Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken van februari

op 02 maart 2019 door

Februari was een heerlijk boekige maand met leuke evenementen en bijna allemaal fijne boeken. Ook het aantal boeken wat ik las lag, zeker gezien de korte maand, wat hoger dan anders. Hoewel er zeven boeken in de banner staan las ik er acht. Maar wat dat achtste boek dan is geweest, blijft nog even een mysterie. Volgende maand wordt dat duidelijk.

Als eerste boek las ik De ontembare van Guillermo Arriago samen met nog 39 andere gelukkigen die dit boek mochten ontvangen via  Hebban en de uitgever AtlasContact. Op de eerste zaterdag van deze maand was er ook een leesclub en ontmoeting met de schrijver van dit boek in Amsterdam. Leuk om veel andere Hebbanners te zien en te spreken en zeker ook interessant om de schrijver over dit boek te horen vertellen. Een dikke klepper die zeker het lezen waard is. 

Ik las deze maand ook twee boeken in het kader van "lees mee met je puber". Ik las altijd al mee met de boekenlijst van mijn dochter, zowel voor Nederlands als voor Engels. Hoewel ik de Engelse boeken dan in het Nederlands las. Het leverde leuke gesprekken op over het boek en het motiveerde ook om door te lezen omdat je elkaar kon vragen waar je opdat moment was in het verhaal. Nu de jongste ook moet gaan lezen voor de boekenlijst lees ik ook weer mee. Zo las ik De wijde hemel van Alice Sebold. Een verhaal over een meisje van 14 jaar dat vermoord wordt en vanuit de 'hemel' kijkt naar hoe het leven verder gaat, zowel van haar ouders en verdere familie als ook van de moordenaar en vrienden. Een boek dat ik niet zelf uitgekozen zou hebben maar wat toch mooi om te lezen was. Voor het vak Duits las ik Het lichtschip van Siegfried Lenz. Een wat lastiger te lezen boek dan het vorige boek. Vooral het begin kwam nogal traag opgang met veel beschrijvingen van natuur en omgeving. Echter naarmate het verhaal vorderde werd het steeds mooier. Mooi taal gebruik, subtiele spanningen en een einde waar je nog even over blijft nadenken. Ook over de vraag "wat zou jij doen in deze situatie?"

Omdat je ook wel eens boeken wilt lezen waar je niet over na hoeft te denken maar die gewoon lekker weg lezen, las ik deze maand Wanneer kun je beginnen? Als je eerste echte baan bij Obama in de Oval Office is van Beck Dorey Stein. Een heerlijk boek om te lezen over het het leven van de schrijfster die stenograaf was tijdens de regeringsperiode van Obama. Vermakelijk om te lezen. Voor wat spanning las ik het laaste deel van de serie over Frieda Klein, De dag van de doden van Nicci French. Het boek lag al een poos op mij te wachten maar schreeuwde nu zo hard om gelezen te worden dat ik er niet meer aan kon ontkomen. En ja, het was weer spannend en wat jammer dat dit het laatste deel is.

Met het boek Onder de Drachenwand van Arno Geiger heb ik mijn leesclubleden versteld doen staan. Nog nooit heb ik zo een moeite gehad om een boek uit te lezen. Het was omdat ik het voor de leesclub las, maar anders had ik het boek aan de kant gelegd en was aan een ander boek begonnen. Ik vond het een lastige schrijfstijl, oppervlakkig en soms zeer verwarrend. De meningen van de andere leesclubleden waren wat wisselend over dit boek maar niemand had er zo'n moeite mee als ik.

Het leed was gelukkig snel geleden toen ik onderweg naar Antwerpen voor een ontmoeting met mijn mede Hebban Literatuurclub leden, het boek In je dromen ga jij las van Inge van der Krabben. Haar debuut Tot waar wij kijken kunnen werd in 2016 genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Met een aantal leden van de Literatuurclub las ik nu dit boek. Wat ik en de andere leden van dit boek vinden kun je volgende week lezen op onze Spot.

Als laatste las ik een boek waar ik nog niets over mag zeggen maar waarover je ook in maart meer over zult kunnen lezen op de Spot van de Hebban Literatuurclub. Dus houdt die in de gaten.



Reacties op: De boeken van februari

Gerelateerd