Reading Challenge #66 tot en met #70

op 15 september 2016 door

Ik kon als echte fan niet anders dan zo snel mogelijk Harry Potter & the cursed child (#66) aanschaffen en lezen … Gelukkig kwam ik er net voor we naar Frankrijk vertrokken achter dat mijn vaste leverancier niet op tijd zou kunnen leveren ... En gelukkig had de lokale boekhandel in onze onovertroffen Vinex-wijk voldoende exemplaren liggen! Bestelling dus geannuleerd en snel naar het winkelcentrum. Ik kon niet wachten tot we in Frankrijk zouden zijn en ben gelijk begonnen.
Er zijn ongetwijfeld genoeg spoilers verschenen op internet, maar ik ga hier niet op de inhoud in. Wel wil ik kwijt dat ik erg enthousiast ben over het boek en dat ik vind dat er goede vondsten en twists inzitten. Feit is wel dat ik uiteindelijk liever een ‘echt’ boek had gehad dan dit toneelscript. Hoe dan ook, ik heb het met veel plezier gelezen en ieder vervolg is wat mij betreft welkom!

Mofibo is momenteel mijn leverancier van young adult die ik graag wil lezen maar eigenlijk te duur vind om aan te schaffen (omdat ik ze zo snel uit heb, hoe geweldig de boeken ook kunnen zijn). Op verschillende blogs kwam ik recensies van Eenzaam en extreem ver weg (#67) tegen, die mij nieuwsgierig maakten. Leuk boek! Ik zal de volgende delen van de trilogie ook beslist gaan lezen.
Het gegeven dat je met een enorm ruimteschip vol mensen 350 jaar onderweg bent naar een planeet, en dat je weet dat jij je leven op dit ruimteschip zal doorbrengen en nergens anders, intrigeert me enorm. Maar wat mij ook blijft bezighouden is de vraag hoe groot dat ruimteschip wel niet moet zijn om daar een paar duizend mensen 350 jaar lang actief te houden, tevreden te houden, gezond te houden, et cetera … Dat moet immens groot zijn! En hoe beweegt dat voertuig zich voort? Het contact met de aarde is al lang verloren, dus wat heeft het eigenlijk voor zin …? Over 700 jaar, eerder kan het echt niet terug zijn (als het al terug kan), is iedereen deze missie natuurlijk al ruimschoots vergeten … Kortom, het verhaal houdt mij wel bezig, ook nu ik het al een poosje uit heb.

Ik schreef al eerder dat ik een paar jaar geleden met veel plezier de trilogie van Sarah Lark heb gelezen. Ik was aangenaam verrast dat ze meer had geschreven, was aan het twijfelen met welke serie ik het eerst zou beginnen en heb uiteindelijk van beide series het eerste deel aangeschaft om tijdens mijn vakantie te gaan lezen.
Ik ben begonnen met Het eiland van duizend bronnen (#68). Dit speelt zich eerst af in Londen, vervolgens op de boot naar Jamaica om daar te eindigen. Qua sfeer en schrijfstijl was het precies wat ik had verwacht en ik vond het een fijn boek om te lezen. De eerdere trilogie die ik had gelezen, speelde in Nieuw-Zeeland, een totaal andere hoek op de wereld dan Jamaica. Met totaal andere problemen, temperaturen en situaties. Nora, de hoofdpersoon, komt (na het verlies van haar geliefde) terecht op de suikerrietplantage van haar (wat oudere) man Elias. Slavernij is een belangrijk thema van het boek en Nora benadert het fenomeen vol onbegrip op een manier die ik heel begrijpelijk vindt. Allerlei verwikkellingen natuurlijk, het dreigt allemaal slecht af te lopen, maar het komt goed (moet eigenlijk ook wel als er een tweede deel is). Volgens mij geeft het boek een goed beeld van de sfeer en situatie. Blij dat ik het gelezen heb.

Een paar uur daarna ben ik begonnen aan Goddelijk – Vervloekt (#69). Eerlijk gezegd heb ik me in het begin van het boek afgevraagd of ik het echt wel wat vond. Af en toe bekroop mij het gevoel dat Vervloekt een soort slap aftreksel is van de Percy Jackson-boeken van Rick Riordan. Daar heb ik me overheen weten te zetten toen het verhaal wat duidelijker werd. Het is niet een slap aftreksel, maar echt een ander soort verhaal met een heel andere insteek (waar bijvoorbeeld in de boeken van Riordan de wereld gered moet worden, speelt dat in Vervloekt veel minder een rol). Uiteindelijk vond ik het echt wel leuk en de moeite waard en ben ik nieuwsgierig genoeg om te hopen dat het tweede deel snel verschijnt.

Voor Trotse Moeders las ik Verhaal zoekt liefde (#70). Wat ik daar van vond, staat in deze recensie (link volgt). Wel wil ik hier kwijt dat ik wat gemengde gevoelens heb. Zo zijn drie sterren net te weinig, maar vier sterren echt te veel …

 Reacties op: Reading Challenge #66 tot en met #70

Gerelateerd

Lijsten

ZomerGElezen 2016

op 19 augustus 2016 door Isolde 19 boeken 0 volgers 0 reacties