Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookstoreday 2017 Mijn boekwinkel, een sprookje

op 28 april 2017 door

Er was eens een jaar of 7 geleden, in een middelgrote stad niet ver van de hoofdstad van een klein landje, een boekwinkel.

Net als vele andere boekwinkels had ook deze boekwinkel het moeilijk. Er werd minder gelezen, het was crisis en mensen gingen niet graag de deur meer uit om iets te kopen. Alles ging via het internet. Zo ook bij deze boekwinkel.

Het duurde  niet lang voor de dag kwam dat deze boekwinkel zijn deuren moest sluiten tot groot verdriet van de boeklezers die in deze stad nog te vinden waren. Het kopen van een boek werd nu een hele onderneming en lang niet iedereen vond het gemakkelijk de weg te vinden naar de hoofdstad en een keuze te maken uit het overweldigende aanbod aan boekwinkels. Er waren veel lezers die uiteindelijk hun heil zochten bij het blauwe ronde mannetje van internet ook al besefte zij dat dit niet het gevoel kon evenaren wat een echte boekwinkel kon. Niet lekker snuffelen tussen de boeken, ze aanraken of aan ruiken. Ook het persoonlijke advies van een bevlogen medewerker die boeiend kon vertellen waarom je nu juist dit boek moest gaan lezen, bood de internetgoeroe niet.

Maar zoals in bijna elk sprookje verscheen er een redder aan de horizon. Niet een prins op het witte paard. Een boekwinkel kan nu eenmaal niet wakker gekust worden. Wel een ondernemer die samen met de boekliefhebbers middels crowdfunding probeerde nieuw leven in de boekwinkel te blazen. Aangezien de stad nog steeds uit vele boekliefhebbers bestond, lukt het een nieuwe boekwinkel te beginnen.

En zo gebeurde het dat in november 2012 er in een nieuw pand een prachtige boekwinkel werd geopend. Kleiner dan de vorige, maar wel met bevlogen medewerkers een actueel aanbod en keus voor iedereen. Niet alleen was er nu weer een boekwinkel, ook ontstonden er verschillende leesclubs van YA tot Proust liefhebbers en vele schrijvers wisten hun weg te vinden naar deze winkel.

Als klap op de vuurpijl doet deze boekwinkel dit jaar ook mee met de Bookstoreday en heeft een dagvullend programma voor jong en oud.

En zo kwam het dat in deze middelgrote stad niet ver van de hoofdstad van een klein landje, de lezers en boekliefhebber nog lang en gelukkig elkaar konden ontmoeten in de boekwinkel.



Reacties op: Bookstoreday 2017 Mijn boekwinkel, een sprookje