonte mix van interessante verhalen die zich afspelen in de oudheid. Drie auteurs leverden samen 22 verhalen af. Historische feiten gecombineerd met fantasie. 

74. A van alibi, Sue Grafton ****
In een latere editie zou het boek A staat voor alibi gaan heten. Het is het eerste deel van de zogenaamde 'alfabetmoorden'. Een lekker ouderwetse detective, dertig jaar geleden geschreven. 

75. Maurice, Anne-Laure Van Neer ***
Bijzonder origineel, maar niet helemaal mijn ding. 

76. In naam van de vader, Toni Coppers ****
Nummer elf in de reeks, Coppers staat garant voor kwaliteit. Volgende maand komt nummer twaalf aan de beurt. 

77. Zijn bloedige plan, Graeme Macrae Burnet ****
VN-thriller van het jaar. Dit boek las ik samen met de Club van 10, we maakten er een duimpjesverslag van. We vonden dat we het aan onszelf verplicht waren om dit boek te lezen en te bespreken. Verre van een standaard thriller, eerder een literair werk, zo wordt het boek omschreven. 

78. Fatale vriendschap, Paul De Bruyn ***
Leesclubboek dat maar niet wilde toekomen. Niet zo handig als je de coördinator van de leesclub bent en zo snel mogelijk het boek wil lezen om aansluitend een aantal op maat gesneden vragen wil bedenken... Prima politieke thriller die zich in het Antwerpse afspeelt. 

79. Bling Bling 2, Jan Van Der Cruysse ****
Leesclubboek, maar uitzonderlijk eens niet eentje van Hebban, maar van DPB. Goede misdaadthriller, net zoals Bling Bling 1. Over een diamantroof op de luchthaven van Zaventem. Uitkijken nu naar deel drie dat in de zomer van 2018 verschijnt. 

80. Lyssa, Tom Hofland ***
Leesclubboek! Ja, het regent leesclubs deze maand. Dit is een van de tien verrassingsleesclubs en die mocht ik coördineren. Historische roman die zich afspeelt in de fictieve stad Mestopes. Prime debuut, niet vernieuwend, wel degelijk! 

81. Een minuut voor twaalf, Annemarie Jongbloed ****
Spannend kinderboek voor laat ons zeggen 10-jarigen. Over twee vrienden die allerlei mysterieuze zaken willen onderzoeken en daarom een detectivebureau oprichten. Heel wat actuele thema's worden aangesneden, knap gedaan! Ik mocht dit boek lezen in het kader van 'Auteur zoekt blogger' en schreef er dus een blogje over. 

82. VOS, Het leven van Luc De Vos, Leon Veronschot ****
De eerste biografie die ik ooit las, een geslaagd experiment! Over zanger, tekstschrijver en auteur Luc De Vos die in 2014 plots stierf. Dit was een 'Boekenbloggersklusje'. 

83. Recepten voor liefde en moord, Sally Andrew ****
Leesclubboek! Een dat ik gewoon als deelnemer lees. En daar ben ik heel blij mee, het boek trok echt aan me, een mengeling van feelgood, spanning en een bijzondere locatie (Zuid-Afrika), dat kon alleen maar goed zijn. En dat was het ook! 

84. Drei Meter unter Null, Marina Heib ***
Ja, Duitse auteurs lees ik toch liefst in het Duits. Drie meter onder nul is het volgende duimpjesboek van We Love Crime, verslag op 8 augustus. We hebben gezamenlijk een boek van de juli-releaselijst gekozen en dat met een aantal mensen aangeschaft, gelezen en besproken. Boek valt al bij al nogal tegen.  

85. Boek van de Thriller Debuten Longlist 
En toen kwam er onverwachts nog een Nederlandstalig debuut aan. Een spoedklus, want de voorselectie moet voor eind juli rond zijn. Voor wie het systeem niet kent: 16 Nederlandstalige debuten strijden voor de Hebban Thriller Debuutprijs 2017. Ik zit in de jury, mag daarom een paar boeken lezen en beoordelen. Ik moet echter tot na de verkiezing (sept/okt) wachten vooraleer ik openlijk iets mag zeggen over de gelezen boeken.

Zo, dit was juli, alweer een stevige lijst. Op naar augustus! Ik ben net gestart in een nieuw boek, daarin ga ik vanmiddag verder. Welk boek dat is, dat ontdekken jullie ten laatste over een maand. 

En, naar goeie gewoonte, de statistiekjes ! 

  • 14 boeken in het Nederlands, 2 in het Duits
  • 11 eigen/gewonnen boeken, 5 uit de bib
  • 14 papieren boeken, 2 e-books
  • 10 thrillers, 4 romans, 2 kinderboeken/YA
  • 6 keer 3 sterren, 8 keer 4 sterren, 1 keer 5 sterren (en een keer mag ik het niet vertellen) 

Tot binnenkort, lees ze!

Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 07/2017

Gerelateerd