Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 09/2019

op 30 september 2019 door

Laatste dag van de maand, daar zijn we weer! De maand startte in mineur, wat lezen betreft dan toch. Een hele week heb ik vrijwel niets gelezen en daarna heb ik een kleine week gedaan over de nieuwe Haratischwili. Het leek wel of ik daarna mijn schade moest inhalen, want het ene boek na het andere vloog erdoor, waardoor ik toch nog op acht boeken afklok. 

Hier gaan we! 

101. Die Katze und der General, Nino Haratischwili ****
Vorige week in het Nederlands verschenen als De kat en de generaal. En oh, wat hebben we hier met zijn allen naar uitgekeken. Ik had het Duitse boek vorig jaar al meteen bij de release besteld, helaas was het steeds blijven liggen. Uiteindelijk is het toch goedgekomen, hier is mijn recensie over dit boek dat helemaal anders is dan Het achtste leven, maar toch erg goed. 

102. De zeven zussen, Lucinda Riley *****
Een paar weken geleden had ik ongelooflijk veel geluk. Het eerste deel in de reeks was binnen in een van de biebfilialen toen ik 's avonds de titels op mijn bieblijstje bekeek. De volgende dag stond ik natuurlijk voor de deur toen die opengingen. Die kans om meer te weten te komen over de grootste hype van de laatste jaren zou ik me niet laten ontnemen. Toen ik daarna bij een ander filiaal stopte, om een ander boek op te halen, viel ik ver achterover van verbazing. Daar stond het tweede boek op een rekje naar mij te glimlachen. Ook maar uitgeleend dus. Vijf dagen voor de boeken terug moesten, kon ik eraan beginnen (Haratischwili had immers voorrang gekregen). Man oh man, wat heb ik genoten van dat boek! Is het omdat ik niet zo vaak feelgood lees? Is het omdat dit boek gewoon megagoed is? Ik weet het niet, maar ik heb het zonder enige twijfel vijf sterren gegeven. Meteen daarna ben ik in het tweede begonnen, maar dat zou ik niet meer uitkrijgen binnen de tijd, dus dat heb ik teruggedaan. Groot dilemma hoe het nu verder moet met deze reeks, ik heb geen zin om maanden te wachten op elk volgende deel. 

103. Lampje, Annet Schaap *** 
Teleurstelling! Het verhaal begint prachtig, over een meisje dat samen met haar vader in een vuurtoren woont. Daarna kon het mij niet echt boeien, helaas. 

104. Zij die moet sterven, David Lagercrantz ****
Zesde en afsluitende deel in de Millennium-reeks. Verhaal zit goed in elkaar, al is het geen 'simpel' boek. Net als alle boeken van Lagercrantz heb ik ook hiervan genoten. Het is mooi geweest voor Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist. Samen met Evy schreef ik een duoverslag

105. Meisje van me, Ilse Ruijters ****
Vijf VIPS mochten dit boek lezen. Een tijd lang wist het boek me niet echt te overtuigen, maar op ongeveer twee derde was het goed raak. Beter dan gemiddeld en dus toch vier sterren. De recensie komt ergens in oktober online. 

106. Winst, diverse auteurs *** 
e-book van Hebban, vijf korte verhalen door de winnaars van de wedstrijd van onlangs (ben de naam even kwijt). Sommige verhalen gingen echt goed om dan met een sisser af te lopen, er zat er ook eentje bij dat me echt niet kon bekoren. Wisselende kwaliteit dus wat mij betreft, zelfs in een en hetzelfde verhaal. 

107. De stilte van de witte stad, Eva García Sáenz de Urturi ****
Duimpjesboek van de Thriller Club (nou ja, ondertussen Thriller Café). Het is het allerlaatste duimpjesverslag op de Spot, je leest het begin volgende maand. Ik werd pas halverwege het boek echt meegesleept, daarna vond ik het erg goed. Lees hier mijn korte feedback. 

108. Vin, Ruth Lasters *** 
Recensieboek over een leerkracht op een middelbare school, een conciërge en zijn geliefde. Aanvankelijk was er weinig verhaal te bespeuren, uiteindelijk scoort het boek toch nog een gemiddelde drie sterren. De recensie schrijf ik vanavond, die komt in de loop van de week online. 

De statistieken! 

7 boeken in het Nederlands, 1 in het Duits
6 eigen/gewonnen boeken, 2 uit de bieb 
6 papieren boeken, 2 e-books
3 thrillers, 4 romans, 1 kinderboek/YA
1 x 5 sterren, 4 x 4 sterren, 3 x 3 sterren
2 kleppers, waarvan 1 megaklepper

Wat brengt oktober? Ik heb acht biebboeken liggen, ik hoop dat ik die allemaal kan uitlezen. Uit mijn eigen collectie zijn er ook flink wat die eindelijk aan bod willen komen. En oh ja, ik ging dit jaar zeker tien kleppers lezen, schreef ik onlangs... 

Was september voor jullie ook een goede maand? Is er een boek uit mijn lijst dat heel hard naar je roept? Of een dat je nooit zou lezen? 

Tot gauw, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 09/2019

Gerelateerd