Reading Challenge 2016: #1 tot en met #10

op 16 juni 2016 door

Ik heb in januari een redelijk vliegende start gemaakt met mijn Reading Challenge 2016. De meeste boeken heb ik gelezen en gerecenseerd voor Trotse Moeders, maar daarnaast heb ik ook een paar andere boeken gelezen.

Ik was blij verrast door Girl Online (#1) en Girl online on tour (#5). Romantisch, onderhoudend, en zo geschreven dat jonge meisjes zich goed kunnen verplaatsen. Ik heb expres deel 2 niet direct er achteraan gelezen, omdat ik bang was toch teleurgesteld te worden. Gelukkig was niets minder waar!

De achterkant van de zon (#2) was een verrassend boek, het eerste boek dat ik van Maurits de Bruijn heb gelezen. Prettig geschreven en een bijzondere keuze van vertellen over de hoofdpersoon.

De avonturen van Koning Arthur (#4), gegoten in een muizenjasje. Ik vond het een leuk boek en het verhaal klopte met de verhalen die ik eerder gelezen heb. Leuk om mijn kennis weer eens op te halen.

In 2015 heb ik voor het eerst een boek van Gilian King gelezen, Alles of niets! '60 dagen' (#3) stond al even op mijn reader dankzij Elly’s Choice. Net als Chantal van Gastel schrijft Gilian op een prettige manier feel good (ik vind chicklit geen prettige benaming) en ik kan me daar vooral in bed vlak voor ik ga slapen heerlijk in verliezen.

Ik was in december 2015 al in ‘De vrouw van de tijdreiziger’(#6) begonnen, maar heb het pas in januari uitgelezen. Er kwam steeds iets tussendoor, recensieboeken bijvoorbeeld ;-) En in het begin moest ik echt op gang komen. Tijdreizen is een thema dat mij bijzonder intrigeert. Ik ben er van overtuigd dat het mogelijk is. Maar ook dat het gevaarlijk is, je hoeft maar dit te doen en je verandert de loop van de geschiedenis. Kleine dingen kunnen een enorme nasleep hebben, die niet te overzien is.
Wat ik bijzonder vond aan dit boek, was dat het tijdreizen van de hoofdpersoon als een soort ‘aandoening’ of ziekte gezien wordt. En dat Henry er geen invloed op heeft, het gebeurt opeens, hop, Henry is weg of duikt ergens op. Waar in bijvoorbeeld de Reiziger-cyclus van Diana Gabaldon (oooh, zal ik deze zomer het eerste deel eens herlezen …?) de hoofdpersonen op een gegeven moment weten onder welke omstandigheden en hoe zij in een ander tijdperk kunnen reizen, slaagt Henry daar hier niet in.
Een ander bijzonder aspect vond ik dat Henry in dit boek ook naar de toekomst gaat. En daardoor kan zijn vrouw Clare anticiperen op wat haar te wachten staat. Maar het noodlot valt niet te beïnvloeden …

In seizoenen (#7), Gefeliciteerd Leonard Peacock (#8) en Onverminderd (#9) waren weer boeken voor Trotse Moeders.
In seizoenen’ vond ik zonder meer een mooi en aangrijpend boek over de manier waarop mensen (kunnen) omgaan met jun ongeneeslijke ziekte.

In het najaar had ik een ander boek van Matthew Quick gelezen, ‘Liefde kan mislukken’. Het is young adult, maar dusdanig complex dat ik het meer voor wat oudere dan jongere young adults geschikt vindt. De thematiek van Gefeliciteerd Leonard Peacock, pesten, is altijd actueel en in een mooi jasje gegoten.

Onverminderd’ is van het genre new adult en wat vind ik dat een fijn genre. Ik hoop daar de komende jaren nog veel meer in te lezen!

Het tiende boek van deze challenge was ‘We moeten je iets vertellen’ (#10) van Marion Pauw. Het spijt me, maar ik heb het niet zo met Nederlandse thriller-schrijfsters. Iedere keer laat ik me weer verleiden tot een boek, en steeds weer denk ik ‘was dit het nou?’ … Kortom, het viel me tegen.Reacties op: Reading Challenge 2016: #1 tot en met #10

Gerelateerd

Over

Diana Gabaldon

Diana Gabaldon

New York Times bestsellerauteur Diana Gabaldon, geboren in Flafstaff, Arizona, studeerde biologie en zoölogie, en promoveerde in de ecologie. Achter in de jaren zeventig schreef ze een tijdlang strip...

Lijsten

tijd en tijdreizen

op 13 april 2015 door Isolde 12 boeken 0 volgers 0 reacties