Advertentie

Lees mee (thema: elfen)

op 14 oktober 2019 door

Elfen zijn mythische wezens die voor het eerst opdoken in Germaanse en Noordse mythologie, maar ook in allerlei gedaanten in andere folklore voorkomen. Elfen worden gezien als natuurgeesten met bovennatuurlijke krachten, vaak afgebeeld als beeldschone wezens met puntoren en/of vleugels. Tegenwoordig zijn elfen meestal hulpvaardige en getalenteerde wezens, terwijl ze in het verleden meer een donkere kant hadden. Deze boeiende wezens komen vaak in verhalen voor en mogen ook zeker niet in Nederfantasy ontbreken! Aankomende maand lezen we graag samen met jullie een Nederfantasy waarin de elf centraal staat.

Hoe werkt het?

Gedurende een maand zullen we samen een boek lezen en deze samen bespreken. Wekelijks volgt er een leesverslag met een vraag bij het gelezen gedeelte. Als je zelf vragen bij het boek hebt, mag je die natuurlijk ook stellen. Voor het lezen houden we ongeveer 100 bladzijden per week aan. Iedereen is uiteraard welkom om op zijn of haar eigen tempo mee te lezen. Pas wel op met spoilers als je al verder bent met lezen!

De geselecteerde boeken zijn te verkrijgen via de bibliotheek, de boekhandel en/of tweedehands te verkrijgen.

Op welke boeken kun je stemmen?

De band van Anna López Dekker. De elf Dalnohr heeft al een aantal mensen gehouden en heropgevoed. Voor hen heeft hij nooit meer dan een vage vertedering gevoeld. Mensen verschillen nu eenmaal te zeer van elfen. Als darhan is hij bijna ten prooi gevallen aan de Ziekte, die de hele wereld uit haar evenwicht dreigt te brengen. Eenmaal hersteld, besluit hij nog één keer een mens in huis te nemen.

De saffieren troon van Evi F. Verhasselt. Het boek begint met een volle maan. Een rode, volle maan. Een Bloedmaan... Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad. De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora's vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam.

Schaduw & elfenvuur van Peter Schaap. De jonge halfelf Baldin, leerling van de schrijversschool van de Valkborg, vindt een verborgen tekstrol met het verhaal van een gehangene, geschreven vanuit zijn dodenkerker. Vanaf dat moment wordt Baldin geplaagd door nachtmerries die werkelijkheid worden. Een schaduw probeert hem te overmeesteren en te doden. Politieke strubbelingen lokken vervolgens hem en een groep medeleerlingen naar een grensmeer, waar een conflict rond visserij van magische oorsprong de gemoederen in beroering zou hebben gebracht, en dat terwijl magie sinds de val van het Eerste Keizerrijk verboden is...

Stemmen kan tot en met 20 oktober. We zullen starten met lezen op 1 november.

Heb je zelf nog een andere suggestie binnen het thema Elfen in Nederfantasy? Laat het weten in de comments!Reacties op: Lees mee (thema: elfen)

Meer informatie

Gerelateerd