Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat zeg je? P.I.D.?

op 10 december 2017 door

Soms krijg je van die vragen waarop je alleen maar volmondig ja kunt antwoorden. ‘Zou jij mijn boek willen recenseren?’ uit de mond van Bronja Hoffschlag is zo een vraag. En dus ging in Rotterdam een pakje op de post, stak de postbode in Waasmunster een briefje in de bus en ging ik naar het postpunt in Sinaai om een prachtig vormgegeven boek in ontvangst te nemen.

1967. Nadat de achttienjarige Thomas Fremont een nieuwe foto van de Beatles ziet, raakt hij ervan overtuigd dat Paul McCartney om het leven is gekomen en vervangen door een bedrieger. Met ieder album dat verschijnt stapelen de aanwijzingen die hij ontdekt in de covers en liedteksten zich op, maar niemand hoort of ziet wat voor Thomas zo overduidelijk is. Hij besluit de waarheid aan het licht te brengen, een keuze met verstrekkende gevolgen.

1999. Beth denkt nog vaak terug aan de nacht, waarop haar enige zoon verdween. Thomas kwam nooit meer thuis. Dertig jaar heeft ze berust in het feit dat ze hem nooit meer zal zien, totdat ze in een kastje van haar man, Robert, een stapel documenten vindt en ontdekt wat Robert al die jaren angstvallig voor haar heeft verzwegen. Beth neemt een beslissing: ze moet en zal haar zoon terugzien. Hoe dan ook.

Wat, een boek over The Beatles?
Nou, niet helemaal. Of ja, eigenlijk toch. Maar of je nu van hun muziek houdt of niet, of je de groepsleden kent of niet, het doet er helemaal niets toe. Want Bronja heeft een bijzonder goede eerste roman afgeleverd! Hiervoor schreef ze al drie thrillers.

De auteur en haar boeken
Ik verwijs graag naar de website van de auteur voor een biografie, leuke weetjes, artikels en interviews.

  • De Donkere Kamer (2013, thriller, Project X-trilogie #1)
  • Snuff (2014, thrillernovelle)
  • De Skinner Methode (2015, thriller, Project X-trilogie #2)
  • P.I.D. (2017, roman)
  • (2018, thriller, Project X-trilogie #3)

P.I.D., alleen de titel al stelde me voor een raadsel
Maar gelukkig niet voor lang, want… ‘Paul is dood’. Oftewel ‘Paul is dead’. En daarmee heb je meteen het uitgangspunt van het boek: Paul McCartney zou in november 1966 verongelukt zijn bij een auto-ongeluk en vervangen in de groep door lookalike William Shears Campbell.

Hoofdpersonage van het boek is Tom Fremont. Hij is ervan overtuigd dat McCartney dood is en heeft daar ook allerlei aanwijzingen, zelfs bewijzen voor. Het verhaal mag echter niet het grote publiek bereiken en dus wordt Tom opgepakt door de FBI. Wat volgt is een bijzonder boeiend verhaal en een rollercoaster aan emoties.

Wil je meer weten en ben je benieuwd naar mijn mening? Lees dan hier mijn recensie.

Ik kan deze blog niet afsluiten zonder te verwijzen naar het bijzonder gesmaakte artikel van Jan Stoel. Lees en geniet van zijn fact check!

Tot binnenkort,
Greet



Reacties op: Wat zeg je? P.I.D.?

Gerelateerd

Over

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag (1981) woont in Rotterdam. Zij begon in haar tienerjaren ...