Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 08/2017

op 30 augustus 2017 door

En daar gaan we weer! De eerste helft van de maand slechts drie boeken gelezen en dus moest ik de planning voor de rest van de maand en voor september serieus herzien. Ik had me immers voor heel wat dingen bij We Love Crime geëngageerd, ik wilde aan die stapel biebboeken beginnen, en ik wist dat de zes shortlist-boeken voor de Hebban Thriller Debuutprijs eraan kwamen. Werk aan de winkel dus! Van de negen boeken die ik uiteindelijk wist te lezen deze maand, waren er zeven 'moetjes'. Maar ach, zelfgekozen moetjes, dus helemaal niet zo erg! 

86. Fierce Kingdom, Gin Phillips **
Leesclubboek! Mijn derde Engelstalige boek alweer dit jaar. En dat is echt veel, de voorbije twintig jaar (en waarschijnlijk langer) heb ik niets Engelstaligs aangeraakt. Schuld van Hebban dat er nu nog meer boeken binnen handbereik zijn... Dit boek viel vet tegen, meer dan 2/3 van het boek was gewoon saai, van de beloofde spanning en emoties was nauwelijks iets te merken. Op het eind werd het een pak beter, maar toen bleven er oneindig veel losse draadjes over... 

87. Altijd dichtbij, Paula Daly ***
Dit boek ontving ik als ingebonden manuscript (beetje onhandig) voor een Hot or Not-artikel. Het is een 
ontzettend fijn boek om te lezen. Niet vernieuwend of bijzonder origineel, niet overdreven complex, maar gewoon vlot geschreven, met herkenbare personages die misschien niet altijd even logisch handelen, maar zich door hun emoties laten leiden. 

88. De zomer van de doden, Toni Coppers ****
Een van de betere titels in de serie rond Liese Meerhout. Echte Vlaamse aanrader! 

89. Het geheim van de krokodil, Alexander McCall Smith ***
Dit boek las ik samen met Joyce, het staat centraal in de eerste aflevering van een nieuwe rubriek, waarin ik mijn volgers uitdaag om samen met mij een boek te lezen. Eerste deel in een serie die zowat het midden houdt tussen roman en spannend boek. Gewoon een gezellig verhaal van een 200-tal bladzijden dat je in geen tijd uitleest.  

90. Gebroken, B.A. Paris ***
Tweede psychologische thriller van deze Frans-Ierse schrijfster. Het debuut Achter gesloten deuren vond ik sterker. Het nieuwe boek komt te traag op gang en is uiteindelijk vrij voorspelbaar. 

91. Schipbreuk van een leven, Erik Valeur ****
Terug thuis van vakantie en dus snel verder in dit boek waarin ik voor mijn weekje Zweden al begonnen was. Mijn eerste genre melange! Nathalie (Lit) en ikzelf (Crime) lazen allebei dit boek en bespreken het vanuit diverse invalshoeken. De boeken van Erik Valeur worden omschreven als spannende romans, dus daar wilden we onze blik wel eens op werpen. 

92. The path of totality, Bronagh Curran ****
Ik mocht de pdf-file lezen in afwachting van de release van de Engelse vertaling van In het spoor van de eclips. Heel bijzonder dat een Ierse schrijfster eerst een Nederlandse vertaling kan uitbrengen. 

93. Het heksenmasker, Minette Walters ***
Duimpjesboek van de maand september op We Love Crime. Beetje bizar en chaotisch, goed verhaal maar geen echte topper wat mij betreft. 

94. Bloedbroers, Anders Roslund & Stefan Thunberg *****
Het vervolg op Made in Sweden, over de drie broers die samen de grootste criminele bende van Zweden vormden. Net als zijn voorganger is Bloedbroers een fantastisch boek, een absolute aanrader. De beste thriller die ik dit jaar las, een van de weinige tot nog toe die vijf sterren kreeg. 

En dan nu, naar goeie gewoonte, de statistiekjes 

  • 7 boeken in het Nederlands, 2 in het Engels 
  • 5 eigen/gewonnen boeken, 4 uit de bieb
  • 8 papieren boeken, 1 e-book
  • 6 thrillers, 2 romans, 1 YA
  • 1 keer 2 sterren, 4 keer 3 sterren, 3 keer 4 sterren, 1 keer 5 sterren 

Op nu naar de maand september. Eigenlijk wil ik twintig boeken lezen. Maar dat kan helaas niet. Wat sowieso op de leeslijst blijft staan: de zes genomineerden voor de Thriller Debuutprijs, drie boeken voor We Love Crime, een boek voor Literatuur uit het hoge Noorden, een boek voor Met mijn neus in de boeken en vier biebboeken die ik al een keer verlengd heb. Dat maakt samen vijftien, dat moet te doen zijn. En als ik heel eerlijk ben, wil ik daar eigenlijk ook het debuut van Mariette Lindstein en de nieuwe David Lagercrantz aan toevoegen. Ai ai ai. 

Tot binnenkort, dan ben ik er weer met een nieuw overzicht!

Veel leesplezier, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 08/2017

Gerelateerd